Kapcsolódó tartalmak: mszp

Hír: Közösen lép fel a választási feliratkozás ellen az MSZP és az LMP

Az MSZP és az LMP közös módosító javaslatot nyújtott be a választási eljárásról szóló törvényhez, amelyik megszüntetné a Magyarországon állandó lakhellyel rendelkező polgárok esetében a választási feliratkozás intézményét. Ezt Tóbiás József, a szocialisták frakcióvezető-helyettese Karácsony Gergely LMP-s frakcióvezető-helyettessel közösen tartott parlamenti sajtótájékoztatóján jelentette be.

Hír: MSZP: Elfogadhatatlan a pénzkivonás a szociális rendszerből

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy pénzt vonjanak ki a szociális rendszerből, és hogy a kormány a jómódúak adókedvezménye helyett ismét a legszegényebbeknek járó támogatásokat csökkentse.

Videó: Elfogadhatatlan a pénzkivonás a szociális rendszerből

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy pénzt vonjanak ki a szociális rendszerből, és hogy a kormány ismét a legszegényebbeknek járó támogatásokat csökkentse.

Hír: MSZP: Nem támogatható a feliratkozás

Az MSZP semmiképpen sem támogatja a választási feliratkozás bevezetését, de különösen elfogadhatatlannak tartja, hogy a Fidesz tervei szerint aki elmulasztja a regisztrációt, mindhárom választásról lemarad 2014-ben - mondta az MSZP-s Molnár Zsolt hétfőn sajtótájékoztatón.

Hír: Index: Alakul a kormányváltás forgatókönyve

Az LMP, a rendszerkritikus civil szervezetek és a jelenleg egyetlen lehetséges konszenzusos miniszterelnök-jelöltként számon tartott Bajnai Gordon között elindult a közeledés. Az ökopárt és a civilek lassan mintha békülékenyebbnek mutatkoznának az MSZP-vel, de még nagyon mély az árok. Gyurcsánnyal senki se számol.

Hír: MSZP: A Fidesznek vissza kell hívnia Varga Istvánt!

”A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja nem szavakkal, hanem tettekkel áll ki a dolgozni akaró magyar nők mellett” – írja közleményében Rogán Antal és Selmeczi Gabriella. Ezek a szavak azonban teljes ellentétben állnak a valósággal. A Fidesz tettei ugyanis minden eddigi szavukat cáfolja.

Hír: Mesterházy: Orbánnak le kell mondania

Az MSZP elnöke szerint Orbán Viktor kormányfő "morálisan megsemmisült" azzal, hogy beismerte: ő döntött - a várható következmények ismeretében - az azeri baltás gyilkos kiadatásáról.

Hír: Orbán az IMF-re akarja kenni a megszorításokat

Az MSZP szerint nem a Nemzetközi Valutaalap követeléseit, hanem a miniszterelnök valódi szándékait tükrözi az a lista, amelyet a Magyar Nemzet az IMF feltételeiként ismertetett. A szocialisták úgy látják, a kormányfő a valutaalapra akarja kenni a megszorításokat.

Hír: A térség felzárkóztatását szolgálja a Kelet-Magyarország program.

Az MSZP Kelet-Magyarország Programja a térség felzárkóztatását, a munkahelyteremtést és a szociális aránytalanságok csökkentését szolgája, a kormány gazdaságpolitikájának vesztesei ugyanis többségükben ebben a térségben élnek- jelentette ki Gúr Nándor kedden Gyöngyösön.

Hír: Az MSZP válaszokat és bocsánatkérést szorgalmaz az azeri ügyben

Tucatnyi kérdésre vár választ Orbán Viktortól az MSZP vezetője az azeri baltás gyilkos kiadatásáról, köztük arra, hogy szóba került-e közte és az azeri elnök között a Magyarországon életfogytiglanra ítélt Ramil Safarov átszállítása, illetve hogy ígért-e bármilyen ellenszolgáltatást Azerbajdzsán.

Hír: Az MSZP biztosan indul a 2014-es választáson

Bár Kolláth György alkotmányjogász a héten felvetette, hogy a demokratikus ellenzéknek meg kell fontolnia a választástól való távolmaradás lehetőségét, az MSZP biztosan indul a 2014-es választáson. A párt egyébként már meg is kezdte a felkészülést.

Hír: Kettős Mérce: Instant összefogást!

Dogmatikus szendergéseinkből amiket a nyári nap heve okoz, kirángat mindig az ellenzéki netes sajtó mantrája, a blogvilág muzsikája. A mostani téma a szokásos:

Hír: Molnár Zsolt: "A józan észnek még van némi esélye"

Nem demokratikus felfogású az a párt, amelyik bármely állampolgárt elzárna választójoga gyakorlásától - állítja Molnár Zsolt. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke szerint még nem lefutott meccs az előzetes választási regisztráció, a "feliratkozás" bevezetése, az MSZP minden létező fórumon küzdeni fog a választójog korlátozása ellen.

Hír: MSZP: Új gazdaságpolitikai programot!

Az MSZP parlamenti vitanap összehívását kezdeményezi az őszi ülésszakban annak bizonyítására, hogy a gazdaság és a foglalkoztatás élénkítését csak egy a jelenlegitől 180 fokban eltérő gazdaságpolitikai programmal lehet elérni - erről a párt elnök-frakcióvezetője beszélt csütörtökön, Budapesten.

Hír: Titokban nyirbálják meg a választójogot

Az MSZP arra szólítja fel a Fideszt, hogy a jelenlegi veszélyes és romboló ötletelés helyett kezdjen átlátható, nyílt, a szakmai közösséget, civil szervezeteket, és a parlamenti pártokat bevonó vitát a jövő választási rendszeréről - közölte Molnár Zsolt.

Hír: A demokratikus ellenzék összefogásának problémái és esélyei

Többféleképpen szoktuk emlegetni azt a pártokból, egyesületekből, civil szervezetekből álló ellenzéki csoportosulást, mely a Jobbiktól elhatárolódva a Fidesz legyőzésére és egy új, demokratikusabb rendszer megteremtésére készül.

Videó: Kuncze: Az emberekben megérett az összefogás igénye

Kuncze Gábor szerint az emberekben megérett a kormányváltáshoz szükséges összefogás iránti igény, a kérdés az, hogy az ellenzéki pártokban mikor érik meg az igény erre.

Hír: A Fidesz tényleg véget vetne a demokráciának

A Fidesz szokásos kormányzati taktikájának megfelelően ma a sajtón keresztül közölte Magyarországgal, hogy úgy döntöttek, bevezetik a választási előregisztráció intézményét. Persze kitaláltak hozzá egy újabb nyelvi leleményt, ”feliratkozásnak” akarják nevezni az intézményt, de a cél egyértelmű: leszűkíteni a választáson résztvevők körét a lehető legkisebbre, leginkább a Fidesz támogatói körére.

Hír: MSZP: Megbukott a felvételi rendszer

Hiller István korábbi oktatási miniszter kedden, a ponthatárok nyilvánosságra hozásának napján budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: amíg Európa összes országában növelik a felsőoktatásba felvehetők számát, addig az Orbán-kormány egy év alatt 53 ezerről 32.300-ra csökkentette az államilag finanszírozott helyeket, erről ráadásul későn értesítve az érettségizőket.

Hír: Török Gábor elemez: A Fidesz elefántja

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Közgép-sztori a második Orbán-kormány legkellemetlenebb, legveszélyesebb témája lehet - írja legfrissebb blogbejegyzésében Török Gábor.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.