Kapcsolódó tartalmak: létminimum

Hír: Egymillióan keresnek kevesebbet a létminimumnál

Az MSZP a minimálbér nettó összegének százezer forintra való emelését javasolja – mondta Gúr Nándor országgyűlési képviselő szerdán Budapesten. Párttársa, Bangóné Borbély Ildikó a rászoruló gyermekek téli szünet alatti étkeztetésének megoldását sürgette.

Hír: 4,8 millióan élnek a létminimum alatt

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke szerint ma Magyarországon 4,8 millióan élnek a létminimum alatt. Korózs Lajos erről hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón beszélt.

Hír: Hol a magyar középosztály? - Négymillióan a létminimum alatt

Bizonyos időközönként újra és újra előkerülnek a társadalom struktúrájával kapcsolatos témák a közbeszédben, amelyek főleg a középosztály helyzetével foglalkoznak. Bár a szociológia a társadalom részeinek osztályokként való definiálását meghaladta, a középosztály, mint fogalom a politikai közbeszédben továbbra is hivatkozási alap.

Hír: Egyre nagyobb a nyomor

Már most is négymillióan élnek szegénységben Magyarországon, de az Európai Bizottság jelentése szerint ha nem lesz változás, ugrásszerűen nőhet a nélkülözök száma. Az már kiderült, hogy a kormányváltók a többi között nettó 100 ezer forintra emelnék a minimálbért és felszámolnák a gyerekéhezést, a Fidesz terve egyelőre nem ismert.

Hír: A KSH adatai az Éhségmeneteket igazolták

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legutóbbi adatai szerint a létminimum 2012-ben havonta 85 960 Ft volt, az egy évvel korábbi érték 102,4 százaléka. Jelenleg a lakosság 41 százaléka, 4,3 millió magyar él a létminimum alatt, ami 300 ezerrel több az előző évinél.

Hír: Egymillió gyermek a létminimum alatt

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy a legfrissebb statisztikai adatok alapján a gyermekek több mint fele létminimum alatt kénytelen élni, ezért a párt azt ígéri, kormányra kerülve nem tűrik majd a gyermekek éhezését.

Hír: Négymillióan szegénységben

Aki egyedül él, annak legalább 85 ezer 960 forintra, míg a kétgyermekes családoknak 250 ezer forintra van szükségük ahhoz, hogy az alapvető dolgokat kifizessék. Ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, a 2012-es létminimumra vonatkozó adataiból. A minimálbér nettó összege 25 ezer forinttal marad el az egyedülélőkre vonatkozó adattól.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    *    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.