Kapcsolódó tartalmak: korózs lajos

Hír: 4,8 millióan élnek a létminimum alatt

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke szerint ma Magyarországon 4,8 millióan élnek a létminimum alatt. Korózs Lajos erről hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón beszélt.

Hír: Pestisként terjed a szegénység a Fidesz alatt

Az MSZP követeli, hogy a kormány ne vegye el a gyerekektől, nyugdíjasoktól és a beteg, elesett emberektől azt a 600 milliárd forintot, amelynek behajtását a konvergencia programban vállalták.

Hír: Ötmillió álommunkahely

A jelenlegi négy helyett ötmillió foglalkoztatottsági "álomhatárról" beszélt a miniszterelnök reggeli rádióinterjújában, bár azt nem említette, hogy a mostani számot is csak a kozmetikázott statisztikák és a gyakran értelmetlen, sőt megalázó, mégis erőltetett közmunka-programok húzzák fel.

Hír: Majdnem ötmillióan szegények

A rendszerváltás óta tavaly éltek a legtöbben szegénységben - derült ki a Tárki jelentéséből. A kutatóintézetnél úgy fogalmaztak, a magyar lakosság 17 százaléka volt jövedelemszegény (akinek egy bizonyos szint alatt van a jövedelme), 19 százaléka munkaszegény (ez azt mutatja, hogy egy háztartás munkaképes tagjai közül hányan nem dolgoznak teljes vagy részmunkaidőben).

Hír: MSZP: Miért nem nyilvánosak a szegénységi adatok?

Az MSZP a szegénységi adatok azonnali nyilvánosságra hozását követeli. Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) június közepén szokta közölni az előző évi létminimumadatokat, ez azonban idén annak ellenére nem történt meg, hogy értésüléseik szerint a felmérés elkészült.

Videó: 4159 milliárd forinttal tartozik Orbán Viktor

4159 milliárd forinttal tartozik Orbán Viktor, a GDP 15 százalékával -- jelentette ki Korózs Lajos az MSZP elnökségi tagja, keddi Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Hír: Hol az emberek pénze? Az MSZP el fogja számoltatni a Fideszt

Orbán Viktor és a Fidesz három éve átverte, azóta hitegette, és tegnap még meg is lopta mindazokat, akiket 2010-ben erőszakkal visszakényszerített az állami nyugdíjrendszerbe - írja közleményében Korózs Lajos az MSZP elnökségi tagja. Korózs szerint Orbán Viktor és a Fidesz hazudott, amikor azt ígérték, hogy nem veszik el hárommillió ember időskori megtakarítását.

Videó: Korózs: azért nincs elég pénz, mert rossz a gazdaságpolitika

Korózs Lajos szerint az elmúlt két évben nemhogy 13. havi nyugdíjról nem lehetett beszélni, kérdésessé vált a 11. és 12. havi nyugdíjak kifizetése is.

Hír: MSZP: Elfogadhatatlan a pénzkivonás a szociális rendszerből

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy pénzt vonjanak ki a szociális rendszerből, és hogy a kormány a jómódúak adókedvezménye helyett ismét a legszegényebbeknek járó támogatásokat csökkentse.

Videó: Elfogadhatatlan a pénzkivonás a szociális rendszerből

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy pénzt vonjanak ki a szociális rendszerből, és hogy a kormány ismét a legszegényebbeknek járó támogatásokat csökkentse.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    +    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.