Kapcsolódó tartalmak: mesterházy

Hír: Mesterházy Attila: Minden eddiginél engedékenyebbek voltunk

Akárhogy is lesz, szeptemberben le kell zárni az Együtt-tel a választási együttműködéssel kapcsolatos tárgyalásokat, mert nem egymással, hanem Orbán Viktor leváltásával kell foglalkoznunk – nyilatkozta a Népszabadságnak Mesterházy Attila.

Hír: Elemzők: az egyéni választókerületek felosztása a legvalószínűbb

A Századvég szerint a Bajnai Gordon vezette választási szövetség közvélemény-kutatással kombinált előválasztási ötletével szakításra akarta bírni a szocialistákat, míg a Magyar Progresszív Intézet úgy látja, a volt kormányfő csak átgondolatlanul próbálta meg átvenni a kezdeményezést.

Hír: Előválasztás dönthet

Magyarország politikai történelmében először a 106 egyéni jelöltről és a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltről is előválasztásokat tarthatnak ősszel. Mesterházy Attila ezt Bajnai Gordon váratlan kezdeményezését követően jelentette be. Az MSZP elnök-frakcióvezetője azt is elmondta, ha az Együtt-PM szövetséggel nem sikerül megegyezni, más ellenzéki pártokkal tárgyalnak.

Hír: Nem az országot támadták, hanem a kormányt

Nem az országot vagy a magyar embereket, hanem a kormányt bírálta az Európai Parlament a Tavares-jelentés elfogadásával.

Hír: Szárszói találkozó a formálódó összefogásról

A magát nehezen megadó kánikulában a kormány demokratikus ellenzékének színe-java a Balatont választotta a hétvégén.

Hír: Alakul ez ellenzéki választási együttműködés

A sajtótájékoztatón mindketten a jövő évi parlamenti választások tétjét hangsúlyozták: Bajnai Gordon azt mondta, évtizedekre eldőlhet az ország sorsa, míg Mesterházy Attila azt, hogy a 2014-es választás jelentősége csak az 1990-es súlyához mérhető.

Hír: Mesterházy megelőzte Bajnait

Két és fél éves hullámvölgy után ismét eléri az 50 százalékot a választási részvételüket biztosnak gondolók aránya, miközben a pártpreferenciával nem rendelkezőké másfél éve nem látott szintre, 33 százalékra csökkent. A pártválasztók csoportja az elmúlt három hónapban 5 százalékponttal gyarapodott, amiből főleg a Fidesz és az MSZP tudott hasznot húzni.

Hír: Mesterházy vállalná a miniszterelnök-jelöltséget

Ha felkérik, elvállalja a miniszterelnök-jelöltséget - mondta pártja szombati választmányi ülésén Mesterházy Attila. Az MSZP elnök-frakcióvezetője egyebek mellett azért gondolja, hogy szocialista jelöltre van szüksége a demokratikus ellenzéknek, mert a rendszerváltás óta Magyarországon mindig baloldali programmal lehetett győzni, és még Orbánék is ilyennel nyertek.

Hír: Mesterházy: A korrupció három éve

Nem érti. Orbán Viktor nem érti, mi a baj. Szerinte a trafikpályázat pusztán arról szól, hogy van ötezerötszáz nemzeti dohánybolt, és két embernek – egész nap dolgozva – koponyánként leeshet 150-200 ezer forint. Ha ez volna is az igazság, erre akkor se lehetne büszke a miniszterelnök. Ugyanis közben negyvenezer vállalkozó család megélhetése odavan.

Hír: Már csak papíron demokrácia Magyarország

A magyar kormány nem demokratikus, Magyarország pedig már csak papíron demokrácia - mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke szerdán a németországi Lipcsében.

Hír: A Jobbik és a Fidesz kapcsolatáról beszélt az MSZP elnöke

"Ma Magyarországon parlamenti képviselete van az antiszemitizmusnak, a cigányellenességnek, a kirekesztésnek. Más országokban is tapasztalható az ilyen erők politikai előretörése, de máshol éles és egyértelmű határ húzódik jobb és szélsőjobb között" – mondta Mesterházy Attila egy oslói konferencián.

Videó: Mesterházy: politikailag, és ha kell, jogilag is felelni fognak Orbánék

Számon fogjuk kérni a felelősöket, akik ilyen helyzetbe hozták Magyarországot - ezt Mesterházy Attila mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Hír: Mesterházy: Orbán Viktor és kormánya útonálló és tolvaj

A demokratikus ellenzéki erőknek is megküldi az MSZP elnöke azt az ötpontos megállapodást, amelyet a szocialisták a Bajnai Gordon vezette Együtt 2014 választási szövetséggel kötöttek. A szocialista párt majálisán az Orbán-kormány leváltását sürgették a felszólalók.

Hír: Mesterházy: jövő héten kezdődjenek az ellenzéki tárgyalások!

Mesterházy Attila MSZP-elnök tárgyalásra hívja jövő hétfő délelőttre az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség és a Demokratikus Koalíció (DK) képviselőit, hogy kezdjék meg az egyeztetést a kormányváltáshoz szükséges összefogásról.

Hír: MSZP: a kormány nem készült fel, vizsgálni kell a felelősséget

Az MSZP elnöke szerint a kormány nem készült fel a rendkívüli időjárási körülmények kezelésére, alábecsülte a helyzet súlyosságát és későn reagált arra. A szocialisták ezért parlamenti vizsgálóbizottság felállítását sürgetik a felelősség kivizsgálására, és belső vizsgálatot várnak a kormánytól is.

Videó: Mesterházy Attila beszéde - fáklyás megemlékezés Miskolcon

Az MSZP elnöke szerint a szabadságot csak az tudja megélni, aki egyáltalán meg tud élni, a szabadság nemcsak jogokat, de biztonságot és lehetőségeket is jelent.

Hír: MSZP évértékelő: Mesterházy miniszterelnök-jelöltként beszélt

Mesterházy Attila bejelentkezett a miniszterelnöki posztra - ez derült ki az MSZP kampány-nyitó eseményéből és a pártelnök beszédéből is. A részben évértékelő, részben programadó beszéd során a pártelnök kerülte az aktuálpolitikai témákat és a szocialisták szövetségi politikájának pontos részleteit.

Hír: MSZP: a tehetősek fizessenek többet

Többkulcsos személyi-jövedelemadót vezetnének be a szocialisták, amelyben a gazdagok több terhet fizetnek. Erről az MSZP szociálpolitikai célkitűzéseit tartalmazó vitaanyag bemutatóján beszélt a pártelnök.

Hír: Mesterházy: a józan politika az IMF-hitelt választja

Magyarország ugyan tudja a piacról finanszírozni a saját államadósságát, ám ezt magasabb kamatfelárral teszi - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.

Hír: Az MSZP fenntarthatóbb módot javasol a rezsicsökkentésre

Az MSZP és a párt parlamenti frakciója támogatja a Fidesz-KDNP rezsicsökkentésre vonatkozó intézkedéseit, de hosszabb távra egy az árszabályozásnál fenntarthatóbb programot javasol a lakosság terheinek könnyítésére - mondta Mesterházy Attila csütörtökön Pécsett.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.