Kapcsolódó tartalmak: matolcsy

Hír: 168 Óra vélemény: Visszaszámlálás

Orbán és Matolcsy végtére rugalmasan elszakadt saját „kőbe vésett” unortodoxiájától – a múlt heti költségvetési megszorítás azt bizonyította, hogy ez a két éve tartó kalózkodás legalábbis az eddigi eszközökkel nem folytatható.

Hír: Kettős Mérce: Itt az újabb Matolcsy csomag

A kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt jöhet az újabb megszorítócsomag, ami az egykulcsós adó, az IMF-vel való nem megálapodás és a többi igazi unortodox lépés miatt kerülthet bevezetésre. Az intézkedések forrása a portfolio.hu:

Hír: Népszava.hu: Az unortodoxia halott

Ha nem ismernénk Matolcsy György közgazdásznak az elmúlt negyedszázad során, részben felelős pozícíók betöltőjeként elhangzott merészebbnél merészebb, gyakran a fantazmagória világát idéző kijelentéseit, cikkeit, akkor azt is megkockáztathatnánk: a nemzeti gyásznapot megelőző délelőttön az unortodox politika kimúlt.

Hír: Népszabadság: Elhalasztott béremelés, becsapott pedagógusok

Már szerdán megjelent a sajtóban, hogy elmarad a pedagógusok béremelése, de az oktatási államtitkárság határozottan cáfolta. Kormányközeli forrásaink szerint a tagadásnak semmi értelme nem volt, mivel az Origo.hu cikkének megjelenésekor Hoffmann Rózsa államtitkárnak tudnia kellett, hogy 2013-ban semmilyen formában nem lesz pedagógusbér-emelés.

Hír: Orbán és jobbkeze újabb hatalmas pofont adott Magyarországnak

Orbán Viktor jobbkeze pénteken újabb fájó és brutális intézkedéseket jelentett be. A megszorító csomag az Orbán-kormány több mint két éves ámokfutásának, elhibázott gazdaságpolitikájának ára.

Hír: "Hazug porhintés" - szakszervezetek a Matolcsy-csomagról

Érthetetlen és ebben a formájában elfogadhatatlan a Matolcsy György által pénteken bejelentett egyenlegjavító intézkedéscsomag - közölte a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF), amely közleményében "hazug porhintésnek" nevezte azt, hogy a kormány szerint nem a munkavállalók fizetik majd meg az intézkedések árát.

Hír: 400 milliárdos megszorítást jelentett be Matolcsy

Idén 1,2 százalékkal visszaesik, és jövőre is csak 1 százalékkal nő a magyar gazdaság, derül ki a kormány által közzétett új makrogazdasági előrejelzésből. Emiatt a kabinet 2013-ra 397 milliárd forintos megszorításról döntött, míg erre az évre 133 milliárdot zárolnak. A közszférában és az adózásban lesz a legfájdalmasabb az újabb megszorítócsomag.

Videó: Róna: ha romlani fog a helyzet, akkor végünk

Kiszámítható, stabil kormányzásra lenne szükség, abba kellene hagyni a kókler gazdaságpolitikát -- erről Róna Péter beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Hír: Véleményvezér: Ez a csapat tényleg ennyit tud

A kormány néhány héttel ezelőtt kezdte csupán valóban elhinni, hogy a jövő évi büdzsé tervezetében 500-600 milliárdos lyuk tátong, és hogy ebből baj lesz. Ekkorát nem lehet véletlenül tévedni.

Hír: A napi problémák elől menekül a kormány a Wekerle Tervvel

Az MSZP szerint Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a jövőbe menekül a napi problémák elől azzal, hogy a hétfőn nyilvánosságra hozott Wekerle Tervben 2020-ra teszi a gazdasági növekedés beindulásának időpontját.

Hír: Mesterházy Attila: „Elrugaszkodás” – és zuhanás a szakadékba

Az elrugaszkodás éve lesz 2012 - ígérte korábban Orbán Viktor. Azt azonban nem említette, hogy a szakadék széléről fogunk elrugaszkodni, és a kormány a mélybe rántja Magyarországot. Most pontosan ez történik.

Hír: Egyenlítő TV: Beérett a nem-ortodox gazdaságpolitika

Nyilvánosságra került a KSH gyorsjelentése. Látható, hogy technikai értelemben, vagyis hivatalosan is recesszióban van a hazai gazdaság. Az első negyedév után, a második negyedévben is tovább zsugorodott Magyarország gazdasági teljesítménye, mind éves, mind negyedéves alapon. Pedig a Mercedes gyár termelése is beindult, de úgy látszik, hogy képtelen volt kompenzálni a többi ágazat visszaesését.

Hír: 168 Óra: Ördögi körben a magyar gazdaság

Nem csupán az a baj, hogy recesszióba süllyedésünkkel a térségünktől leszakadtunk és egyre inkább a dél-európai válságzónához sodródunk, hanem még inkább az, hogy az Orbán-kormány tudomást sem akar venni a realitásokról, és a gondokért saját ámokfutása helyett továbbra is a külső környezetet okolja.

Hír: GDP: Matolcsyék még a saját hazugságaikat is megmagyarázzák

A számok is bizonyítják, Matolcsy tündérmeséjének rossz vége lehet: hazánk bruttó hazai terméke (GDP) 2012 második negyedévében 1,2 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A kormány egész évre hivatalosan 0,1 százalékos növekedést vár. A Nemzetgazdaság Minisztérium (NGM) az ipar lendületvesztésére és a külgazdaságra fogja az unortodox gazdaságpolitika csődjét.

Hír: Újabb fejezettel bővül Matolcsy tündérmeséje

A magyar gazdaságpolitika tündérmeséjében új fejezet nyílik: a technikai értelemben beköszöntött recesszió mellett számottevő inflációs nyomás látszik kialakulni, ami együtt köti gúzsba a fiskális és a monetáris politikai alkalmazkodást. A lényeg nem a stagflációs csapda, hanem az, hogy hosszú távon minden jó lesz − olvasható a kormány értékelésében.

Hír: Recesszióba taszították az országot

Recesszióba süllyedt Magyarország, beértek az Orbán-Matolcsy tandem "unortodox" gazdaságpolitikájának gyümölcsei. A gazdaság fél éve zsugorodik, az infláció 5,8 százalék. A minisztérium a nemzetközi helyzetre mutogat és semmi jele, hogy van orvossága a nehéz helyzetre, amibe saját magát lavírozta a nemzeti együttműködés kormánya.

Hír: Tündérmeseország gazdasága: ó, ió, recesszió

Szervusztok! Megjöttetek, nem vártunk, de ha már a bányászbéka segge alatt is utolértetek minket akkor foglaljatok helyet. Van hely bőven, a bezzegszlovákok és bezzegrománok, meg a környező egyéb bezzeg népségek úgyis szintekkel feljebb laknak, mint mi. - így köszönthette Kusza Szem a magyar gazdasághoz immár hivatalosan is megérkezett recessziót és európai rekord inflációt.

Hír: Index.hu: Megzuhant a magyar gazdaság

Technikai értelemben is recesszióba került a magyar gazdaság, miután a második negyedévben 0,2 százalékkal elmaradt a teljesítménye az előző negyedévitől – derül ki a KSH szerdán publikált előzetes becsléséből. Éves szinten 1,2 százalékosra nőtt a visszaesés az előző negyedévben mért 0,7 százalékról.

Hír: Recessziót hozott Matolcsy tündérmeséje

Rosszul taktikázott a kormány az IMF-tárgyalásokon, amikor saját igazáról a magyar gazdaság teljesítményével akarta meggyőzni a hitelezőket. A második negyedéves GDP-adat szerint a magyar gazdaság recesszióba került, már két negyedéve visszaesik.

Hír: Nem követni, hanem elkerülni próbálja Európa a magyar utat

Egyre büszkébben és magabiztosabban hangoztatják az Orbán-kormány tagjai, élen a miniszterelnökkel, hogy Európában példákkal jár az élen Magyarország a válság kezelését illetően, s számos ország tőlünk veszi át az unortodox megoldási módokat. Szakértők óva intenek az elbizakodottságtól.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    +    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.