Kapcsolódó tartalmak: kormányváltás

Hír: Népszava vélemény: Leváltók

Mesterházy Attila láthatóan felkészült. A kampányra, a választásra és arra is, hogy esetleg ő lehet Magyarország következő miniszterelnöke. A kormányváltó szövetségről az utóbbi hetekben folytatott viták lezárása nyugodtabbá tette, egyúttal pedig növelte harci kedvét.

Hír: Mesterházy: fizessenek többet a gazdagok

Az MSZP elnöke szerint ez a kormány már megbukott. Ha a szocialisták kerülnek hatalomra, annak a gyermekek, a fiatalok, a nők, a munkavállalók, a kis és középvállalkozók, valamint a nyugdíjasok lesznek a nyertesei.

Hír: MSZP: Kormányváltás lesz 2014-ben, az egész ország nyerni fog

Kormos Kata keddi budapesti sajtótájékoztatóján reagált Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő sajtótájékoztatójára. Az MSZP szóvivője úgy fogalmazott: "a bukás előtt álló Fidesz-kormány utolsó rúgásaiként értelmezhető" Selmeczi Gabriella sajtótájékoztatója.

Hír: Nagyot bukott a Fidesz Nyírbátorban

A függetlenként induló, az MSZP támogatását élvező Baracsi Balázs János nyerte meg a vasárnap megtartott időközi képviselőválasztást Nyírbátor 6-os számú választókerületében. Az MSZP szerint a választás azt mutatja: a Fidesz legyőzhető.

Hír: Mesterházy Attila: Tizenöt tézis

Az Orbán-kormány nemcsak a felcsúti stadiont alapozta meg, hanem az ország csődjét is. Nincs több időnk. Az MSZP és szövetségesei arra kérnek minden magyar állampolgárt, hogy vegyen részt az ország újraépítésében: alakítsuk közösen a programunkat, kormányozzunk együtt. Nekünk a felcsúti stadionépítésnél most sokkal nagyobb feladat jut.

Hír: Mesterházy: Negyvenszer emelt adót, hát leváltjuk a kormányt

Negyvenszer emelt adót a Fidesz. Az a párt, amely "azonnali és radikális" adócsökkentést követelt éveken keresztül. Ma jóval nagyobb az adóterhelés, mint a szocialista kormányok idején volt. Elsősorban a kisemberek adói növekedtek, a gazdagokat a kormány még jutalmazza is - az MSZP elnökének írása a héten.

Hír: Ipsos: a többség kormányváltást szeretne

Az elmúlt egy hónapban lényegében nem változott a szavazói viselkedés, az Ipsos felmérése szerint a Fideszt a választókorú népesség 25, az MSZP-t 15 százaléka támogatja. A többség kormányváltást szeretne, de 62 százalék elégedetlen az ellenzékkel.

Hír: Baja Ferenc: Csak baloldalról lehet választást nyerni

Baja Ferenc szerint a politikában az egyik legfontosabb kérdés az időzítés, nem érdemes túlságosan előreszaladni, az ellenzéki együttműködést pedig jól meg kell tervezni. A szocialista politikus szerint Magyarországon csak baloldalról lehet választást nyerni. Hvg.hu interjú.

Hír: MSZP: Öt nagy társadalmi csoport nyertese lesz a kormányváltásnak

A kormány nem törődik az emberekkel, a különböző társadalmi csoportok problémáival, ezért az ilyen kormány a nemzete ellen cselekszik - jelentette ki Mesterházy Attila az MSZP politikai nagygyűlésén szombaton Nyíregyházán.

Hír: Mesterházy Attila: Ideje belevágni

Üdvözlünk a fedélzeten, Gordon! Már fél éve tárgyalásra készen várunk minden olyan demokratikus erőt, amely az Orbán-rendszer leváltásáért küzd és a magyar emberek érdekében hajlandó az összefogásra. Az MSZP eddig kétszer kezdeményezte, hogy az ellenzék folytasson átfogó tárgyalást a választási együttműködés tartalmi, szervezeti és személyi kérdéseiről.

Hír: Népszabadság vélemény: Váltsunk kormányt!

A legutóbbi felmérés szerint a megkérdezettek 56 százaléka a kormányváltást részesítené előnyben. Ez valamivel nagyobb többség annál az 52,73 százaléknál, amely kétharmados parlamenti többséget adott a Fidesznek.

Hír: Nem fenntartható 2014 után a Fidesz rendszere

Van olyan menetrend, amelyet elfogadva versenyben dőlhet el, hogy ki lesz a jelenlegi kormánnyal szembenálló többség közös jelöltje - mondja Tóbiás József. Az MSZP frakcióigazgatója szerint egészséges demokráciában nincs azzal baj, ha többen versengenek a posztért.

Hír: Mesterházy megelőzte Bajnait

Két és fél éves hullámvölgy után ismét eléri az 50 százalékot a választási részvételüket biztosnak gondolók aránya, miközben a pártpreferenciával nem rendelkezőké másfél éve nem látott szintre, 33 százalékra csökkent. A pártválasztók csoportja az elmúlt három hónapban 5 százalékponttal gyarapodott, amiből főleg a Fidesz és az MSZP tudott hasznot húzni.

Hír: Mesterházy: Ebben a küzdelemben az ezüstéremnek nincs értéke

Az MSZP azért akar összefogni a demokratikus ellenzékkel, hogy a következő választáson legyőzze a Fideszt, mert e nélkül nincs lehetőség a gazdaság rendbetételére, a szegénység csökkentésére, a munkahelyteremtésre, a tisztességes bérek elérésére – nyilatkozta a Népszabadságnak Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke.

Hír: Mesterházy Attila: Ha harc, legyen harc

Kampányba kezdett a Fidesz, mégpedig fekete kampányba. Piszkos módon járatja le politikai ellenfeleit, legyenek azok diákok, tüntetők vagy ellenzéki politikusok. Tisztességtelen módon mosódik össze az állampolgárok pénzéből finanszírozott kormányzati kampány, a kormány által szintén az emberek pénzéből által kistafírozott álcivil kampány, meg a pártkampány.

Hír: Népszava vélemény: Két választás

A mai kormány és kormányzó pártok annyiban térnek el elődjeiktől, hogy míg azokat "legfeljebb" súlyos gondatlanság terhelte a rossz döntések miatt, addig a maiak nem csak vétenek az ország érdekei ellen, hanem előre megfontolt szándékkal hoznak olyan döntéseket, amelyek a pusztuláshoz vezethetnek.

Hír: Orbán most meghátrált és jövőre meg fog bukni

Az MSZP elnöke a demokratikus ellenzék és a választók közös sikerének nevezte, hogy nem lesz regisztráció a jövő évi választás előtt. Mesterházy Attila azt mondta, számukra mindig egyértelmű volt, hogy ez az intézmény szükségtelen és alkotmányellenes. Beszélt arról is, hogy pártja az elmúlt két évben fegyelmezett, egységes és erős lett, ami nélkülözhetetlen a jó kormányzáshoz.

Hír: MSZP: Szövetség a változásért

Szakpolitikai egyeztetésekkel kezdődő, a jövő év végére a közös jelölt- és listaállításig, azaz egy választási szövetség létrehozásáig vezető tárgyalásokat kezdeményez az MSZP a demokratikus ellenzéki pártokkal és szervezetekkel.

Hír: Tóta W. Árpád: Tele a gatya

Két és fél év sodródás, spontán ötletelés, hasraütés és seggrepacsi után végre van iránya a kormányzásnak. Kirajzolódott a motiváció. Ezt természetesen nem úgy kell érteni, hogy ebből kisül majd valami hasznos vagy legalább működőképes.

Hír: MSZP: Jó jelölttel és reális programmal legyőzhető a Fidesz

Lélektanilag fontos győzelemnek tartja az MSZP soproni időközi választáson elért sikerét a szocialista párt elnöke. Mesterházy Attila hétfőn újságíróknak azt mondta: ez azt bizonyítja, hogy egy jó jelölttel és egy reális programmal legyőzhető a Fidesz.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    -    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.