Kapcsolódó tartalmak: mszp

Videó: Az MSZP előválasztási javaslata

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke tekintettel az Együtt-PM által előállított ultimátumszerű helyzetre -- valódi előválasztást javasol a demokratikus ellenzéki oldalon.

Hír: Mesterházy: Ki kell ragadni az uniós pénzeket Orbán markából!

Disznóól. Kormányzása kezdetén mondta Orbán, hogy az európai uniós támogatások hazai intézményrendszere maga a disznóól.

Hír: Devizahitelek: "Orbán csak a saját haverjainak intézte el"

Az MSZP szerint Orbán Viktor és kormánya bő három éve semmit nem tett a bajba jutott devizahitelesek megsegítésért, az ellenzéki párt azonnali megoldást sürget.

Hír: Nagyot bukott a Fidesz Nyírbátorban

A függetlenként induló, az MSZP támogatását élvező Baracsi Balázs János nyerte meg a vasárnap megtartott időközi képviselőválasztást Nyírbátor 6-os számú választókerületében. Az MSZP szerint a választás azt mutatja: a Fidesz legyőzhető.

Hír: Mesterházy Attila: Tizenöt tézis

Az Orbán-kormány nemcsak a felcsúti stadiont alapozta meg, hanem az ország csődjét is. Nincs több időnk. Az MSZP és szövetségesei arra kérnek minden magyar állampolgárt, hogy vegyen részt az ország újraépítésében: alakítsuk közösen a programunkat, kormányozzunk együtt. Nekünk a felcsúti stadionépítésnél most sokkal nagyobb feladat jut.

Hír: Újabb hónap, újabb adóemelések

A szocialista párt szerint az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának csődjét jelzik az augusztus 1-jétől életbe lépő adóemelések.

Hír: Ellenzék: „Magyarország nem látott még ilyen pénzszivattyút"

Az ellenzék szerint a kormányfő egy szűk elit érdekében kormányoz, nem Magyarország érdekében folytat szabadságharcot Brüsszelben, hanem „a magyarok szabadsága ellen küzd a saját teljhatalma érdekében”.

Hír: Lendvai: részt venni szeretnék, nem mesélni

Jövőre ugyan nem indul a választáson Lendvai Ildikó, de esze ágában sincs abbahagyni a politikát. Az MSZP korábbi elnöke bízik abban, hogy helye van a pártban, annál is inkább, mert nem sarzsit akar. Úgy gondolja, hogy ha - bár később és nyögvenyelősebben, mint szerette volna - egymásra találnak végre az ellenzéki erők, akkor a sok okos szakmai program után felemelhetik a zászlót is.

Hír: MSZP: Dokumentálhatóan hazudott Orbán

Újabb történelmi csúcsra emelkedett az államadósság, és nagyjából kétezermilliárd forinttal meghaladja a 2010-ben mért szintet - mondta Burány Sándor Budapesten.

Hír: Egymillió gyermek a létminimum alatt

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy a legfrissebb statisztikai adatok alapján a gyermekek több mint fele létminimum alatt kénytelen élni, ezért a párt azt ígéri, kormányra kerülve nem tűrik majd a gyermekek éhezését.

Hír: Elbukott a harc? "Orbán visszaélt a szavazók bizalmával"

Elvesztette az államadósság elleni háborúját az Orbán-kormány - jelentette ki Tukacs István, aki szerint ezzel kormányzásának legfontosabb célkitűzését bukta el Orbán Viktor. Az Eurostat legfrissebb adatai szerint Magyarország újra lecsúszott a legeladósodottabb tíz uniós ország közé, 82,4 százalékon áll a bruttó közadósság GDP-hez viszonyított aránya. Selmeczi Gabriella szerint mindez hazugság.

Videó: A miniszterelnök rosszul tudja

Orbán Viktor kormányfő valótlanságokat állított a magyar gazdaság állapotáról a nagyköveti értekezleten. Az államadósság valójában növekszik, fontos beruházások maradnak el.

Hír: Egyre erősebb a szövetség

Nyár végére kiderül, kik lesznek az MSZP és az Együtt-PM szövetség közös egyéni képviselőjelöltjei. Erről a két ellenzéki szervezet vezérkara kedden állapodott meg. Az egyeztetésen elfogadták azokat a közpolitikai alapelveket, amelyekről Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke azt mondta: ha győznek, a kormányprogram alapja lesz.

Hír: Mesterházy: A kormány becsapta a pedagógusokat

"Ostoba vagy bohóc" az a pedagógus, aki béremelést követel - mondta Hoffmann Rózsa 2010-ben. A viharos tengeren hajózva meg kellene köszönni a kormányos munkáját, nem "konyakot kell rendelni" - mondta 2012-ben ugyancsak a pedagógus-bérkövetelések kapcsán Giró-Szász András. "Szeretnék én sírni, hogy csak 34 százalékos béremelést kapok és 58 százalékosat ígérnek" - mondta pár napja Balog Zoltán.

Hír: Ősszel utcára vonul az MSZP

Csaknem négyszázezren támogatták az MSZP áfacsökkentési kezdeményezését. Ősszel új, egyelőre titkos akciót indítanak. Lezárult az MSZP aláírásgyűjtésének első szakasza, az ellenzéki párt az alapvető élelmiszerek áfájának huszonhét százalékról öt százalékra való csökkentése érdekében csaknem négyszázezer szignót gyűjtött össze az ország minden részén.

Hír: Nem az országot támadták, hanem a kormányt

Nem az országot vagy a magyar embereket, hanem a kormányt bírálta az Európai Parlament a Tavares-jelentés elfogadásával.

Videó: Mesterházy Attila helyretette Orbánt

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint nem az országot vagy a magyar embereket, hanem a kormányt bírálta az Európai Parlament a Tavares-jelentés elfogadásával.

Hír: Baja Ferenc: Csak baloldalról lehet választást nyerni

Baja Ferenc szerint a politikában az egyik legfontosabb kérdés az időzítés, nem érdemes túlságosan előreszaladni, az ellenzéki együttműködést pedig jól meg kell tervezni. A szocialista politikus szerint Magyarországon csak baloldalról lehet választást nyerni. Hvg.hu interjú.

Hír: Horn Gyula élete maga volt a 20. század történelme

Örök nyugalomra helyezték Horn Gyula volt miniszterelnököt hétfő délelőtt a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. Koporsójánál lerótta kegyeletét Orbán Viktor miniszterelnök, Boross Péter, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon korábbi kormányfő, valamint Mesterházy Attila, az MSZP elnöke. A búcsúztatáson több ezren vettek részt.

Hír: Mesterházy Attila: Horn igazsága

Horn Gyulára emlékezem. Az emberre, aki magasra, nagyon magasra jutott, Európa legnagyobbjai közé. Aki abból a magaslatból sem feledte, hogy a legfontosabb feladat Magyarország szolgálata, és ennek érdekében, ha kellett, az érzelmeit is leküzdve, saját személyisége ellenében is képes volt súlyos döntéseket hozni.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    *    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.