Kapcsolódó tartalmak: kudarc

Hír: Megbukott Orbán alkotmánymódosítása

A Jobbik és az MSZP tiltakozása, a DK távolmaradása és az LMP nem szavazása mellett nem fogadta el az Országgyűlés a hetedik alkotmánymódosítást.

Hír: Orbán Viktor elszigetelődött Brüsszelben

A Magyar Szocialista Párt nevében gratulálunk Jean-Claude Junckernek bizottsági elnöki jelöléséhez. Abban vagyunk érdekeltek, hogy Magyarország és az Európai Bizottság együttműködése a jövőben sikeres és eredményes legyen.

Hír: Videók szembesítik Orbánt kormányzása kudarcaival

Szembesítjük a Fideszt kormányzása kudarcaival: Történelmi csúcson az államadósság, két százalék alatt a növekedés, a befektetők menekülnek. Simicska Lajos egymillió forintot keres percenként, a trafikmutyi miatt negyvenezer magyar család ment tönkre. Romokban az egészségügy, 1800 orvos és 3700 szakdolgozó hiányzik. Orvosainkat külföldre űzik.

Hír: Népszabadság vélemény: A vesztes Orbán

Akárhogy alakuljon is a választások eredménye, Orbán Viktor mindenképpen a választások vesztese lesz. Mindenekelőtt azért, mert már eleve elvesztette a miniszterelnök-jelöltek vitáját azzal, hogy kimenekült belőle. Orbán már kapitulált, hiszen mondvacsinált ürügyekkel feladta azt az esélyt, hogy érveljen, mert nem voltak érvei, csak üres lózungjai.

Hír: Keleti nyitás: négy év valódi áttörés nélkül

A Fidesz gazdaságpolitikájának egyik meghatározó eleme volt az elmúlt négy évben az úgynevezett keleti nyitás, vagy egyszerűbb kifejezéssel élve a kelet-politika, hiszen a tőlünk keletre található országokkal nemcsak gazdaságilag, hanem politikailag is szorosabbra próbáltuk fűzni a viszonyt.

Hír: Mesterházy: Orbán Viktor történelmi veresége

Egy héten belül kétszer ütközött össze Orbán Viktor a történelemmel és mind a kétszer ő húzta a rövidebbet. Előbb a Szabadság térre tervezett emlékmű ügyében volt kénytelen meghátrálni, majd a világtörténelem suhant el mellette: egy szava sem volt a kijevi mészárlásról és Viktor Janukovics elnök bukásáról.

Hír: Rezsicsökkentés: nem jött be

Az energiaszolgáltatóktól származó adatok alapján kijelenthető: a rezsicsökkentés nem segített a leginkább rászorulókon, újra emelkedik a késedelmesen fizetők száma. Ezzel szemben beruházások maradnak el, elbocsátanak az érintett, veszteséges cégek.

Videó: Kiszámíthatatlan és hiteltelen gazdaságpolitika

Az MSZP szerint a kormány kiszámíthatatlan és hiteltelen gazdaságpolitikát folytat, a csökkentés töredéke annak, amennyivel ez a kormány növelte a rezsit az elmúlt években.

Hír: Egyenlítő TV: A magyar foci alkonya

Az elmúlt hét egyértelműen a magyar foci fekete hete volt. Miután a Videoton megszégyenítő módon kiesett a montenegrói bajnokság hatodik helyezettjétől, a maradék három kupacsapatunk is simán, megerőltetés nélkül hullott ki már az első körben. Csányi Sándor MLSZ elnök még a selejtezőkörök megkezdése előtt azt mondta, hogy „aki az első körben kiesik az szégyent hoz a magyar focira".

Hír: Rohad a magyar foci: amit Orbán kiútnak hisz, az a züllés alapja

Rekordidő alatt selejtezték ki perifériális szereplők mind a négy magyar résztvevőt a kontinentális kupákból. Egymást érik a magyarázatok és elméletek a magyar labdarúgás vigasztalan helyzetéről. Szöllősi György, a Puskás Akadémia (PFLA)kommunikációs igazgatója után a hétvégén Orbán Viktor is kifejtette nézeteit a magyar fociról. Még meg sem jelent interjúja, már meg is kapta a választ.

Hír: Újabb hónap, újabb adóemelések

A szocialista párt szerint az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának csődjét jelzik az augusztus 1-jétől életbe lépő adóemelések.

Hír: Elbukott a harc? "Orbán visszaélt a szavazók bizalmával"

Elvesztette az államadósság elleni háborúját az Orbán-kormány - jelentette ki Tukacs István, aki szerint ezzel kormányzásának legfontosabb célkitűzését bukta el Orbán Viktor. Az Eurostat legfrissebb adatai szerint Magyarország újra lecsúszott a legeladósodottabb tíz uniós ország közé, 82,4 százalékon áll a bruttó közadósság GDP-hez viszonyított aránya. Selmeczi Gabriella szerint mindez hazugság.

Hír: Az Orbán-kormány leépíti az egészségügyet

Hiába a kormányzati sikerpropaganda, hiába kampányol Szócska Miklós az európai uniós forrásokból megvalósuló egészségügyi beruházásokkal, Magyarország pontosan látja, hogy az Orbán-kormány nem föl, hanem leépíti a magyar egészségügyet.

Hír: Teljes kudarc az orbáni gazdaságpolitika

Az államadóság elleni küzdelem a kormány talán legnagyobb kudarca. Orbán Viktor három éves kormányzása alatt eddig sosem látott megszorításokat vezetett be: 40 új adó, 2700 milliárdos megszorítás. Az eredmény mégis lesújtó.

Hír: Verhofstadt: Magyarország az európai politika kudarca

Magyarországot, Szíriát és Ciprust az uniós politika kudarcaiként említette Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakciójának vezetője szerdán az EP brüsszeli ülésén.

Hír: Népszabadság vélemény: Okostojás

Ritkán tartanak egy országról egy napon három országértékelést. Kár, hogy mindhárom unalmas volt. Kettőnek, az EU és az MNB gazdasági ítéletének ez a természete, Orbáné viszont fokozatosan vált azzá. Pedig százéves távlatokat festett oda-vissza, és az A38 Hajótól és okostojás játékig mindent besöpört kormánysikerként. Még a kudarcokat is.

Hír: Közmunka: közveszély

A közfoglalkoztatás gyakorlata sokszor megsérti a jogállamiság és a jogbiztonság követelményeit, a tisztességes eljáráshoz való jogot. Ezt tárta fel az ombudsman kilenc hónapon át tartó vizsgálatsorozata. Szabó Máté a minap kiadott jelentésében megállapította: a közmunkások halmozottan kiszolgáltatott helyzetben vannak, nem tudnak védekezni sem a munkáltatók, sem a hatóság önkénye ellen.

Hír: Tóta W. Árpád: Tele a gatya

Két és fél év sodródás, spontán ötletelés, hasraütés és seggrepacsi után végre van iránya a kormányzásnak. Kirajzolódott a motiváció. Ezt természetesen nem úgy kell érteni, hogy ebből kisül majd valami hasznos vagy legalább működőképes.

Hír: Kudarcos konzultációk: drága önreklám

Bár Orbán Viktor az emberekkel történő együttkormányzás eszközét látja a nemzeti konzultációkban, a levelezgetések olyan haszontalan és drága kormányzati PR-akciók, melyek már - a saját táboron belül is - egyre kevesebbeket érdekelnek.

Hír: Index.hu: Elkopott az elszámoltatás

A választási kampány egyik fő témája, az elszámoltatás kormányon már korántsem olyan fontos a Fidesznek. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztost felmentették, az ezernél is több vizsgálatból alig jutott el valami a bíróságig. Ami pedig eljutott, abban is leginkább felmentették a vádlottakat. És van ügy, amelyikben már az ügyészség is megfutamodik.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.