Kapcsolódó tartalmak: Magyarország

Videó: Mit vesztettünk volna? - Tíz éve csatlakoztunk az Európai Unióhoz

Az MSZP politikusai megmondják, mit vesztettünk volna, ha tíz éve nem csatlakozunk az Európai Unióhoz.

Hír: Rosszabbul élünk, mint hat éve?

Több írásunkban is foglalkoztunk a magyar társadalom polarizációjával és hazánk régiós versenyben való lemaradásával. Arról is írtunk, hogy a kormány "Magyarország jobban teljesít" szlogenjéhez képest az életszínvonal nemhogy nem javult, de romlott is. Persze, már akinek. A Fidesz társadalompolitikájával a felső középosztálynak nevezett réteg járt jól.

Hír: Scheppele: illegitim a Fidesz kétharmada

A magyarországi választási kampány törvénybe foglalt inkorrektsége komoly kétségeket ébreszt az eredmény érvényességével kapcsolatban - állapította meg a The New York Timesban az egyik legismertebb amerikai Magyarország-szakértő.

Hír: Kormányváltás kell

Magyarország rendszerváltás utáni történetének legfontosabb választására készülünk. Nem egyszerűen pártok, politikusok állnak szemben egymással, hanem két értékrend, két jövőkép között kell döntenünk. A Kelet és a Nyugat, a háború és a béke, a félelem és a nyugalom között fogunk választani.

Hír: Egyre nagyobb a nyomor

Már most is négymillióan élnek szegénységben Magyarországon, de az Európai Bizottság jelentése szerint ha nem lesz változás, ugrásszerűen nőhet a nélkülözök száma. Az már kiderült, hogy a kormányváltók a többi között nettó 100 ezer forintra emelnék a minimálbért és felszámolnák a gyerekéhezést, a Fidesz terve egyelőre nem ismert.

Hír: Kampánylicitben

A Tárki vizsgálatai szerint 2009 és 2012 között Magyarországon jelentősen nőttek a jövedelmi egyenlőtlenségek: a legalsó tized részesedése az összes jövedelemből 3,1-ről 2,5 százalékra csökkent, miközben a legfelső tized aránya kissé nőtt.

Hír: Nehéz karácsony

A Fidesz-KDNP kormányzása miatt évről-évre egyre több ember egyre nehezebben éli meg a karácsonyt.

Hír: Európában van a jövőnk!

Nesze nektek nemzethalál! Amíg Orbán Viktor azon sopánkodik, hogy a keresztelők száma hogyan aránylik a temetésekéhez, a baj ennél sokkal nagyobb: gyorsuló ütemben ürül ki az ország, az itt született, itt felnőtt, itt kitanult fiatalok és középkorúak tömegesen vándorolnak Nyugat felé.

Hír: Döbbenetes adatok - tovább nőtt a szegénység Magyarországon

Tavaly az EU 28 lakosságának mintegy negyede volt kitéve a szegénység vagy a társadalmi kirekesztés kockázatának. Ez 124,5 millió főnek felel meg, közülük 3,2 millióan Magyarországon élnek. Az EU-ban és hazánkban is romlott a helyzet.

Hír: Szegények vagyunk, nincs mit szépíteni rajta

Miközben Selmeczi Gabriella szenátor szóvivő asszony szerint „Magyarország a szegénység elleni küzdelemben is jobban teljesít”, újabb elszomorító adatokkal kellett szembesülniük a józan ésszel megáldott, olvasni és adatokat értelmezni képes embereknek. (Ezekből sajnos – úgy tűnik – szintén elég rosszul állunk mostanság.)

Hír: Magyarország sereghajtó életszínvonalban

Idén Budakeszi lakosai gazdálkodnak a legtöbb jövedelemből, míg a legszegényebbek az északkeleti határvidéken élők. Magyarország sokkal rosszabbul teljesít, mint a régió országainak zöme.

Hír: Fidesz-szérum

Egyre erőteljesebben hiszem, hogy a Fidesz, pontosabban Orbán Viktor tényleg laboratóriumként használja az országot, amely laboratóriumban mi volnánk a kísérleti egerek. A mi, esetünkben, azon szavazókra vonatkozik, akik bizonytalanok a választásukban, illetve abban, hogy vajon tényleg regisztrálják-e valahol a szándékaikat, és ha igen, annak milyen következményei lehetnek.

Hír: Népszava vélemény: Orbán golyói és az INA

Ha Magyarország a magyaroké, akkor Horvátország a horvátoké. Ha kidobhatjuk erővel a franciákat Pécsről, a németeket a gázszolgáltatókból, ha vissza nekünk a vízműveket, ráadásul csak azért sem adjuk osztrák, mi több orosz kézbe az olajtársaságunkat, akkor miért csodálkozunk azon, hogy a horvátok is hasonlóképpen gondolkodnak.

Hír: Magyarország az egyik visszacsúszó a demokrácia terén

Magyarország és Görögország a két legsúlyosabb „visszacsúszó” a demokrácia terén Európában – állapítja meg a Demos brit kutatóintézet tanulmánya.

Hír: Sokkoló adatok jöttek - így nő a szegénység Magyarországon

Tovább nőtt a súlyos anyagi gondokkal küszködő háztartások száma Magyarországon, amivel hazánk az EU sereghajtói között szerepel. Ugyanígy a legalacsonyabbak között van a magyar szegénységi küszöb, miközben a szegények egyre inkább leszakadnak a nem szegények jövedelmi szintjétől.

Hír: Népszabadság vélemény: Nemnormálisország

Egy jól működő demokráciában a kormányzó erők nem kizárólag a szavazatszerzést szolgáló, de hosszú távon fenntarthatatlan – akár államcsőddel fenyegető – intézkedésekkel igyekeznek megnyerni a választókat. Egy normális országban a pártok nem felelőtlen – s nyilvánvalóan betarthatatlan – ígéretekkel kampányolnak, hanem bátran felnőttként kezelik a választópolgárokat.

Hír: Gyatra, de romlik is a magyar versenyképesség

Három helyet visszaesett Magyarország a Világgazdasági Fórum versenyképességi rangsorában. Még a régiót is lehúzzuk, pedig az sem teljesít fényesen.

Hír: Mesterházy Attila: Tizenöt tézis

Az Orbán-kormány nemcsak a felcsúti stadiont alapozta meg, hanem az ország csődjét is. Nincs több időnk. Az MSZP és szövetségesei arra kérnek minden magyar állampolgárt, hogy vegyen részt az ország újraépítésében: alakítsuk közösen a programunkat, kormányozzunk együtt. Nekünk a felcsúti stadionépítésnél most sokkal nagyobb feladat jut.

Hír: Föld S. Péter: A képzett beteg

Királynak képzeli magát. Uralkodónak, aki egymaga dönthet életről, halálról. Volt ő már minden: szabadságharcos és puskaporszagot szimatoló harci paripa, disznóólat ganézó kondás. Futballista és forradalmár, papokat csuhásozó, trianoni emléknapról kivonuló botrányhős. Polgári körös vitéz, és pápánál vizitelő ájtatos manó.

Hír: Négymillióan szegénységben

Aki egyedül él, annak legalább 85 ezer 960 forintra, míg a kétgyermekes családoknak 250 ezer forintra van szükségük ahhoz, hogy az alapvető dolgokat kifizessék. Ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, a 2012-es létminimumra vonatkozó adataiból. A minimálbér nettó összege 25 ezer forinttal marad el az egyedülélőkre vonatkozó adattól.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    +    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.