Kapcsolódó tartalmak: Magyarország

Hír: Népszava vélemény: "Ostoba" Európa

Becsülöm azokat a közírókat, akik méltányosságból, tárgyilagosságra törekvésből, keresik az "enyhítő körülményeket" a politikai ellenfelek megnyilatkozásaiban is. Akik nem vakon vagdalkoznak, hanem igazi jobbító szándékkal boncolgatják a tényeket.

Hír: Magyarországon társadalmi államcsőd van

No, para. Tudom, hogy az államcsőd kifejezést csak gazdaságpolitikában ismerik. Pedig az állam feladatai lényegesen összetettebbek mintsem a fiskális izék világáról szóljon. Nem is értek a gazdaságpolitika mélységeihez, de unós untalan mantrázták a rendszerváltáskor: a szocialista nagyvállalatok csődbe fognak menni, mert drágán és rossz hatékonysággal végzik a feladatukat.

Hír: Egyenlítő TV: Orbán meseországa

Orbán Viktor ismét beintett Brüsszelnek. Orbán Viktor szerint mi vagyunk a legjobbak (bárcsak így lenne!). Orbán Viktor szerint a nyugati országok sikertelenek, miközben mi sikeresek vagyunk.

Hír: Megállíthatatlanul nő a nyomor

Nincs pénz húsra, rezsire, a lakások 70 százaléka energetikai szempontból elavult. Ilyen körülmények között él sok magyar család.

Hír: Szoros nyomkövetéssel az Orbán-kormány ellen

A „szorosan figyelemmel követjük” az monitoringot jelent, nézzék meg a szótárban! – érvelt Kerstin Lundgren, svéd liberális politikus az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén azon módosító ellen, amely megakadályozza, hogy elinduljon Magyarországgal szemben a monitoring eljárás, de „szorosan figyelemmel követi” a magyar fejleményeket.

Hír: Kettős Mérce: Jöjjön el a Csehországod!

Bár nem tudjuk mi történik Csehországban, nem tudjuk, milyen váddal, és hogy igaz vádakkal-e, de mára virradóra a cseh rendőrség elitalakulata talán az egész modern Kelet-Európai történelemben példátlan akciót hajtott végre, ahogy ők hívják intervenciót. Kihallgatták a miniszterelnök kabinetfőnöket, több kormánypárti politikus, magas rangú kormánytisztviselőt.

Hír: Péterem, kicsit aggódom Csehország miatt

- Péterem, kicsit aggaszt engem ez a csehországi történet. - Miért, mi történt? - Péter, örülök hogy Magyarországra figyelsz, de azért néha érdemes továbblapozni az újságban. Óriási botrány van Csehországban, a korrupcióellenes rendőrség politikusokat, vállalkozókat, kormánytisztviselőket vett őrizetbe.

Hír: Ismét romlott a magyar versenyképesség

Az IMD által készített versenyképességi rangsorban Magyarország öt helyett csúszott hátrébb, és ezzel az „előkelő" 50. helyett foglalja el. 2010-ben még a 42. helyen álltunk, amely szintén nem túl jó, de a visszaesés azt bizonyítja, hogy az elmúlt három évben nem csak a gazdasági környezet romlott, hanem vele együtt hazánk versenyképessége is.

Hír: Már csak papíron demokrácia Magyarország

A magyar kormány nem demokratikus, Magyarország pedig már csak papíron demokrácia - mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke szerdán a németországi Lipcsében.

Hír: Minden ötödik magyar szegény

1990 óta nem éltek ilyen sokan a szegénységi küszöb alatt, mint tavaly. A jövedelmi egyenlőtlenségek jelentősen nőttek 2009 óta. Jelentős mértékben nőtt 2009 és 2012 között a magyar népesség körében a relatív jövedelmi szegénységben élők aránya: a 2012-es szegénységi ráta értéke meghaladta a kilencvenes évek óta mért eddigi legmagasabb, 1996-ban rögzített értéket is.

Hír: Értünk aggódnak, nem ellenünk

Indítsák el a monitoring eljárást Magyarország ügyében - javasolja az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének szakbizottsága.

Hír: A mélyszegénység nem etnikai probléma

A mezőgazdaság nem tudja eltartani a vidéki népességet, a szegénység pedig feltartóztathatatlanul terjed főleg a kistelepüléseken - figyelmeztet Juhász Pál, a Budapesti Corvinus Egyetem tudományos főmunkatársa. A szociológus-közgazdász szerint az 1960-as évek eleje óta nem volt ennyi szegény a falvakban Magyarországon, mint ma.

Hír: „Nincs felhatalmazásuk arra, hogy azt csináljanak, amit akarnak”

A főleg a magyar alaptörvény negyedik módosításával foglalkozó, utolsó, ötödik munkadokumentumról tárgyalt hétfőn az Európai Parlament (EP) brüsszeli épületében az EP állampolgári jogokkal, bel- és igazságügyekkel foglalkozó bizottsága abban az eljárásban, amely az alapjogok magyarországi helyzetét hivatott megvizsgálni. A vitában magyar EP-képviselők is felszólaltak.

Hír: Népszabadság vélemény: Offshore-ozunk

„Befizetjük a közterheket, kifizetjük a szállítókat, állományba vesszük a dolgozókat, betartjuk a munkaügyi és a környezetvédelmi előírásokat, nem zaklatjuk a női munkavállalókat.” Az egyik legnagyobb magyarországi élelmiszermulti illetékes igazgatója foglalta össze így cége „társadalmi felelősségvállalási programját”, szigorúan négyszemközt.

Hír: Önvizsgálat nincs, bűnbak kell

Orbán Viktor szokásos pénteki rádiószózatában meglebegtette annak lehetőségét, hogy Brüsszel nem engedi ki Magyarországot a túlzottdeficit-eljárás alól. A miniszterelnök szerint az uniónak el kellene ismernie a sikeres magyar utat. A kormányfő 2013-ban jó növekedési számot vár a gazdaságtól.

Hír: Népszava.hu: Brüsszelben besokalltak

Létezik egy magyarra csak nehezen lefordítható német kifejezés, a Chefsache. Szó szerint "főnökügyet" jelent, vagyis olyan fontos problémát, mellyel csak a legfőbb vezető foglalkozhat. Nos, ilyen üggyé vált Brüsszelben a magyar Alaptörvény negyedik módosítása és általában a magyarországi helyzet. Amely fölött ezen túl maga José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke diszponál.

Hír: Verhofstadt: Magyarország az európai politika kudarca

Magyarországot, Szíriát és Ciprust az uniós politika kudarcaiként említette Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakciójának vezetője szerdán az EP brüsszeli ülésén.

Hír: Évértékelő: beszédes, amiről hallgatott Orbán

Orbán Viktor - immár tizenötödik alkalommal - szokása szerint háromnegyed órás évértékelőt tartott, amelyben inkább az volt az érdekes, amiről nem beszélt. Volt szó amúgy hajófenéken fúróval babráló ellenzékről, egymást szerető öregekről és egyre több magyar csecsemőről. A 2012-es évről és az ideiről azonban nem tudtunk meg új dolgokat.

Hír: Népszava vélemény: Két választás

A mai kormány és kormányzó pártok annyiban térnek el elődjeiktől, hogy míg azokat "legfeljebb" súlyos gondatlanság terhelte a rossz döntések miatt, addig a maiak nem csak vétenek az ország érdekei ellen, hanem előre megfontolt szándékkal hoznak olyan döntéseket, amelyek a pusztuláshoz vezethetnek.

Hír: Portfolio.hu: Egyre több a szegény Magyarországon

Egy év alatt 1,5 százalékponttal 13,8 százalékra emelkedett 2011-re a szegénységi arány Magyarországon. Más szóval, a szegénységi küszöb alatt élők száma 152 ezer fővel 1 millió 363 ezer főre bővült. Súlyos anyagi depriváltságban azonban jóval többen, több mint kétmillióan élnek, ami népességarányosan a negyedik legrosszabb az uniós tagállamok között.

«123»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    -    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.