Kapcsolódó tartalmak: kormány

Hír: Az összes megyei lapnál a kormány diktálná a cikkeket

Újabb szerzeményekkel bővülhet a kormányközeli megyei napilapok köre – tudta meg a hvg.hu. A váltás után a direkt politizálás jöhet ezeknél az újságoknál is. Emiatt elpártolhatnak az olvasók, a kormányzatnak mégis megéri lecsapni erre a terepre.

Hír: Kicsúszhat a hatalom Orbán kezéből

Orbán Viktor kezéből részben kicsúszott a hatalom - vélik többen a kormánypártban. Ám mert a miniszterelnök vigyázott arra, hogy senki ne nőhessen a feje fölé, nincs egyetlen lehetséges utód, aki mellé odaállhatnának az elégedetlenkedők, az "új gazdát" keresők. Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert ennek ellenére többen a következő kormányfőként tartják számon.

Hír: Ötmillió álommunkahely

A jelenlegi négy helyett ötmillió foglalkoztatottsági "álomhatárról" beszélt a miniszterelnök reggeli rádióinterjújában, bár azt nem említette, hogy a mostani számot is csak a kozmetikázott statisztikák és a gyakran értelmetlen, sőt megalázó, mégis erőltetett közmunka-programok húzzák fel.

Hír: Egyenlítő TV: Van, amire van pénz

Tegnap délutánig lehetett módosító indítványokat beadni a 2014-es költségvetési javaslathoz. A javaslatok ismét nagyszerű képet festenek arról, mi számít prioritásnak a kormánypárti képviselők számára: Trianon-múzeum, határon túli osztálykirándulások, Budai Vár.

Hír: A kormány hazudott

Jó három éve annak, hogy a Fidesz előbb még csak ellenzékből, később már a kormányrúd mellől is azzal támadta az elődeit, hogy meghamisították az Európai Uniónak küldött statisztikai jelentéseket. Szerintük mást mondott idehaza a KSH és más számokat kapott az Eurostat.

Videó: 400 cseh rendőr akciózott: kormányválság van

Megrázta Csehországot egy razzia, amelynek politikai szálai is vannak. A korrupcióellenes rendőrség átfogó akciója csütörtök hajnalban kezdődött Prágában.

Hír: Ámítás a nyugdíjszámla

Hiába a kormány ígérete és a milliárdos projekt, nincs és a tervek szerint nem is lesz egyéni nyugdíjszámla. Kizárólag egy adatbázisról van szó, amelyen a munkavállalók a foglalkoztatójuk által bevallott - és nem a befizetett - járulékot követhetik nyomon. Ha valódi számláról lenne szó, akkor igazi, és nem virtuális pénzt vezetnének rajta. A kormány korábban valódi számlát ígért.

Hír: Az emberek rosszabbul élnek, mint a kormányváltáskor

Orbán három éve, árfolyamrögzítés, pénztárgép-csere, "rabszolgamunka törvénykönyve", szakképzési rendszer problémái, árvízi védekezés, trafikmutyi, cukorbetegek, szúnyoginvázió. Ülésezett a parlament. Az MSZP a kormány eddigi hároméves tevékenységét bírálta.

Hír: Egyenlítő TV: A rezsicsökkentés következményei

Az ezzel járó veszélyekre fittyet hányva, tovább folytatódik a kormány rezsicsökkentési PR-hadművelete. A gáz és az áram árának csökkentése után, június 1-től a palackos, illetve a tartályos PB-gáz ára, valamint a kéményseprés díja mérséklődik. Sőt! 2013. július 1-jétől mérséklődő díjakra számíthatnak a fogyasztók a víziközmű-szolgáltatásban és hulladékszállításban is.

Hír: Újabb 1,3 milliárd megy el kommunikációra

Újabb, 1,3 milliárd forint értékű közbeszerzési pályázatot írt ki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium – kommunikációs feladatok ellátására. A tervek szerint 2013. július 22-től induló és 2014 június végéig szóló megbízás során, a nyertesnek médiatervezést, médiavásárlást, reklámtevékenységet és btl-munkákat kell végeznie...

Hír: Varga-csomag: növekvő tranzakciós illeték, leálló építkezések

Összesen 92,9 milliárd forintot zárol a kormány a költségvetésben, és ha szükséges, ezen felül felfüggeszti egyes beruházások finanszírozását - közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.

Hír: Munkanélküliségi rekord

Három éves csúcsra, 11,8 százalékra növekedett Magyarországon az első negyedévben a munkanélküliség. A fiatalok körében a legdrámaibb a helyzet, a 15-24 éves korosztályban 30,5 százalék a munkanélküliségi ráta. Az állástalanság ilyen mértékűre emelkedése elemzők szerint a kormányzat hibás gazdaságpolitikájára vezethető vissza.

Hír: Népszabadság vélemény: Európa ellen

A Fidesz regnálása nyomán Magyarország idegen test lett az európai közösségben, s – más forrás nem lévén – ma már néha az a benyomás keletkezik, hogy csak a kohéziós alapok tartják benn az unióban.

Hír: Egyenlítő TV: Az emberek védelme az állam feladata

A hétvégi rendkívüli hóhelyzet bebizonyította, hogy vízfejként működő állam – átláthatatlan, bonyolult bürokratikus berendezkedés – képtelen úrrá lenni egy kisebb hóviharon is.

Hír: Hatályon kívül az alkotmányosság

Hatályon kívül helyezné az Alkotmánybíróság (Ab) összes korábbi határozatát az alkotmányügyi bizottság kormánypárti többsége. A módosító javaslat ugyanakkor meghagyná a bíráknak a lehetőséget, hogy a korábbi határozatokra hivatkozzanak, de Fleck Zoltán szerint ettől még mindez az eddigi alkotmányos fejlődés totális felszámolását jelenti.

Hír: Egy nagy blöffel szerelte le a hallgatókat a kormány

Bár a kormány az első helyen jelentkezők 10-20 százalékának ígér ingyenes helyet a korábban fizetőssé tett 16 szakon, a magas ponthatárok miatt valószínűleg ennél jóval kevesebben tanulhatnak. A miniszteri ponthatárok ugyanis rendre meghaladják a legerősebb intézmények korábbi bejutási küszöbeit.

Hír: Rezsicsökkentés: csak egy ügyes PR-fogás?

A kormány 2012 decemberében megígérte, és az év elején bevezette a 10 százalékos rezsicsökkentést. Ez egyaránt érinti az elektromos áram, a földgáz és távhő árát.

Hír: Egyenlítő TV: Kemény válasz a kormány propaganda-videójára

Négymillió forintért forgatott filmet a magyar fiatalok elvándorlása ellen a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. A film azonban nem a magyar valóságról szól – ahogy ezt többen szépen összeszedték.

Hír: Egyenlítő TV: Egy éve játszadozik a kormány

Több mint egy éve hívta vissza Matolcsy György Magyarországra a korábban „kipaterolt” Nemzetközi Valutaalapot. Az ügy apropóján az Egyenlítő TV megemlékezik arról, hogy mi is történt 2011 novemberében, illetve hol is tartanak, vagy inkább nem tartanak a tárgyalások.

Hír: Sokan otthagyhatják az egyetemet Orbánék terve miatt

Több szempontból is aggályosnak tartja a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) azt a kormányzati elképzelést, amely szerint tanulmányi ösztöndíjban a hallgatók legfeljebb 35 százaléka részesülhetne.

«12»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    -    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.