Kapcsolódó tartalmak: módosítók

Hír: Korlátozott kampánykörnyezet – Ilyen ország pedig nincs CCCXLII.

Újabb, a választási kampányt alapjaiban megváltoztató egyéni indítványok érkeztek a választási eljárásról szóló törvényhez. Vas Imre módosító javaslata, amit az alkotmányügyi bizottság kormánypárti többsége is támogatott, 60-ról 50 napra rövidítené a kampányidőszakot, és nem lehetne választási hirdetéseket közzétenni a nem közszolgálati rádiókban és televíziókban, az online médiában és a mozikban.

Hír: Már a kampányt is korlátoznák a fideszesek

Két módosító indítványt is benyújtottak fideszes képviselők a választási eljárási törvény tervezetéhez, amelyről korábban az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága is úgy gondolta, hogy a javaslat átdolgozásra szorul.

Videó: Molnár: a Fidesz elveszi az emberek választójogát

Molnár Zsolt szerint méltatlan a parlament kereteihez, amit a Fidesz csinál: „módosítók módosítójának módosítóját" adják be a választási törvényhez, ami teljesen komolytalan.

Hír: Népszava: Ötletroham 65 oldalon

A fideszes állításokkal ellentétben érdemben módosulhat a választási eljárási törvény, amelyhez 65 oldalnyi módosítást javasolt tegnap az alkotmányügyi bizottságnak a fideszes Papcsák Ferenc. Az egyesületek indulási lehetőségeit korlátoznák, illetve feliratkozás nélkül is lehetne jelöltet ajánlani. A jegyzőkre szinte megoldhatatlan feladat várhat.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    *    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.