Kapcsolódó tartalmak: mszp

Hír: MSZP: Ki hisz Matolcsynak?

A gazdaság idén érte el a mélypontot, jövőre már növekedési fordulat lesz – két újabb előrejelzése között most éppen erről mesél Matolcsy György. De ki hiszi ezt el neki?

Hír: Mesterházy: politikai válság van Magyarországon

Magyarországon nemcsak gazdasági, hanem társadalmi, politikai és demokratikus válság van Mesterházy Attila szerint. Az MSZP elnöke pénteken a Demokrácia és szabadság Közép- és Kelet-Európában című konferencián azt mondta: Magyarországon parlamenti diktatúra alakult ki, a kormányoldal semmiféle önkorlátozásra nem hajlandó, visszaél kétharmados többségével.

Hír: MSZP: Az új választási törvény a demokrácia halálát okozza

Az MSZP szerint a demokrácia halálát okozza az új választási eljárásról szóló törvényjavaslat, amelyet vissza kell vonni, és egy új, konszenzuson alapuló javaslatot kell beterjeszteni és elfogadtatni az Országgyűléssel.

Videó: Molnár: a Fidesz elveszi az emberek választójogát

Molnár Zsolt szerint méltatlan a parlament kereteihez, amit a Fidesz csinál: „módosítók módosítójának módosítóját" adják be a választási törvényhez, ami teljesen komolytalan.

Hír: MSZP: Újabb program terítéken

Tudatos ipartelepítésre van szükség a Dél-Dunántúlon, mert jól látszik, hogy pusztán a szolgáltatásokból, kultúrából és agráriumból ezen a vidéken nem lehet megélni. Erről Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője beszélt tegnap Simontornyán, ahol bemutatták a párt Dél-Dunántúl vitairatát. A kihelyezett frakcióülésen a szocialista politikusok azt elemezték, hogyan képzelik a régió jövőjét.

Hír: Elkészült az MSZP oktatási programjának vitairata

Az MSZP bemutatta oktatási programjának vitairatát. A szocialisták azt javasolják, hogy a felsőoktatásban az ingyenes első tanév döntse el, kinek kell tandíjat fizetnie.

Hír: Feliratkozásra biztatja a választókat az MSZP

Az MSZP politikusai néhány héten belül országjárásba kezdenek, hogy megismertessék az emberekkel az előzetes regisztráció szabályait, és feliratkozásra buzdítsák őket.

Hír: MSZP: 300 ezer forintnyi megszorítás jut egy négytagú családra

Az MSZP szerint jövőre egy négytagú családra több mint 300 ezer, egy főre vetítve 77 ezer forintnyi megszorítás jut Orbán Viktor és Matolcsy György felelőtlen gazdaságpolitikája miatt, ezért a szocialisták azt kérik a kormánypárti képviselőktől, ne az újabb megszorításokat, hanem az MSZP által kidolgozott gazdasági kilábalás programját támogassák és segítsék.

Hír: Népszava: Vitatott passzusok a földtörvényben

Jövő hét keddjén a részletes vitával folytatódik a földtörvény tárgyalása a parlamentben. A szocialisták és az LMP is korábban többször a jogszabály-tervezet visszavonását javasolták. Az MSZP több módosító javaslatot is tesz majd.

Hír: Szanyi: kis "morci" van csak a Milla miatt

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja az ATV műrosában azt mondta, Juhász Péter Milla-elnök „szerencsétlen nyilatkozatai” nem tántorítják el a szocialistákat. Korábban az Index arról írt, hogy az MSZP-s vidéki pártszervezetek szervezett buszokkal utaztatták volna a fővárosba híveiket a Milla október 23-i tüntetésére, ám Juhász tévés nyilatkozata miatt lemondják a szervezett buszokat.

Hír: MSZP: Nincs ingyen békemenet!

Fideszes menetrend szerint Széles Gáborhoz kötődő cég nyerte a busztendert. Minden ésszerűséggel szemben a mai napon eredményt hirdettek a megalapozatlan hátterű, fővárosi buszbérleti tender ügyében.

Hír: Utálkozva, beszólogatva gyúr az ellenzék Bajnai visszatérésére

Óvodás akció, reklámfogás, az MSZP-hatalom restaurációja, oligarcházás – ellentmondásos reakciók születtek az elmúlt egy hétben az ellenzéki térfélen Bajnai visszatérési kísérletével kapcsolatban. Az MSZP-ben, az LMP-ben, a Millában és a Szolidaritásban is feszültségeket gerjesztett az október 23-ra tervezett akció, azóta is megy az üzengetés, a beszólogatás.

Hír: Elkészült az MSZP gazdasági kilábalási koncepciója

A növekedés és a munkahelyteremtés mellett a jogállami normák helyreállítását és a befektetői klíma megváltoztatását is célul tűzi az MSZP gazdasági kilábalási koncepciója, amelynek vitairatát csütörtökön mutatta be Mesterházy Attila.

Hír: MSZP: Tiltakozó aláírásgyűjtést indítanak

Aláírásgyűjtést kezdeményez az MSZP; többek között a regisztrációhoz kötött választójog, a földbérleti pályázatokon tapasztalt visszásságok és az egészségügyet is érintő forráskivonás miatt döntöttek az akció mellett.

Hír: MSZP: Orbán Viktor önmagával harcol

Országos hazugság-kampányt indított az Orbán-kormány az IMF-tárgyalások kapcsán. A kormányfő még saját magát is meghazudtolja a napilapokban közzétett reklámokban. Orbán Viktor néhány hónappal ezelőtt azt mondta a Kossuth Rádióban: "az IMF a mi barátunk."

Hír: MSZP: Reményt mindenkinek!

Vitaanyagként elkészült az MSZP Kelet-Magyarország programja, amely az ország talán leghátrányosabb térségének felzárkóztatására, a gazdaságfejlesztésre, a munkahelyteremtésre, a társadalmi igazságosságra, a szociális aránytalanságok csökkentésére fókuszál egyebek mellett - mondta Mesterházy Attila Miskolcon, kedden.

Hír: MSZP: Jó jelölttel és reális programmal legyőzhető a Fidesz

Lélektanilag fontos győzelemnek tartja az MSZP soproni időközi választáson elért sikerét a szocialista párt elnöke. Mesterházy Attila hétfőn újságíróknak azt mondta: ez azt bizonyítja, hogy egy jó jelölttel és egy reális programmal legyőzhető a Fidesz.

Hír: Orbán és jobbkeze újabb hatalmas pofont adott Magyarországnak

Orbán Viktor jobbkeze pénteken újabb fájó és brutális intézkedéseket jelentett be. A megszorító csomag az Orbán-kormány több mint két éves ámokfutásának, elhibázott gazdaságpolitikájának ára.

Hír: MSZP: Vonják vissza a frekvenciaárverési eljárás módosítását!

A frekvenciaárverési eljárás szabályainak módosítására beadott javaslat visszavonására szólította fel a Fidesz frakcióvezetőjét Baja Ferenc szocialista képviselő szombati sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Hír: Mesterházy: lábbal verjük meg a Fideszt

Idén még nem, de a jövő év végén eldől, hogy ki lesz az MSZP miniszterelnök-jelöltje - mondja Mesterházy Attila, aki szerint az lesz a jelölt, akivel meg lehet nyerni a 2014-es választásokat. A szocialisták elnök-frakcióvezetője úgy véli, reális programmal és lábbal - rendkívül sok személyes beszélgetéssel, a választók közvetlen megszólításával - le lehet váltani Orbánt és a Fideszt.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    *    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.