Kapcsolódó tartalmak: mszp

Hír: MSZP: A kormány három év alatt romba döntötte a gazdaságot

Az MSZP véleménye szerint a választások óta eltelt három évben a kormány romokba döntötte a gazdaságot és elmélyítette a szegénységet – mondta hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján Józsa István.

Videó: 4159 milliárd forinttal tartozik Orbán Viktor

4159 milliárd forinttal tartozik Orbán Viktor, a GDP 15 százalékával -- jelentette ki Korózs Lajos az MSZP elnökségi tagja, keddi Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Hír: Mesterházy: jövő héten kezdődjenek az ellenzéki tárgyalások!

Mesterházy Attila MSZP-elnök tárgyalásra hívja jövő hétfő délelőttre az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség és a Demokratikus Koalíció (DK) képviselőit, hogy kezdjék meg az egyeztetést a kormányváltáshoz szükséges összefogásról.

Hír: "Előre lejátszották" a földpályázatokat

Előre megbeszélték, hogy melyik táblát ki fogja nyerni - mondta tegnap a földpályázatokról az MSZP-s Gőgös Zoltán.

Hír: A holokauszt magyarországi emléknapjára

Ma, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján fájdalommal emlékezünk mindazokra, akik életüket vesztették vagy életre szóló veszteséget szenvedtek a vészkorszakban. Szomorúan hajtok fejet a vészkorszakban meggyilkolt valamennyi honfitársunk emléke és a túlélők fájdalma előtt - írja Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető.

Hír: Frekvenciaárverés - Az MSZP a kormányfőtől vár lépéseket

Az MSZP szerint tisztázatlan a frekvenciaárverés körül kialakult jogi helyzet, a szocialisták ezért Darák Péter Kúria-elnöktől és Orbán Viktor kormányfőtől várnak lépéseket, és a felelősök megnevezését sürgetik.

Hír: Harangozó Gábor: Nem Orbán, hanem Brüsszel védi az érdekeinket

Nem tekinthető legitimnek az a kormány, amely mindent elkövet azért, hogy demokratikus úton ne legyen leváltható - jelentette ki Harangozó Gábor, szocialista képviselő. Szerinte épp ezért lehet indokolt, hogy az uniós szervezetek mindent megtesznek a magyar állampolgárok jogainak és jólétének megvédése érdekében, akár az Orbán-kormánnyal szemben is.

Hír: Felkészült az MSZP a fideszes trükkökre

Bár az időközi választási eredményekből Molnár Zsolt szerint csak nagyon korlátozottan lehet az országos trendekre következtetni, az MSZP közelmúltban megalakult választás-előkészítő munkacsoportja támogatja a helyi kampányokat. Részben azért, mert a településeken több új választási technikát próbálhatnak ki, emellett a Fidesz taktikáját is megismerhetik.

Hír: Hol az emberek pénze? Az MSZP el fogja számoltatni a Fideszt

Orbán Viktor és a Fidesz három éve átverte, azóta hitegette, és tegnap még meg is lopta mindazokat, akiket 2010-ben erőszakkal visszakényszerített az állami nyugdíjrendszerbe - írja közleményében Korózs Lajos az MSZP elnökségi tagja. Korózs szerint Orbán Viktor és a Fidesz hazudott, amikor azt ígérték, hogy nem veszik el hárommillió ember időskori megtakarítását.

Hír: Mesterházy Attila: Ha harc, legyen harc

Kampányba kezdett a Fidesz, mégpedig fekete kampányba. Piszkos módon járatja le politikai ellenfeleit, legyenek azok diákok, tüntetők vagy ellenzéki politikusok. Tisztességtelen módon mosódik össze az állampolgárok pénzéből finanszírozott kormányzati kampány, a kormány által szintén az emberek pénzéből által kistafírozott álcivil kampány, meg a pártkampány.

Hír: Egyedül nem megy

Összefogás hiányában a választók tét nélkülinek érezhették a Dunakeszin tartott időközi voksolást. Molnár Zsolt szocialista politikus szerint ezt üzente a vasárnapi önkormányzati választás, amelyből azonban országos tendenciákra vonatkoztató következtetést nem szabad levonni.

Hír: Újratervezés helyett újabb trükközés

Az elmúlt három év kormányzásának egyik legnagyobb botrányköve a választási rendszer átalakítása. A Fidesz mindenfajta konszenzuskeresés nélkül, kizárólag saját hatalmi érdekei szerint szabta újra Magyarország választási rendszerét. S bár az Alkotmánybíróság számos ponton alaptörvény-ellenesnek találta a Fidesz javaslatát, erre a párt új módosító csomaggal állt elő.

Videó: Harangozó Gábor: a kormány rendszeresen hazudik külföldön

Az MSZP szerint a kormánynak a Velencei Bizottság vizsgálata után vissza kell vonnia a kifogásolt dolgokat, különben súlyos szankciók érhetik az országot.

Hír: Az MSZP az alapvető jogok biztosához fordult

Az alapvető jogok biztosához, Szabó Mátéhoz fordult az MSZP, azt kérve: közjogi érvénytelenség miatt kezdeményezze az Alkotmánybíróságnál az alaptörvény negyedik, egy hete elfogadott módosításának megsemmisítését.

Hír: MSZP: a kormány nem készült fel, vizsgálni kell a felelősséget

Az MSZP elnöke szerint a kormány nem készült fel a rendkívüli időjárási körülmények kezelésére, alábecsülte a helyzet súlyosságát és későn reagált arra. A szocialisták ezért parlamenti vizsgálóbizottság felállítását sürgetik a felelősség kivizsgálására, és belső vizsgálatot várnak a kormánytól is.

Videó: Mesterházy Attila beszéde - fáklyás megemlékezés Miskolcon

Az MSZP elnöke szerint a szabadságot csak az tudja megélni, aki egyáltalán meg tud élni, a szabadság nemcsak jogokat, de biztonságot és lehetőségeket is jelent.

Hír: Mesterházy: A szabadságakarat összeköt minket

Mesterházy Attila március 15-e alkalmából elmondott beszéde Miskolcon.

Hír: MSZP évértékelő: Mesterházy miniszterelnök-jelöltként beszélt

Mesterházy Attila bejelentkezett a miniszterelnöki posztra - ez derült ki az MSZP kampány-nyitó eseményéből és a pártelnök beszédéből is. A részben évértékelő, részben programadó beszéd során a pártelnök kerülte az aktuálpolitikai témákat és a szocialisták szövetségi politikájának pontos részleteit.

Hír: MSZP: Matolcsy György nevetséges közszereplő

Az MSZP szerint a miniszterelnök által jegybankelnöknek jelölt Matolcsy György nem testesíti meg a szakmaiságot és egy nevetséges közszereplő, Varga Mihály pedig csak "ügyvezető" gazdasági miniszter lesz a kormányban, így az ellenzéki párt egyikük kinevezését sem támogatja a gazdasági bizottság pénteki ülésén - jelentette ki a testület ülése előtt Tukacs István újságíróknak.

Videó: Matolcsy nevetséges közszereplő

Az MSZP szerint a miniszterelnök által jegybankelnöknek jelölt Matolcsy György nem testesíti meg a szakmaiságot és egy nevetséges közszereplő.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    *    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.