Kapcsolódó tartalmak: mszp

Hír: Mesterházy Attila: Dumaszínház lenne a parlament

Rendeleti kormányzásról fantáziál Kövér László. "Működik a parlament ellenzék nélkül is", vetette fel Orbán Viktor első miniszterelnöksége idején. Ettől csak egy lépés, hogy az ország meg működjön parlament nélkül. Hiába az utólagos magyarázkodás, a cél egyértelmű.

Hír: Népszava vélemény: Leváltók

Mesterházy Attila láthatóan felkészült. A kampányra, a választásra és arra is, hogy esetleg ő lehet Magyarország következő miniszterelnöke. A kormányváltó szövetségről az utóbbi hetekben folytatott viták lezárása nyugodtabbá tette, egyúttal pedig növelte harci kedvét.

Hír: Saját holdudvarát fizeti ki a Fidesz a jegybanki hitelkerettel

Az MSZP szerint a kormányoldal mindössze saját holdudvarát teszi még fizetőképesebbé a jegybank folytatódó növekedési hitelprogramjával, amely a kis- és középvállalkozók összességének nem jelent valódi segítséget.

Hír: Mesterházy: Szégyelljék a pofájukat!

Az MSZP-székház nagytermében baloldali hívek szegeznek kérdéseket Mesterházy Attilának - tabuk nélkül. Nyugdíjakról, családi bizniszekről,munkahelyteremtésről, stadionépítésről beszél az MSZP elnöke.

Videó: Török Zsolt: Nyilatkozatháború Orbán Ráhel esküvője miatt

Az úri Magyarországot idézi, hogy egy családi esemény miatt közpénzből javítják az utakat és festik ki a templomokat - erről Török Zsolt beszélt az ATV Egyenes Beszédben.

Hír: Mesterházy: Könnyebb megélhetést, valódi tehercsökkentést!

A Fidesz akkor is hazudik, amikor ígér. A rezsicsökkentés, ahogy azt a Fidesz csinálja, nem alkalmas a háztartások terheinek csökkentésére. Akik kimaradnak, azok éppen a legrosszabb helyzetben lévők. A Fidesz-KDNP frakcióülését követően bejelentett javaslat megint nem vesz tudomást azokról, akiknek a legnagyobb szükségük lenne a segítségre.

Hír: Megbukott a 2013. évi költségvetés

Megbukott a 2013. évi költségvetés, és vele a Fidesz utolsó, még élő gazdaságpolitikai célkitűzése, az államháztartási hiány csökkentése. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter erről nyújtott be törvényjavaslatot az Országgyűlésnek.

Hír: MSZP: Kormányváltás lesz 2014-ben, az egész ország nyerni fog

Kormos Kata keddi budapesti sajtótájékoztatóján reagált Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő sajtótájékoztatójára. Az MSZP szóvivője úgy fogalmazott: "a bukás előtt álló Fidesz-kormány utolsó rúgásaiként értelmezhető" Selmeczi Gabriella sajtótájékoztatója.

Hír: Mesterházy Attila: Célra tarts!

Kormány- és rendszerváltó szövetséget hoztunk létre. Jó megállapodást kötöttünk. Közös jelöltekkel győzzük le a Fideszt. Nem vesztünk el egyetlen szavazatot sem.

Hír: Megállapodott az MSZP és az Együtt-PM

Pénteken lezárulhatnak a tárgyalások az MSZP és az Együtt-PM szövetség között, értesült lapunk. A Népszava információi szerint lényegében eldőlt, hogy a két szervezet külön listán indul, viszont, ahogy ezt szerda esti sajtótájékoztatóján Mesterházy Attila alapvetésként közölte, nem indítanak egymás ellen jelölteket ez egyéni választókörzetekben.

Hír: Mesterházy Attila újra tárgyal Bajnai Gordonnal

Egyhangúlag támogatta az MSZP országos elnöksége szerdán, hogy Mesterházy Attila pártelnök két napon belül újra tárgyalóasztalhoz üljön az Együtt–PM szövetséggel, és a vitás kérdéseket „higgadtan és nyugodtan” minél előbb zárják le.

Hír: Megélhetési válság fenyeget

Súlyos áremelések jöhetnek az új útdíjrendszer bevezetése miatt. Mivel a fuvarozók teljes egészében áthárítják az útdíj miatt megemelkedett költségeiket a megrendelőkre, így a kereskedők is árat fognak emelni. Ez jelentős őszi áremelkedéséhez vezet.

Hír: Mesterházy Attila: Minden eddiginél engedékenyebbek voltunk

Akárhogy is lesz, szeptemberben le kell zárni az Együtt-tel a választási együttműködéssel kapcsolatos tárgyalásokat, mert nem egymással, hanem Orbán Viktor leváltásával kell foglalkoznunk – nyilatkozta a Népszabadságnak Mesterházy Attila.

Hír: Bajnai: elfogadjuk az MSZP javaslatát

Egy óra alatt létre lehet hozni az ellenzéki szövetséget, ahhoz csak még egy óra tárgyalás és jóindulat kell – mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján az Együtt-PM választási szövetséget vezető Bajnai Gordon.

Hír: Az MSZP előválasztási javaslata

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a Bajnai Gordonnal folytatott péntek délutáni megbeszélés után arról tájékoztatott, hogy – tekintettel az Együtt-PM által előállított ultimátumszerű helyzetre – valódi előválasztást javasol a demokratikus ellenzéki oldalon.

Hír: Miért kivitelezhetetlen a közvélemény-kutatásos előválasztás?

Az elmúlt 24 óra alatt 180 fokos fordulatot vett az ellenzéki “összefogás”. Mi is tudósítottunk arról, hogy a tárgyalások soron következő fordulójára - mindenfajta előzetes egyeztetés nélkül - Bajnai Gordon egy olyan javaslatcsomaggal érkezett, amely különválasztaná az egyéni körzetek, illetve a miniszterelnök-jelölt kérdését.

Hír: Az előválasztás az elvett első választási forduló pótlása

Két napon belül, immár másodszor ragadok "tollat". azért, mert kritikus a helyzet, és nagyot csalódtam az ellenzéki, blogoszférában. Azért ragadok tollat, mert ha Magyarországon ilyen hangulatkeltéssel el lehet szabotálni egy teljesen normális és demokratikus ötletet, akkor ennek az országnak annyi, nem érdemes hazaköltöznöm.

Hír: Ha elutasítják, az MSZP mással szövetkezik

Napokon belül elküldik az előválasztásra vonatkozó javaslatukat az Együtt-PM szövetségnek a szocialisták. Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető lapunknak azt mondta, ha a Bajnai Gordon vezette szervezet visszautasítja az ajánlatot, az MSZP más pártokkal kezd hivatalosan tárgyalni az együttműködésről.

Hír: Ellenzék átmeneti állapotban

Az elmúlt napokban az ellenzéki politikai térfélen sokak számára váratlan dolog történt: a miniszterelnök-jelöltségen hónapok óta huzakodó pártok vezérei bejelentették, hogy mindketten belső előválasztást tartanak szükségesnek, ha merőben eltérő technikai megvalósítással és céllal is képzelik el azt.

Hír: Előválasztás dönthet

Magyarország politikai történelmében először a 106 egyéni jelöltről és a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltről is előválasztásokat tarthatnak ősszel. Mesterházy Attila ezt Bajnai Gordon váratlan kezdeményezését követően jelentette be. Az MSZP elnök-frakcióvezetője azt is elmondta, ha az Együtt-PM szövetséggel nem sikerül megegyezni, más ellenzéki pártokkal tárgyalnak.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    +    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.