Kapcsolódó tartalmak: matolcsy

Hír: Matolcsy vesztett: óriásit ugrott az államadósság

A kormánynak a választásokra sikerült visszatornásznia az államadósságot arra a szintre, ahol négy évvel ezelőtt volt. A sikeres dollárkötvény-kibocsátás eredményeként a GDP-arányos adósságmutató 84,4 százalékra ugrott.

Hír: Saját holdudvarát fizeti ki a Fidesz a jegybanki hitelkerettel

Az MSZP szerint a kormányoldal mindössze saját holdudvarát teszi még fizetőképesebbé a jegybank folytatódó növekedési hitelprogramjával, amely a kis- és középvállalkozók összességének nem jelent valódi segítséget.

Hír: Van, akinek nem okoz gondot a tranzakciós adó

Soha nem hittem volna (mostanság meg különösképp nem), hogy valaha azt kívánom majd, bárcsak minisztériumban dolgoznék. Most viszont azt olvasom, hogy a tárcák évi 90 millió forintot költenek arra, hogy kompenzálják dolgozóik bank- és tranzakciós adó miatti költségnövekedését. Így kérem könnyű.

Hír: Új hatalmat kap Matolcsy

Tovább nő Matolcsy György befolyása azzal, hogy a tervek szerint októbertől a Magyar Nemzeti Bankba (MNB) olvad a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A jegybank-elnök a kormánnyal azonos jogköröket kap majd, rendeleteket is hozhat. Az új jegybank-törvény tervezetét pénteken este nyújtotta be az Országgyűlésnek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Hír: Messziről szép, közelről még büdös a magyar csoda

Folytatódik a Magyar Nemzeti Bank alapkamat-vágási sorozata - legalábbis ezt várja minden elemző, erre utalt korábban Matolcsy György jegybankelnök és a legfontosabb adatok is ebbe az irányba mutatnak. Miközben a magyar gazdaság felszíne egyre csillogóbb, a mélyrétegekben nem indult be semmi.

Hír: Matolcsy csomagja nem lesz elég a játszma megfordítására

Elemzők szerint az MNB terve nem elegendő a növekedés fellendítésére, de megerősíti azokat a véleményeket, miszerint Matolcsy helyt ad a jegybanknál a kormány növekedésbarát politikájának, amelyet még ő alkotott meg gazdasági miniszterként.

Hír: Matolcsy a régi: meg se hallja az ellenvéleményt

Matolcsy György jegybankelnök a növekedési hitelprogram csütörtöki bejelentése során jelezte: a Monetáris Tanács "egységes, hatékony és együttműködő", és tagjai hasonlóan gondolkoznak a magyar gazdaságpolitika kérdéseiről. Király Júlia, az MNB alelnöke és a Monetáris Tanács tagja csütörtökön nyilatkozott a sajtónak, és hangsúlyozta: a testület nem volt egységes a kérdésben.

Hír: Harmincöt perc

Ennyi időt adott a monetáris tanács tagjainak előterjesztése tanulmányozására Matolcsy jegybankelnök, mikor előterjesztette az MNB Növekedési Hitel Programját.

Hír: Alacsony hatásfokú hitelprogram

Kedvezményes hitellel segítené a jegybank éléről a gazdasági növekedést Matolcsy György, korábbi nemzetgazdasági miniszter. Elemzők szerint a program nagyon csekély növekedést hozhat, cserébe a most látható kockázatai is alacsonyak. A hitelezésbe bevonni tervezett pénzintézetekkel hétfőn tárgyal a jegybank a részletekről.

Hír: Népszava.hu vélemény: Szereptévesztésben

Orbán Viktor még 2011 decemberében beszélt arról a közszolgálati rádiónak adott interjújában, hogy a "jegybankban heverő tartalékok" növekedésösztönzésbe való bevonásáról meg kell egyeznie a jegybankelnökkel. Egy évvel később, megígérte a vállalkozóknak, hogy kiválthatják devizahiteleiket.

Hír: Király Júlia: 35 perc volt olvasásra

Nem volt teljesen egységes a Monetáris Tanács a nem konvencionális eszközök alkalmazásának megtárgyalásakor. Király Júlia tartózkodott, miután nem volt ideje megismerni a javaslatot.

Videó: Mi segít a magyar vállalkozókon?

Mi segít a magyar vállalkozókon? Az ATV Start vendége Kákosy Csaba gazdaságpolitikus, MSZP.

Hír: Veszélyben az MNB devizatartaléka?

Bevégeztetett: Áder János köztársasági elnök hétfőn kinevezte a Magyar Nemzeti Bank elnökévé Matolcsy Györgyöt. A leköszönt nemzetgazdasági miniszter számos vezető munkatársát viszi magával a jegybankba, köztük Pleschinger Gyula államtitkárt, aki a Monetáris Tanács kilencedik tagja lesz.

Hír: „Ez pedig Matolcsy György”

Matolcsy jegybankelnöki kinevezésének híre nem okozott meglepetést elemzők szerint, a forint ugyanakkor gyengült a bejelentést követően. „A teljesítmény és a tények egyetlen ember felé mutatnak, ez pedig Matolcsy György” – indokolta döntését a kormányfő.

Hír: Tündérmese unortodoxiában

Ha nem érintené minden magyar ember pénztárcáját közvetlenül akár vicces is lenne, ahogy Orbán Viktor tűzön-vízen át ragaszkodik az elmúlt húsz év csak Pepó Pálhoz mérhetően kínos politikusához, Matolcsy Györgyhöz. Márciustól valóban Matolcsy lesz a Magyar Nemzeti Bank első embere - írja blogjában Fodor Gábor.

Hír: MSZP: Matolcsy György nevetséges közszereplő

Az MSZP szerint a miniszterelnök által jegybankelnöknek jelölt Matolcsy György nem testesíti meg a szakmaiságot és egy nevetséges közszereplő, Varga Mihály pedig csak "ügyvezető" gazdasági miniszter lesz a kormányban, így az ellenzéki párt egyikük kinevezését sem támogatja a gazdasági bizottság pénteki ülésén - jelentette ki a testület ülése előtt Tukacs István újságíróknak.

Hír: Orbán: eddig is a torkomnak ugrottak minden jó döntésnél

Libanonból meleget hozott; az évértékelő beszédekhez ő ért leginkább; a jegybankelnökké avanzsáló Matolcsy Györgyöt Varga Mihály váltja - Orbán a rádióban. A kormányfő bejelentésére gyengült a forint. Elemzők szerint nem okozott meglepetést Matolcsy jelölése. Balog Ádám lesz a jegybank alelnöke.

Hír: Népszava vélemény: Jobbkezek

Kérkedhetnénk, hogy amit hónapokkal ezelőtt - elsőként, egy kis hírben - megírtunk, az valósággá vált. A miniszterelnök a jegybank elnökének jelölte Matolcsy Györgyöt. Nincs azonban mivel dicsekedni. Sem nekünk, sem nekik. A mi helyzetünk egyszerűbb. Közöltünk egy értesülést, ami tulajdonképpen evidencia volt - és az is lett. Sajnos. De ez már Orbán Viktor uralkodását jellemzi.

Hír: Orbán kimondta a nevet

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter nevét jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott szokásos, pénteki interjújában, mint a leköszönő jegybankelnök utódjáét. A nap folyamán a forintárfolyam mozgása jelzi majd, mennyire bíznak az új jegybankárban a pénzpiacok.

Hír: Matolcsy a jegybankba megy? Ha nem rombol, az már tündérmese

Kész tényként kezeli a sajtó és a közpolitika háttérországa, hogy Matolcsy György gazdasági miniszter váltja a hét végén leköszönő Simor Andrást a Magyar Nemzeti Bank élén. Hogy mit tesz majd a monetáris politikában az unortodox megoldások mester, kiszámíthatatlan, ennek ellenére megpróbálunk jósolni.

«1234»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    +    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.