Kapcsolódó tartalmak: május 1.

Hír: Újjászületésnap a Ligetben

Az MSZP minden évben a legnagyobb, legszínesebb, leggazdagabb programot kínáló majálist rendezi a fővárosi Városligetben, ahol idén nem csak a munkát ünnepelték tízezrek, hanem az uniós csatlakozással újjászülető Magyarország tízéves születésnapját is.

Hír: Mesterházy: Mert mi vagyunk Európa

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Barátaim! A mai nap számunkra, magyar baloldaliak és demokraták számára kettős ünnep. Május elseje, a munka ünnepe az a nap, amikor a munkájukból élők büszkén, bátran kiállnak, és a világ tudtára adják: a legnehezebb körülmények között is megőrizték tartásukat, önbecsülésüket és kiállnak jogaik védelméért.

Hír: Kibővítenék az ellenzéki összefogást

Útonálló, tolvaj kormánynak nevezete az Orbán-kabinetet a szocialisták városligeti majálisán Mesterházy Attila. Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint Orbán Viktor rosszabbul teljesít, nem a közérdeket szolgálja, hanem kormánya, illetve a fideszes klientúra mohóságát elégíti ki.

Hír: Népszava vélemény: Ellenállni!

A gazdasági világválságra többféle választ adnak a világ népei. Sajnos többnyire a rémület, a tehetetlenség, a menekülés a válság elől határokon át - hiába, mert a válság előbb-utóbb mindenütt utoléri az embert, a migránsokat pedig egyre ellenségesebben fogadják az összes jómódúbb országban - , a kapkodás a felelet.

Hír: Népszabadság vélemény: Munkásosztály a paradicsomban

Erőt (tömeget) a szakszervezetek, perspektívát (vagy legalább valamilyen horizontot) az ellenzék, sajátos, csak rájuk jellemző humort pedig a Fidesz reprezentánsai tudtak felmutatni az idei munkaünnepen.

Hír: Felvonulók kérték: 12 pontot fogalmaztak meg a szakszervezetek

Három konföderáció, az Autonómok, az MSZOSZ és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma a közös ünnepre készülve hétfőn nyilvánosságra hozta azt a tizenkét pontot, amelyben a Munka ünnepén egyebek között új munkatörvénykönyvet, korlátozás nélküli sztrájkjogot és igazságosabb közteherviselést követelnek.

Videó: Egy igazságos országban mindenkinek van biztos jövője - Mesterházy Attila beszéde

Mesterházy Attila felhívta a figyelmet arra, hogy azok az országok, ahol működik a jogállam és a demokrácia, a gazdasági válságon is hamarabb úrrá lettek.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    -    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.