Kapcsolódó tartalmak: kultúra

Hír: Kádár János kivégzi Koppányt, a polgári körök tiltakoznak

A kényes ízlésű polgári közönség persze nem emiatt tiltakozik, hanem azért, mert a címszereplő nem öltözött megfelelően a kivégzéshez. Mindeközben az élpolitológus a magyar irodalommal ismerkedik.

Hír: Alföldi-ügy orosz módra

Badarul azt hittem, nincs olyan európai ország, ahol művészembert a hatalom közeli gépezet úgy meghurcolhat, mint Alföldi Róberttel tették nálunk az "István a király" miatt. Akire rászabadították a jobboldalnak szinte egész publicista gárdáját.

Hír: Koppány szemével?

Kavargó indulatok, ellentmondó vélemények. István, a király? Nemcsak a darabon múlik, hogy mit látunk benne, hanem a mi szemünkön és előfeltételezésünkön is. Van, aki előre eldöntötte a véleményét. Vagy ugyanazt várta, mint harminc éve – persze csalódott.

Hír: Tüntetésekkel érkezett Pestre az István, a király

Az egyiknek tetszett, a másiknak nem – Ügyes gyerek ez az Alföldi, még a tiltakozás is neki jó – egy terepszínű katonaegyenruhába öltözött szélsőjobbos tüntető fogalmazta ezt meg nem sokkal az István, a király budapesti bemutatója előtt.

Hír: Népszabadság vélemény: Buzizásuk kora

Alighanem mind többen szeretnének törpék lenni azon a magyarméteren, amelyen Kerényi Imre és Fekete György az óriás. Ennél az Árokásás tudománya című szakkönyvbe is illeszthető, éppen az említettek logikáján építkező megállapításnál árnyaltabb reakcióra már nem futja, ha e hazafiságról rögtön és folyamatosan ítélő bírák kerülnek a fókuszba.

Hír: Elrugaszkodtunk! Ilyen volt 2012

„2012 az elrugaszkodás éve lesz, amikor Magyarország visszanyeri elvesztett egyensúlyi helyzetét” – jelentette ki tavalyi évértékelőjében a miniszterelnök. Szerzőink megkísérelték összeszedni, hogy mi mindentől rugaszkodtunk el ebben az évben (a józan észt és a valóságot ezúttal nem számítva). Egy sikerekben gazdag év néhány jellemző momentuma.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    +    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.