Kapcsolódó tartalmak: kormányzás

Hír: Egyéves a harmadik Orbán-kormány: íme az öt legnagyobb bukta

Egy éve kezdte meg harmadik kormányzati ciklusát Orbán Viktor, ráadásul nem kisebb sikerrel, minthogy az országgyűlési választásokon ismét kétharmadot szerzett - igaz ehhez az is kellett, hogy a Fidesz saját képére formálja a választási rendszert, így 44 százalékos szavazati arány is elég volt a kétharmadhoz.

Hír: Mesterházy: Ne folytassa Orbán Viktor!

Ami eddig csak „több volt, mint kormányváltás”, immár „második rendszerváltássá” vált – eddigi kormányzati teljesítményével kérkedett így a miniszterelnöki szombati eskütétele után mondott beszédében.

Hír: Népszava vélemény: Orbán ölelése

"Építem a baloldalt is magába foglaló nemzeti közösséget" - nyilatkozta Orbán Viktor még a választások előtti napokban. A mondat, túl azon, hogy hihetetlen magabiztosságra utal, mintegy megelőlegezi a kétharmados győzelmet, túlmegy a híres-hírhedett kötcsei gondolaton, amely a centrális erőtérről értekezett.

Hír: Ténytár: Az elmúlt négy év számokban

Változatos négy éven vagyunk túl. A 2010-es elsöprő győzelem után a Fidesz saját filozófiájának tükrében a szocialista kormányoktól merőben eltérő gazdaságpolitikát hirdetett meg, azonban a cél meglepően hasonló volt: a belső kereslet felfuttatása.

Hír: Népszabadság vélemény: A vesztes Orbán

Akárhogy alakuljon is a választások eredménye, Orbán Viktor mindenképpen a választások vesztese lesz. Mindenekelőtt azért, mert már eleve elvesztette a miniszterelnök-jelöltek vitáját azzal, hogy kimenekült belőle. Orbán már kapitulált, hiszen mondvacsinált ürügyekkel feladta azt az esélyt, hogy érveljen, mert nem voltak érvei, csak üres lózungjai.

Hír: Mesterházy: Készen állunk a kormányzásra

Most már nem lehet minden felelősséget csak a politikusokra hárítani, mi átléptük a saját árnyékunkat – üzeni az ellenzéki oldal fanyalgóinak Mesterházy Attila, a kormányellenes erők listavezetője.

Hír: Fidesz-szérum

Egyre erőteljesebben hiszem, hogy a Fidesz, pontosabban Orbán Viktor tényleg laboratóriumként használja az országot, amely laboratóriumban mi volnánk a kísérleti egerek. A mi, esetünkben, azon szavazókra vonatkozik, akik bizonytalanok a választásukban, illetve abban, hogy vajon tényleg regisztrálják-e valahol a szándékaikat, és ha igen, annak milyen következményei lehetnek.

Hír: Népszabadság vélemény: Bukszabukta

Még az abszolút holt szezonban is akad néhány nap, amikor az összesűrűsödő politikai döntések pontos sémát rajzolnak elénk az aktuális hatalom természetéről. Furcsa, kétnézetű képek ezek: az egyik irányból szemlélve cselekvő, a céljai felé következetesen haladó kormányt mutatnak, de csak egy kicsit kell billenteni rajtuk, hogy feltáruljon a másik (az igazi?) valóság.

Hír: Elbukott a harc? "Orbán visszaélt a szavazók bizalmával"

Elvesztette az államadósság elleni háborúját az Orbán-kormány - jelentette ki Tukacs István, aki szerint ezzel kormányzásának legfontosabb célkitűzését bukta el Orbán Viktor. Az Eurostat legfrissebb adatai szerint Magyarország újra lecsúszott a legeladósodottabb tíz uniós ország közé, 82,4 százalékon áll a bruttó közadósság GDP-hez viszonyított aránya. Selmeczi Gabriella szerint mindez hazugság.

Hír: Magyarországon társadalmi államcsőd van

No, para. Tudom, hogy az államcsőd kifejezést csak gazdaságpolitikában ismerik. Pedig az állam feladatai lényegesen összetettebbek mintsem a fiskális izék világáról szóljon. Nem is értek a gazdaságpolitika mélységeihez, de unós untalan mantrázták a rendszerváltáskor: a szocialista nagyvállalatok csődbe fognak menni, mert drágán és rossz hatékonysággal végzik a feladatukat.

Hír: Kedves Viktor, eltemetted a jövőnket

Mi ketten sok minden vagyunk, de egy generáció nem. Már nem. Őszintén szólva interjút sem tudnék veled készíteni, nem tudnék mit kérdezni. Tisztelt miniszterelnök úr, kedves Viktor,

Hír: Orbán uralma: adóprés, nyugdíjlenyúlás, föld- és trafikbotrány

Orbán bejelentette, hogy célja a 9%-os szja-kulcs bevezetése. Ennek pótlása csak az áfa drasztikus, 35%-ra történő emelésével lenne lehetséges - figyelmeztetett Mesterházy Attila. A Fidesz így válaszolt: "A Fidesz további rezsicsökkentésre és nem áfaemelésre készül, és ezt a szocialisták is jól tudják, de mégis megint hazudnak." Nem késett az MSZP válasza.

Hír: Népszabadság vélemény: Trafikálnak

Mi az, amibe belebukhat az Orbán-kormány? Pár hónapja azt hittem, az azeri baltás gyilkos elengedése kivédhetetlenül kínos. De a közvéleményt nem mozdította meg a felháborító eset. Nem ártott annyit a Fidesznek a Schmitt-ügy sem, mint amennyit tisztességes demokráciában ártania kellett volna. Orbán régi harcostársa elinalt, s minden ment tovább, mintha mi sem történt volna.

Hír: Népszabadság vélemény: Aki Á-t csal...

Véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy... a kormány közérdekű adatok nyilvánosságra hozatalát akadályozza saját hatalmi ambícióitól vezérelve; minden olyan kezdeményezést támogatni kell, amely erősíti az átláthatóságot, elősegíti a hatalom ellenőrizhetőségét – ez áll a Fidesz választási programjában, mellyel megnyerte a választásokat.

Hír: Népszabadság vélemény: Évforduló

Ez a három év úgy elröpült, mintha harminc lett volna. 2010. április 25-én vált bizonyossá a kétharmad. Azóta a Fidesz fenekestül felforgatta az országot, csinált belőle egy vezetője elképzeléseinek megfelelő helyet: működésképtelent, illetve olyat, amelyet csak ő tud működtetni.

Hír: Winkfein Csaba: A menekülők országa

Három éve kormányoz kétharmaddal a Fidesz-KDNP, mégsem volt képes a valaha fiatal demokrata Orbán Viktor arra, hogy a pályakezdők drasztikus elvándorlását megállítsa. Talán azért, mert a miniszterelnök ma már nem is fiatal és nem is demokrata.

Hír: Kettős Mérce: Azért fizetek adót, hogy az állam tegye a dolgát

Jönnek a tudálékos kommentelők, akik szerint, ha én azt akarom, hogy egy hajléktalan n fagyjon meg, ne adj isten tudjon munkát vállalni, akkor én fogadjam be magamhoz. Egyrészt ezt nem tudom megtenni a 40 négyzetméteres albérletemben, másrészt pedig ez nem az én dolgom. Ez az állam dolga, ezért fizetem az úgynevezett adót.

Hír: Mesterházy Attila: Hosszú menetelés

Van ok az aggodalomra, mikor Orbán Viktor jobb évet ígér 2013-ra. Mint tudjuk, mindig az ellenkezője igaz annak, amit a Fidesz elnöke állít vagy ígér. A jobb időket megígérte már 2009-ben, 2010-ben, 2011-ben is a következő esztendőre. Most, sajnos, megígérte 2013-ra is.

Hír: Elrugaszkodtunk! Ilyen volt 2012

„2012 az elrugaszkodás éve lesz, amikor Magyarország visszanyeri elvesztett egyensúlyi helyzetét” – jelentette ki tavalyi évértékelőjében a miniszterelnök. Szerzőink megkísérelték összeszedni, hogy mi mindentől rugaszkodtunk el ebben az évben (a józan észt és a valóságot ezúttal nem számítva). Egy sikerekben gazdag év néhány jellemző momentuma.

Hír: Egyenlítő TV: Top 5 kormányzati bukta

Az idei persze nem csak a gazdasági bukdácsolásról, hanem a kétharmados többség félresiklott kísérleteiről is szólt. Az idei évet is rengeteg csúsztatás és hazugság tarkította, azonban hol belülről, hol EU részéről a Fidesznek sikerült olyan ellenállást "létrehozni", amely nemet mondott a zavaros intézkedéseknek. Nézzük tehát az idei év öt legnagyobb kormányzati buktáját.

«12»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    +    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.