Kapcsolódó tartalmak: matolcsy

Hír: Mesterházy: Száz milliárdot tapsolt el Orbán

Nyolc hónapra volt szüksége az Orbán-kormánynak ahhoz, hogy végre tényleg tárgyalni kezdjen a Nemzetközi Valutaalappal. Nem véletlenül fogalmazok úgy, hogy "végre", mert a tárgyalások körüli bizonytalanság az év első felében 75-100 milliárd forintjába került az országnak. Ennyi pénzt vett ki a kormány az adófizetők zsebéből. Ez több mint, például, a BKV összes tartozása.

Hír: A „Jobbkéz” anatómiája - Matolcsy György politikai világa

Talán soha annyira ellentmondásos személyiség nem irányította még a magyar gazdaságpolitikát, mint Matolcsy György. A nemzetgazdasági miniszter tevékenységének megítélése – finoman szólva is – vegyes képet mutat. Mindazonáltal a kritikaözön ellenére azt láthatjuk, hogy Orbán Viktor rendre kiáll minisztere mellett, s hiába vizionálta már oly sokszor a sajtó, nem távolította el tisztségéből.

Hír: Bújócska Matolcsyval és a számokkal

Hétfő óta itt tárgyal az IMF, Matolcsy pedig szabin. Vagy mégsem. Varga Mihály szerint "fenn áll annak a lehetősége, hogy miniszteri találkozó is lesz".

Hír: Orbán Matolcsy fiókban tartott terveivel ijesztget

A kormány nem vesz részt a tranzakciós illeték jegybankra való kiterjesztése körül kialakult vitában - jelentette ki Orbán Viktor pénteken az MR1-Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Hír: Véleményvezér: Matolcsy, Rogán: ideges a kormány

Minden komoly közvélemény-kutató a kormány népszerűségének folyamatos csökkenését méri. Helyben topogás, munkanélküliség és kilátástalanság: jogos a pánik.

Hír: Költségvetés 2013: az önkormányzatok rémálma

A jövő évi költségvetés tervezete hatalmas megszorítást ír elő az önkormányzatok számára, rajtuk keresztül pedig a lakosságra. Ezért az MSZP számára elfogadhatatlan.

Hír: Büdzsé 2013: Még nagyobb teher a bankoknak

A korábban mondott 130 milliárd forinttal szemben 280 milliárd forintot szedne be jövőre a kormány a tranzakciós illetékből. Pedig 2013 elvileg az emelkedés éve lesz...

Hír: MSZP: új adókra és adóemelésekre épít a kormány

Az MSZP szerint új adókra és adóemelésekre épül, ezért elfogadhatatlan a jövő évi költségvetés tervezete, amelyet csütörtökön ismertetett Matolcsy György.

Hír: MSZP: már csak a kormány hisz a tündérmesében

Az MSZP szerint már csak a kormány hisz a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által írt "tündérmesében": a kabinet gazdasági növekedésre számít,mindenki más recesszióra.

Hír: MSZP: álomvilágban él Matolcsy György

Az MSZP szerint Matolcsy György olyan álomvilágot festett fel a CNN-nek, amely csak Orbán Viktor miniszterelnöknek tetszik, míg a magyarok többségének az egy rémálom.

Hír: A "matolcsyzmusnak" véget kell vetni

Véget kell vetni a "matolcsyzmusnak", mert olyan gazdasági spirálba viszi az országot, amelyből egy évtized alatt sem biztos, hogy ki lehet kerülni.

Hír: Egyenlítő blog: Matolcsy az emberek képébe hazudik

Úgy látszik, Matolcsy György a kormány tréfamesterévé avanzsált, miközben bejelentette a legújabb megszorító csomagot. Sajnálatos hogy kijelentéseit ő komolyan is gondolja.

Hír: Népszabadság Online: A kuruc Matolcsy

Matolcsy szabadságharca a telefonadóval a kuruc harcmodor magasságába emelkedett. A kuruc hadak inkább a gyors rajtaütéseket kedvelték, mintsem a nyílt színi ütközetet.

Hír: Matolcsy szerint a telefonadót meg sem érezzük majd

A kabinet szerdai ülésén döntöttek a telefonadóról, a pénzügyi tranzakciós illetékről és a biztosítási adóról. A telefonadó már júliusban jön.

Hír: "Matelcsy": keménykedett a kormány a szolgáltatókkal

A kormányzati szándék és a szolgáltatók elképzelései több ponton sem közeledtek egymáshoz. A percalapú adót várhatóan szeptemberben vezetik be.

Hír: Baloldali.hu: Orbán és Matolcsy mobiladója - Beszélgetsz? Fizess!

A köznyelv által a gazdasági miniszterről „matelcsynek” nevezett telefonadó nemcsak azért káros, mert növekedés-ellenes és tovább fokozza az adórendszer átláthatatlanságát...

Hír: A kormány a szegényekkel fizetteti meg kudarcai árát

A kormány a szegény emberekkel fizetteti meg sikertelenségének, gazdaságpolitikai kudarcainak az árát - így értékelte a Széll Kálmán-terv új változatát az MSZP.

Hír: Telefonadó már júliustól: átgondolta ezt Matolcsy?

A kormány azt vonta le tanulságként, hogy egyszerűbb az állampolgárok adóterheit növelni, mint a multikét. Az új adó hatását sem mérték fel.

Hír: Véleményvezér: Orbán Viktor mániája egyre drágább

Ha a kormányfő nem ragaszkodott volna annyira az egykulcsos adóhoz, a most bejelentett 600 milliárdos megszorításra semmi szükség nem lenne.

Hír: Nincs több sunnyogás, Orbán és Matolcsy beint!

Orbán úgy érzi, Magyarország immár nyíltan felvállalhatja az EU-IMF megállapodás megkérdőjeleződését. Az álláspontokat tudatosan távolítja: vagy ászai vannak, vagy blöfföl.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    -    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.