Kapcsolódó tartalmak: média

Hír: Népszavát hirdetünk

Találgatások középpontjába került a Népszava; vajon milyen háttéralkuk köttettek a lap tulajdonosváltásai közepette. Internetes portálok újságírói igyekeznek körbejárni a témát, és egymást is erősítve jutnak el odáig, hogy a 144. évébe lépett baloldali újság körül valami nincs rendben.

Hír: Kövér László terrorizál a Házban

Az Országház teljhatalmú ura minden kétséget kizáróan Kövér László, aki személyesen rendelkezik arról, hogy mely újságírók mehetnek be, s szabadon kitilthat bárkit, aki vét a szigorú szabályai ellen.

Hír: A kormány régi-új ellenségképe: a hajléktalanok

Az Andy Vajna által einstandolt TV2 az utóbbi időben a Fidesz legdurvább propagandacsatornájává vált. Olyan gátlástalanul és manipulatív módon hamisítanak és torzítanak el híreket annak érdekében, hogy egy bizonyos csoportot vagy személyt lejárassanak, amelyet korábban még nem igazán láttunk Magyarországon.

Hír: Kiemelten vizsgálja a politikusok ügyeit a Legfőbb Ügyészség!

A médiumok tulajdonosi hátterét, annak esetleges aránytalanságát vizsgáló bizottság felállítását szorgalmazta Molnár Gyula, az MSZP elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Hír: Felfüggesztik a Népszabadság kiadását

A hivatalos magyarázat szerint a készülő "koncepcióváltás", a csökkenő példányszámok miatt függesztette fel szombattól a Népszabadság kiadását a Mediaworks. A munkatársak mit sem tudtak erről, szombat reggel már az emailfiókjukhoz sem fértek hozzá. A jelek szerint a brutális intézkedést költözésnek álcázták. A Nol.hu nem működik, Murányi András Népszabadság-főszerkesztő elérhetetlen.

Hír: Habony lesz az új Simicska?

Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. néven egy hete megalapították azt a céget, amely az új kormányközeli médiabirodalom alapja, egyúttal a Simicska Lajos elleni háború fő bázisa kíván lenni – a holdingcég 50-50 százalékos tulajdonosai Habony Árpád és Győri Tibor.

Hír: Üsd, vágd, nem apád!

Ami még csütörtök este is csak kardcsörtetésnek tűnt, péntek délben valósággá vált: egymásnak esett Orbán Viktor és Simicska Lajos, egykori szoba- és harcostársak, a két ember, akiknél senki sem felelősebb azért, hogy Magyarországon 2015 elején demokrácia és szabad verseny már csak nyomokban található.

Hír: Simicska nekiment Orbánnak

Noha információink szerint előzetesen tájékoztatták őket arról, hogy Simicska Lajos nyilatkozik a Népszavának, péntek délelőtt "lelkiismereti okok miatt" benyújtották le-, illetve felmondásukat a Magyar Nemzet, a Lánchíd rádió és a Hír tévé vezetői.

Hír: Népszava vélemény: A király meztelen

Azzal, hogy a közmédiát teljes egészében a hatalmi propaganda szócsövévé tették, a kedves vezető és csapata még nem hárított el minden bajt a feje fölül. S bár népszerűségük feltűnő csökkenését állítólag nem tartják tragikusnak, azért - a jelek szerint - egy picit zavarja őket.

Hír: Nem kell ellenzékinek lenned, hogy véged legyen

Sáling Gergőt azért rúgták ki, mert idegesítette a hatalmon lévő politikusokat az Origo néhány cikke. Ez tény. Az Origonál dolgozók régóta látják, hogy a politikusok panaszkodnak a lap és a kiadó irányítóinál. Sálingot novemberben nevezték ki főszerkesztőnek, a médiafogyasztási szokások nem azóta változtak meg.

Hír: Lázár kirúgatta az Origo főszerkesztőjét?

Kirúgták az Origo főszerkesztőjét, Sáling Gergőt - értesült a 444.hu. A lap szerint már jó ideje komoly nyomás volt Sálingon, a biztosítékot Lázár János 2 milliós utazási számlájáról szóló cikkek verték ki.

Hír: Egyenlítő TV: És most?

Viktor királyt szentté avatják? Lezárják a határokat és kilépünk az EU-ból? Innen el kell menni, itt nem lehet tovább élni! – ilyen és ehhez hasonló reagálásokat hallottunk lépten-nyomon a Fidesz újabb – talán kétharmados – győzelme után. Előre bocsátjuk: nem hiszünk ebben.

Hír: Egy perc jut a listás pártoknak

Miközben a kormány legújabb javaslata alapján mindössze 1-2 perc hirdetési idő jut naponta a közmédiában az országos listát állító pártoknak az országgyűlési választási kampányban, a kabinet önreklámját semmi nem korlátozza. A pártok hasonló feltételek mellett - azaz ingyenesen - hirdethetnek a kereskedelmi médiában is, kérdés, lesz-e reklámjaikra fogadókészség.

Hír: Berágott a Fidesz: reszkess, sajtó!

A rapid törvényalkotás egyik iskolapéldáját hozza a Fidesz: Rogán Antal frakcióvezető csak hétfőn jelentette be, hogy törvényt szigorítanának a bajai videó-hamisítással kapcsolatban és láss csodát: a sajtót revolverező javaslat már tegnap a parlament előtt volt.

Hír: Van-e vezérnek víziója?

Van-e valamilyen vízió, látomás, szent akarat a rendszergazda fejében, aki majd négy éve telepíti, bővíti, frissíti, egyben mind kevesebb hozzáféréssel szigorítja és szűkíti a Nemzeti Együttműködés szisztémáját, amelyről fölösleges is kimondani, hogy rendszer, hiszen maga állítja ezt önmagáról.

Hír: Gyarapodnak a Simicska-cégek

Nem sok panaszuk lehet a Simicska Lajossal összefüggésbe hozható vállalkozásoknak az elmúlt három évre. A legfrissebb, immár a tavalyi évet taglaló mérlegbeszámolókat a 2009. éviekkel összevetve igazán irigylésre méltó helyzet rajzolódik ki.

Hír: Népszabadság vélemény: Rossz hír

„Még él.” Részletesebb válaszra aligha számíthatunk a Fidesz politikusaitól, ha arról érdeklődünk: mi a gondjuk a médiával?

Hír: Mesterházy: Nyílt támadás a demokrácia ellen

A kormány a demokrácia utolsó védvonalait támadja. Nem volt elég az elmúlt három év zsákmányszerző hadjárata, most a Fidesz ismét a média és az ellenzéki pártok ellen fordul. Mesterházy Attila blogbejegyzése.

Hír: Népszabadság vélemény: Politikai perverzió

Ami Magyarországon történik, az a folyamatos politikai perverzió maga. Az Alkotmánybíróság által nemrég több ponton is alaptörvény-ellenesnek minősített választási eljárási törvényhez benyújtott alkotmányügyi bizottsági módosítócsomag arcátlansága még így is figyelemre méltó.

Hír: Korlátozott kampánykörnyezet – Ilyen ország pedig nincs CCCXLII.

Újabb, a választási kampányt alapjaiban megváltoztató egyéni indítványok érkeztek a választási eljárásról szóló törvényhez. Vas Imre módosító javaslata, amit az alkotmányügyi bizottság kormánypárti többsége is támogatott, 60-ról 50 napra rövidítené a kampányidőszakot, és nem lehetne választási hirdetéseket közzétenni a nem közszolgálati rádiókban és televíziókban, az online médiában és a mozikban.

«12»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    -    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.