Kapcsolódó tartalmak: MNB

Hír: Matolcsy György tényleg azt csinál, amit akar

Nincs felettese Matolcsy Györgynek, ezért etikai ügyeivel sem foglalkozhat senki – derül ki az ATV kísérletéből, hogy kiderítse, kicsoda Matolcsy György munkáltatója.

Hír: Tóbiás: dilettáns a kormány és a jegybank politikája

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint a forint árfolyamának nagy mértékű ingadozása egyértelműen igazolja, hogy a régiós valuták közül a magyar fizetőeszköz a legsebezhetőbb, ennek oka pedig a kormány és a Magyar Nemzeti Bank dilettáns politikája.

Hír: Az MSZP az első - a szavazólapon

A Nemzeti Választási Bizottság kora este kisorsolta, hogy a szavazólapon az egyes szervezetek milyen sorrendben szerepelnek majd. Az MSZP került az első helyre.

Hír: Matolcsy vesztett: óriásit ugrott az államadósság

A kormánynak a választásokra sikerült visszatornásznia az államadósságot arra a szintre, ahol négy évvel ezelőtt volt. A sikeres dollárkötvény-kibocsátás eredményeként a GDP-arányos adósságmutató 84,4 százalékra ugrott.

Hír: A kormány hazudott

Jó három éve annak, hogy a Fidesz előbb még csak ellenzékből, később már a kormányrúd mellől is azzal támadta az elődeit, hogy meghamisították az Európai Uniónak küldött statisztikai jelentéseket. Szerintük mást mondott idehaza a KSH és más számokat kapott az Eurostat.

Hír: Már Matolcsyék is csak cáfolni tudják a sikerpropagandát

Már a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank is elismeri: nincsenek új, termelő munkahelyek, a statisztikákat kizárólag a közfoglalkoztatás és az egyre elterjedtebb külföldi munkavállalás húzza csak fel.

Hír: Saját holdudvarát fizeti ki a Fidesz a jegybanki hitelkerettel

Az MSZP szerint a kormányoldal mindössze saját holdudvarát teszi még fizetőképesebbé a jegybank folytatódó növekedési hitelprogramjával, amely a kis- és középvállalkozók összességének nem jelent valódi segítséget.

Hír: A háború ára - miből törleszt a kormány?

Fogy a Magyar Nemzeti Bank devizatartaléka - érkeznek a hírek három hónapja megszakítás nélkül. Az IMF felé történő hiteltörlesztés pedig még benne sincs a statisztikákban. Miből törleszt a kormány ideő előtt? Megéri a sietség vagy kockáztat a Fidesz?

Hír: Új hatalmat kap Matolcsy

Tovább nő Matolcsy György befolyása azzal, hogy a tervek szerint októbertől a Magyar Nemzeti Bankba (MNB) olvad a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A jegybank-elnök a kormánnyal azonos jogköröket kap majd, rendeleteket is hozhat. Az új jegybank-törvény tervezetét pénteken este nyújtotta be az Országgyűlésnek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Hír: Messziről szép, közelről még büdös a magyar csoda

Folytatódik a Magyar Nemzeti Bank alapkamat-vágási sorozata - legalábbis ezt várja minden elemző, erre utalt korábban Matolcsy György jegybankelnök és a legfontosabb adatok is ebbe az irányba mutatnak. Miközben a magyar gazdaság felszíne egyre csillogóbb, a mélyrétegekben nem indult be semmi.

Hír: Matolcsy csomagja nem lesz elég a játszma megfordítására

Elemzők szerint az MNB terve nem elegendő a növekedés fellendítésére, de megerősíti azokat a véleményeket, miszerint Matolcsy helyt ad a jegybanknál a kormány növekedésbarát politikájának, amelyet még ő alkotott meg gazdasági miniszterként.

Hír: Matolcsy a régi: meg se hallja az ellenvéleményt

Matolcsy György jegybankelnök a növekedési hitelprogram csütörtöki bejelentése során jelezte: a Monetáris Tanács "egységes, hatékony és együttműködő", és tagjai hasonlóan gondolkoznak a magyar gazdaságpolitika kérdéseiről. Király Júlia, az MNB alelnöke és a Monetáris Tanács tagja csütörtökön nyilatkozott a sajtónak, és hangsúlyozta: a testület nem volt egységes a kérdésben.

Hír: Népszava.hu vélemény: Szereptévesztésben

Orbán Viktor még 2011 decemberében beszélt arról a közszolgálati rádiónak adott interjújában, hogy a "jegybankban heverő tartalékok" növekedésösztönzésbe való bevonásáról meg kell egyeznie a jegybankelnökkel. Egy évvel később, megígérte a vállalkozóknak, hogy kiválthatják devizahiteleiket.

Hír: Király Júlia: 35 perc volt olvasásra

Nem volt teljesen egységes a Monetáris Tanács a nem konvencionális eszközök alkalmazásának megtárgyalásakor. Király Júlia tartózkodott, miután nem volt ideje megismerni a javaslatot.

Videó: Mi segít a magyar vállalkozókon?

Mi segít a magyar vállalkozókon? Az ATV Start vendége Kákosy Csaba gazdaságpolitikus, MSZP.

Hír: Veszélyben az MNB devizatartaléka?

Bevégeztetett: Áder János köztársasági elnök hétfőn kinevezte a Magyar Nemzeti Bank elnökévé Matolcsy Györgyöt. A leköszönt nemzetgazdasági miniszter számos vezető munkatársát viszi magával a jegybankba, köztük Pleschinger Gyula államtitkárt, aki a Monetáris Tanács kilencedik tagja lesz.

Hír: „Ez pedig Matolcsy György”

Matolcsy jegybankelnöki kinevezésének híre nem okozott meglepetést elemzők szerint, a forint ugyanakkor gyengült a bejelentést követően. „A teljesítmény és a tények egyetlen ember felé mutatnak, ez pedig Matolcsy György” – indokolta döntését a kormányfő.

Hír: Tündérmese unortodoxiában

Ha nem érintené minden magyar ember pénztárcáját közvetlenül akár vicces is lenne, ahogy Orbán Viktor tűzön-vízen át ragaszkodik az elmúlt húsz év csak Pepó Pálhoz mérhetően kínos politikusához, Matolcsy Györgyhöz. Márciustól valóban Matolcsy lesz a Magyar Nemzeti Bank első embere - írja blogjában Fodor Gábor.

Hír: MSZP: Matolcsy György nevetséges közszereplő

Az MSZP szerint a miniszterelnök által jegybankelnöknek jelölt Matolcsy György nem testesíti meg a szakmaiságot és egy nevetséges közszereplő, Varga Mihály pedig csak "ügyvezető" gazdasági miniszter lesz a kormányban, így az ellenzéki párt egyikük kinevezését sem támogatja a gazdasági bizottság pénteki ülésén - jelentette ki a testület ülése előtt Tukacs István újságíróknak.

Hír: Orbán: eddig is a torkomnak ugrottak minden jó döntésnél

Libanonból meleget hozott; az évértékelő beszédekhez ő ért leginkább; a jegybankelnökké avanzsáló Matolcsy Györgyöt Varga Mihály váltja - Orbán a rádióban. A kormányfő bejelentésére gyengült a forint. Elemzők szerint nem okozott meglepetést Matolcsy jelölése. Balog Ádám lesz a jegybank alelnöke.

«12»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.