Kapcsolódó tartalmak: kormány

Hír: Uniós jogot sért a kényszernyugdíj

Hátrányos megkülönböztetésnek minősül a magyar bírák nyugdíjkorhatárának radikális leszállítása - mondta ki a várakozásoknak megfelelően az Európai Unió luxembourgi bírósága. A magyar kormány nem kommentálta a döntést, ám az eljárást elindító Európai Bizottság szorosan nyomon követi majd az ítélet végrehajtását.

Hír: MSZP: Orbán Viktor önmagával harcol

Országos hazugság-kampányt indított az Orbán-kormány az IMF-tárgyalások kapcsán. A kormányfő még saját magát is meghazudtolja a napilapokban közzétett reklámokban. Orbán Viktor néhány hónappal ezelőtt azt mondta a Kossuth Rádióban: "az IMF a mi barátunk."

Hír: Népszava.hu: Plafon a szegényeknek

Újabb megszorításra számíthatnak a legszegényebbek, a gazdasági tárca ugyanis már dolgozik a segélyezési plafon bevezetésén. Ez azt jelenti, hogy a kormány meghatározna egy összeget, aminél többet egyetlen rászoruló (vagy család) sem kaphat. Mivel a cél az, hogy ne kapjanak több pénzt a segélyből élők, mint azok, "akik vállalják, hogy elmennek dolgozni nagyon alacsony bérért".

Hír: Nyílt alkotmánysértés a választási törvényben

Alaptörvény-módosítással kerülné el a Fidesz az alkotmánysértést, hogy az előzetes választási regisztráció ne akadjon fenn az Alkotmánybíróság szűrőjén. Ettől azonban még alapjog-sértő a regisztráció terve, ahogy a kormánypárti választási eljárási törvény szinte minden részlete súlyos aggályokat vethet fel.

Hír: A napi problémák elől menekül a kormány a Wekerle Tervvel

Az MSZP szerint Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a jövőbe menekül a napi problémák elől azzal, hogy a hétfőn nyilvánosságra hozott Wekerle Tervben 2020-ra teszi a gazdasági növekedés beindulásának időpontját.

Hír: MSZP: Segély helyett utalvány – újabb szegényellenes döntés!

Bár korábban az ellenkezőjét ígérte, a jövőben mégis Erzsébet-utalványban fizeti ki a kormány a segélyek egy részét. A döntés jól mutatja a Fidesz-KDNP szegényellenes társadalomszemléletét.

Hír: MSZP: tehernövekedést hozhatnak a bejelentett intézkedések

Az MSZP-kormány kedvezőbb szabályokat hozott a hátrányos munkaerő-piaci helyzetű csoportok foglalkoztatása érdekében azoknál, amiket Orbán Viktor a munkahelyvédelmi terv részeként bejelentett - mondta a szocialisták szóvivője kedden az MTI-nek.

Hír: Nem jól állunk az alkuban, a kormány szedje össze magát!

Mesterházy Attila szerint Magyarországnak elemi érdeke, hogy az eurózónán belül rendeződjön a válság, és érdeke egy erősödő Európai Unió is, hiszen a nemzetállamok láthatóan nem tudják hatékonyan megvédeni magukat a krízistől.

Hír: MSZP: Hoffmann Rózsa beismerte kudarcát

A szocialista Hiller István szerint a kormány döntése a felsőoktatási férőhelyek átcsoportosításáról az új felsőoktatási törvény által bevezetett részösztöndíjas képzési forma kudarcának beismerése.

Hír: MSZP: Drágább állam, reálértéken csökkenő jóléti kiadások

A Magyar Szocialista Párt szerint az állam az ideinél drágábban működhet jövőre, miközben a jóléti kiadások stagnálnak, azaz reálértéken csökkennek.

Hír: Mesterházy Attila: Új magyar exodus?!

Aki itthon nem találja a helyét, az sajnos el fog menni, amint alkalma nyílik rá. Ezen nem hazafias szólamokkal, színvonaltalan magyarkodással lehet segíteni.

Hír: Kivándorló fiatalok: Honvágyuk van, és dühösek

Karrierépítés helyett a megélhetésért költöznek külföldre a magyarok, csak tavaly például több mint 40 ezren vándoroltak ki Németországba. A 30 alattiak csaknem fele elmenne.

Hír: Gyurcsány után a Fidesz üzeni: el lehet menni!

Minden ötödik magyar, a 30 év alattiaknak pedig a fele tervezi, hogy külföldön dolgozzon. Aránytalanul nagy teher van a vállukon: tényleg itt fogunk maradni a nyugdíjasainkkal.

Hír: Baloldali.hu: Ezért vándorolnak el a fiatalok

Az elmúlt hetekben attól a felméréstől volt hangos a média és a parlament, miszerint a fiatalok fele tervezi, hogy hosszabb időre vagy akár végleg elhagyja Magyarországot.

Hír: Büdzsé 2013: Még nagyobb teher a bankoknak

A korábban mondott 130 milliárd forinttal szemben 280 milliárd forintot szedne be jövőre a kormány a tranzakciós illetékből. Pedig 2013 elvileg az emelkedés éve lesz...

Hír: MSZP: hatszázmilliárdos megszorítást hajt végre a kormány

Az MSZP szerint további életminőség-romlást okoznak az embereknek a jövő évi költségvetés tervezetébe foglalt új adók és adóemelések.

Hír: MSZP: új adókra és adóemelésekre épít a kormány

Az MSZP szerint új adókra és adóemelésekre épül, ezért elfogadhatatlan a jövő évi költségvetés tervezete, amelyet csütörtökön ismertetett Matolcsy György.

Videó: Kéri László - Félidőben az Orbán kormány

Félidőben a kormány: Kéri László politológus értékelte az Orbán-kormány elmúlt két évét az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Hír: Saját árnyéka is üldözi a kormányt

Jól hangzó üzenetekkel és határozott tervekkel vágott neki a 2010-es választáson győztes Fidesz a kormányalakításnak. Mi lett a kormány leglátványosabb ígéreteiből?

Hír: Baloldali.hu: Két év kormányzás, megszegett ígéretek sora

Húsz zavaros év lezárását, ugrásszerű fejlődést, a demokrácia és a jogállam megerősítését, adócsökkentést ígért a Fidesz 2010-es választási programjában.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.