Kapcsolódó tartalmak: megszorítás

Hír: A közmunkától is elveszi a pénzt a kormány

A fővárosban a tervek szerint a felére csökken a közfoglalkoztatottak száma – derül ki dokumentumokból. A Belügyminisztérium még nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy ennek mi a magyarázata, s arra sem, hogy országosan is lesz-e ilyen megszorítás.

Hír: Vágnak, faragnak az egészségügyben – akár 10 ezer ember is mehet

Mintegy nyolc-tízezer ember elbocsátásával számol a kormányzat a kórházi kapacitások újraosztásának eredményeként – értesült a Népszabadság. Bár várhatóan ahhoz kínosan ragaszkodni fognak, hogy kórházat egészében ne zárjanak be, a karcsúsítás részlegek, telephelyek, osztályok megszűnésével járhat. Az elbocsátás egyaránt érinthet műszakiakat, adminisztratív dolgozókat, ápolókat és orvosokat is.

Hír: 2015: az új adók és a megszorítások éve jön

Varga Mihály közel egy hónap csúszással (választások, you know) múlt héten benyújtotta a 2015-ös költségvetés tervezetét a parlamentnek. Ahogyan már korábban is sejteni lehetett a kormány valóban fokozatosan elkezdi csökkenteni a szociális kiadásokra szánt összeget, miközben számos adóemelés is várható. Most tehát, hogy vége a választások évének, jön az adóemelések éve.

Hír: "Brutális megszorításokra" figyelmeztet az MSZP

Ha annyira dübörög a gazdaság, ha Magyarország valóban jobban teljesít, miért kell már a szappant is megadóztatnia Orbán Viktornak? Ezt kérdezi az MSZP.

Hír: Tömény terhek jönnek

Nem sok jót látnak jövőre a magánszemélyek a szlogenben jobban teljesítő Magyarországon: emelkedik a cafeteria adóterhe, és a családi kedvezmény beígért bővítésére is várni kell. Lesz azonban pálinkaadó és extra chipsadó a szeszeken a parlament elé kerülő adótörvényekben.

Hír: Szavazz a baloldalra, mondj nemet az Orbán-csomagra!

Az MSZP szerint a kormány 1700 milliárd forintot készül behajtani az emberektől az önkormányzati választás után, ezért aki vasárnap a baloldali jelöltekre szavaz, az az Orbán-csomag bevezetésére mond nemet.

Hír: Orbán brutális megszorításokra készül

Orbán Viktor álljon ki és ismerje el, hogy az önkormányzati választás után megadóztatja a nyugdíjasokat, fizetőssé teszi az egészségügyi ellátást és óriási adóemelést jelent be! Még maga a kormányfő sem tagadja, hogy olyan változtatásokra készül, amelyek a Fidesz szavazótáborát is kedvezőtlenül érintik. Nem véletlen, hogy a kormányfő még az évadnyitó frakcióülésén sem mert beszélni terveiről.

Hír: Megszorítás alatt is épülnek a stadionok

A kormány 110 milliárd forintos megszorításról döntött tegnap annak érdekében, hogy tartani tudja az idei költségvetés hiánycélját. A spórolás azonban - a korábbi sajtóhírekkel szemben - nem érinti az országban folyó stadion-beruházásokat. A foci mindenek előtt.

Hír: Népszabadság vélemény: Elseje

A magyar gazdasági újságírás klasszikus műfaja a január elseje. A szakma nagyjai nemcsak a karácsony és új év közötti, a nyári szezonhoz képest is hírhiányos időszakot voltak képesek kitölteni a változásokat felsoroló szakanyagokkal, de a makrogazdasági elemzésekkel és a tovagyűrűző hatások kifejtésével (lásd: az útdíj miatt emelkedik a liszt ára) egészen elhúzták a sztorikat január végéig.

Hír: Vigyázat: holnap élesedik a II. Varga-csomag

A nagy nyári pihenésben ne feledkezzünk meg arról, hogy holnaptól lép életbe a II. Varga-csomag. Így több adónem is jelentősen emelkedik, illetve újabb adónemeket is bevezetnek. Ha Olvasóink közül valaki nagyobb összeget szeretne felvenni a bankjából, vagy nagyobb összeget szeretne elutalni, jól teszi, ha erre még ma sort kerít. Mutatjuk, miért.

Hír: Megszorításokat terveznek jövőre is

Alacsony, mindössze 2,8 százalékos inflációval és 2,7 százalékos hiánnyal számol a jövő évi büdzsé tervezésénél a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) - derül ki a tárca honlapján közzétett költségvetési tervezetből.

Hír: Túlköltekezés után jön a megszorítás

Bár a kormányzat folyamatosan a szigorú költségvetési politikáról beszél, a múlt héten igencsak költekező kedvében volt. A 100 milliárd forintos költségvetési tartalékból eddig 41 milliárd forintot osztogatott el a legkülönbözőbb célokra. Ám a hiányt várhatóan nem hagyja majd elszállni a kormány. Ez pedig azt jelenti, hogy újabb költségvetési kiigazítások várhatóak.

Hír: Teljes kudarc az orbáni gazdaságpolitika

Az államadóság elleni küzdelem a kormány talán legnagyobb kudarca. Orbán Viktor három éves kormányzása alatt eddig sosem látott megszorításokat vezetett be: 40 új adó, 2700 milliárdos megszorítás. Az eredmény mégis lesújtó.

Hír: Varga az unortodoxia útján építi a választási költségvetést

Folytatódik a választási költségvetés és az osztogatás előkészítése, ehhez pedig Varga Mihálynak a korábban már kitaposott unortodox gazdaságpolitika ösvényére kellett lépnie.

Hír: Újabb megszorítások, de mi célból?

Előttünk némileg rejtélyes okokból, de a magyar kormány újabb költségvetési megszorítás mellett döntött. Ezzel valószínűleg bővíti kissé a fiskális mozgásteret a választások előtt, ugyanakkor – legalábbis úgy tűnik – újabb súrlódási felület alakult ki a kormány és a bankok között.

Hír: Újabb megszorítások elé nézünk

Megszavazta az Országgyűlés tegnap a második Varga-csomag megszorításait. Ennek eredményeként augusztustól drágább lesz a bankolás, a telefonálás és nőnek az üzemanyagárak. Szakértők úgy vélik: a befolyó összeget a kormány a választások előtti szavazatszedésre használja.

Hír: Elfogadta a parlament a Varga-féle megszorítócsomagot

Elfogadta az Országgyűlés kormánypárti szavazatokkal az idei költségvetési ötödik módosítását, amely alapján az állam garanciát vállal egyes, a kis- és közepes vállalkozások által lehívható, a használatarányos útdíj bevezetéséhez kapcsolódó kedvezményes hitelekre, és létrejön a Beruházási Alap.

Videó: Gyorsan áttolta a Ház Varga csomagját és a szociális temetkezést

Elfogadta az országgyűlés a költségvetés módosítását és a Varga-csomagot, hiába érvelt ellene az utolsó pillanatig az ellenzék.

Hír: Itt a végleges Varga-csomag: augusztustól drágul a bankolás

Augusztustól duplájára nő a készpénzfelvétel ára, csökken a betétekre kifizetett kamat, drágul a céges telefon – másfél hét alatt átírta, és már el is fogadta az Országgyűlés a Varga-csomagot. Az állam az idén közel 150, jövőre több mint 170 milliárd forintot kap. Három hónapig kell félretenni a bankban a pénzt ahhoz, hogy legalább ne kevesebbet kapjunk vissza.

Hír: A II. Varga-csomag, avagy a választási költségvetés előkészítése

Nagy meglepetést okozott tegnap Varga Mihály. Senki sem számított újabb megszorító csomagra azok után, hogy az Európai Bizottság bejelentette Magyarország túlzottdeficit-eljárás alól való kikerülését. Az adóemelésekben viszont semmi meglepő nincs.

«123»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    -    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.