Kapcsolódó tartalmak: miniszterelnök

Hír: Kicsúszhat a hatalom Orbán kezéből

Orbán Viktor kezéből részben kicsúszott a hatalom - vélik többen a kormánypártban. Ám mert a miniszterelnök vigyázott arra, hogy senki ne nőhessen a feje fölé, nincs egyetlen lehetséges utód, aki mellé odaállhatnának az elégedetlenkedők, az "új gazdát" keresők. Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert ennek ellenére többen a következő kormányfőként tartják számon.

Hír: Mesterházy minden magyar miniszterelnöke akar lenni

A kormányváltók miniszterelnök-jelöltje szerint szegénységet, elvándorlást és félelmet hozott az elmúlt négy év.

Hír: Népszava vélemény: Leváltók

Mesterházy Attila láthatóan felkészült. A kampányra, a választásra és arra is, hogy esetleg ő lehet Magyarország következő miniszterelnöke. A kormányváltó szövetségről az utóbbi hetekben folytatott viták lezárása nyugodtabbá tette, egyúttal pedig növelte harci kedvét.

Hír: Mesterházy: Búcsú Horn Gyula miniszterelnöktől

Mély fájdalommal értesültem Horn Gyula haláláról. A Magyar Szocialista Párt minden tagja és támogatója nevében ezúton is őszinte együttérzésemet fejezem ki halála miatt.

Hír: Népszabadság vélemény: Horn hiánya

Még nem lehetett tudni 1990 elején, mit hoz az év, milyen lesz a rendszerváltás. Még itt voltak a szovjet csapatok, még létezett a Varsói Szerződés. Egy külpolitikai szimpóziumon ekkor említette meg Horn Gyula, hogy néhány éven belül egyáltalán nem zárja ki a NATO-tagságot.

Hír: Horn Gyula halálára

Életének 81. évében elhunyt Horn Gyula, Magyarország egykori miniszterelnöke.

Hír: "Reálpolitikus volt, aki mindig előrébb látott, mint kortársai"

Horn Gyula volt miniszterelnökre emlékeztek a Parlamentben pénteken napirend előtt. Kövér László, az Országgyűlés elnöke úgy fogalmazott: Horn Gyula a rendszerváltozás előtt és után is meghatározó szocialista politikus volt. Az Országgyűlésben a volt kormányfő gyászszalagos képe mellé virágcsokrot helyeztek el. Mesterházy Attila, az MSZP elnökének parlamenti beszéde.

Hír: Horn Gyula halálára: Búcsú

Sokak szerint az a legigazibb kép Horn Gyuláról, amellyel mai címlapunkon búcsúzunk a volt miniszterelnöktől. Élete egyik meghatározó epizódja volt, amikor majdnem pontosan 24 éve, 1989 június 27-én - osztrák kollégájával, Alois Mockkal - átvágta a két országot és a két világrendszert is elválasztó vasfüggönyt.

Hír: Meghalt Horn Gyula

Életének 81. évében meghalt Horn Gyula volt miniszterelnök - tájékoztatta a kormány az MTI-t. A szocialista politikus 1994 és 1998 között volt kormányfő. A rendszerváltás előtt rövid időn át külügyminiszter volt, a Németh-kormány tagjaként komoly szerepet játszott a vasfüggöny átvágásában.

Hír: 'Orbán nem tud elmenni a baloldal hadvezére mellett'

„Horn Gyula külügyminiszterként a vértelen magyar és német rendszerváltás kulcsfigurája. Horn Gyula miniszterelnökként a jobboldal által előidézett csődhelyzet menedzsere, az európai és az atlanti integráció levezénylője. Személye, munkássága máig tartó indulatos vitákban van jelen. Beszélgessünk, vitatkozzunk mi is!”

Hír: Baloldali.hu: Horn Gyula nyolcvan éves

Július 5-én lett nyolcvan éves Horn Gyula, Magyarország rendszerváltás utáni harmadik miniszterelnöke. Ez a munkáscsaládból származó, múltja miatt sokat támadott, már az állampárt idején is fontos funkciókat betöltő férfi volt az, aki történelmi szerepet játszott az 1989-es határnyitásban, a Vasfüggöny lebontásában, majd az MSZP és Magyarország demokratizálásában.

Videó: Európai politikusok Horn Gyuláról

Német, osztrák, spanyol, luxemburgi és lengyel politikusok hangsúlyozzák Horn Gyula európai politikára gyakorolt hatását a volt miniszterelnök 80. születésnapja alkalmából.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    -    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.