Kapcsolódó tartalmak: költségvetés

Hír: Orbánék trükköznek: hol a jelentős járulékcsökkenés?

Valóságos adóparadicsomot és jelentősen növekvő béreket ígér Orbán Viktor az ország versenyképességének javítására. Ez utóbbihoz azonban az eddigi konkrét javaslatoknál jóval többre lenne szükség.

Hír: 2015: az új adók és a megszorítások éve jön

Varga Mihály közel egy hónap csúszással (választások, you know) múlt héten benyújtotta a 2015-ös költségvetés tervezetét a parlamentnek. Ahogyan már korábban is sejteni lehetett a kormány valóban fokozatosan elkezdi csökkenteni a szociális kiadásokra szánt összeget, miközben számos adóemelés is várható. Most tehát, hogy vége a választások évének, jön az adóemelések éve.

Hír: Tömény terhek jönnek

Nem sok jót látnak jövőre a magánszemélyek a szlogenben jobban teljesítő Magyarországon: emelkedik a cafeteria adóterhe, és a családi kedvezmény beígért bővítésére is várni kell. Lesz azonban pálinkaadó és extra chipsadó a szeszeken a parlament elé kerülő adótörvényekben.

Hír: A Fidesz ellehetetlenítette az egész gazdaságot

Lehet, hogy már életbelépése előtt módosítani kell a 2014-es költségvetést, bár a kormány mindent elkövet majd, hogy kihúzzák a választásokig - mondja Katona Tamás. A szegedi egyetem tanszékvezetője, az MSZP szakpolitikusa úgy látja, ha jövőre a szocialisták vezetésével alakul kormány, szükség lesz a büdzsé alapvető módosítására.

Hír: Egyenlítő TV: Van, amire van pénz

Tegnap délutánig lehetett módosító indítványokat beadni a 2014-es költségvetési javaslathoz. A javaslatok ismét nagyszerű képet festenek arról, mi számít prioritásnak a kormánypárti képviselők számára: Trianon-múzeum, határon túli osztálykirándulások, Budai Vár.

Hír: A 2014-es büdzsé = a stadionépítések költségvetése

Korábbi elemzésünkben részletesen írtunk arról, hogy a mindenkori Orbán-kormányok kiemelten fontos területnek tartották a labdarúgás helyzetének konszolidálását. Már az első Orbán-kormány idején átfogó terv készült a létesítmények rendbehozására, amely aztán csak részletekben valósult meg.

Hír: Mesterházy Attila: Orbán utolsó költségvetése

Olyan költségvetést rakott össze a kormány, hogy most aztán a fal adja a másikat. Halvány esély van arra, hogy legalább az oldalszámok igazak belőle. A többi biztos, hogy nem stimmel.

Hír: A stadionok költségvetése

Az MSZP szerint a kormány 2014-es költségvetési javaslata kísérletet sem tesz az elmúlt évek igazságtalanságainak megszüntetésére, helyette több tízmilliárd forintot szán stadionépítésekre. Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő beszélt erről szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Hír: MSZP: Mit mutatnak a 2014-es számok?

A 2014-es büdzsé a stagnálás költségvetése lesz, amellyel senki sem jár jól. Erről Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes beszélt kedden sajtótájékoztatón. Azt mondta: a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által hétfőn beterjesztett költségvetési javaslat "tragikusan gyenge", az olvasható ki belőle, hogy az Orbán-kormány csak májusig tervez, és azt is bizonytalan alapokra.

Hír: Kifeszítve

Választási évre választási költségvetés készül. Miután a büdzséről politikusok szavaznak, aligha lehet ez másként. Egy költségvetés mindig politikai kérdés: nincs terület, amely ne tudna millió okot felsorolni a többlet milliárdokra; a súlyozás, a prioritások kijelölése, az alku, a pénzügyi lehetőségek és a társadalmi elvárások egyeztetése több egyszerű matematikai műveletnél.

Hír: Elkezdődött az osztogatás

Ismét módosítja a kormány az idei büdzsét: 171 milliárd forinttal növeli az államháztartási hiányt. Az összeget többek között az E.ON gázüzletágának megvásárlására és a takarékszövetkezetek tőkeemelésére fordítja a kabinet és a pedagógus életpályamodell részleges bevezetésére is csak így teremthető forrás.

Hír: Megbukott a 2013. évi költségvetés

Megbukott a 2013. évi költségvetés, és vele a Fidesz utolsó, még élő gazdaságpolitikai célkitűzése, az államháztartási hiány csökkentése. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter erről nyújtott be törvényjavaslatot az Országgyűlésnek.

Hír: Megszorításokat terveznek jövőre is

Alacsony, mindössze 2,8 százalékos inflációval és 2,7 százalékos hiánnyal számol a jövő évi büdzsé tervezésénél a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) - derül ki a tárca honlapján közzétett költségvetési tervezetből.

Hír: Túlköltekezés után jön a megszorítás

Bár a kormányzat folyamatosan a szigorú költségvetési politikáról beszél, a múlt héten igencsak költekező kedvében volt. A 100 milliárd forintos költségvetési tartalékból eddig 41 milliárd forintot osztogatott el a legkülönbözőbb célokra. Ám a hiányt várhatóan nem hagyja majd elszállni a kormány. Ez pedig azt jelenti, hogy újabb költségvetési kiigazítások várhatóak.

Hír: Választási költségvetés? Naná!

Ez a „kevesebb magyar születik” mindig a ciklus utolsó részében jön elő. Amíg a tüzet oltja az ember, nem tekint a távolba. Most, hogy kikerültünk, felálltunk, jobban is teljesítünk és élünk, valamint megvédtük a rezsicsökkentést, már van idő hosszú távú, sorsdöntő kérdésekkel foglalkozni. Ilyen a népegészségügy, a népességfogyás, meg a népszerűség és a népbutítás.

Hír: Veszélyben az MNB devizatartaléka?

Bevégeztetett: Áder János köztársasági elnök hétfőn kinevezte a Magyar Nemzeti Bank elnökévé Matolcsy Györgyöt. A leköszönt nemzetgazdasági miniszter számos vezető munkatársát viszi magával a jegybankba, köztük Pleschinger Gyula államtitkárt, aki a Monetáris Tanács kilencedik tagja lesz.

Hír: Ígérni még tud a miniszterelnök

Osztogatásba kezd a kormány, ha kikerülünk a túlzott deficiteljárás alól, jóllehet a hiány tartásához még idén tavasszal újabb, 200 milliárd forintos költségvetési kiigazításra lesz szükség. A választásokhoz közeledve a "hidegkampánytól" a "gazdasági vakrepülésig" terjedő skálából meríthet ötleteket szavazatszerzéshez a kabinet.

Hír: Elkészült a recesszió költségvetése

Több száz milliárdos tartalékkal megtámogatott, az eredeti javaslattal szinte köszönő viszonyban sem levő költségvetésről szavazott az Országgyűlés. A 2013-as évet meghatározó büdzsé a kormánypártok támogatásával emelkedhet törvényerőre. A fő cél, a költségvetési hiány 3 százalék alatt tartása teljesülni látszik, azonban nem kizárt, hogy ehhez jövőre újabb megszorító csomagok kellenek.

Hír: Kettős Mérce: Itt az újabb Matolcsy csomag

A kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt jöhet az újabb megszorítócsomag, ami az egykulcsós adó, az IMF-vel való nem megálapodás és a többi igazi unortodox lépés miatt kerülthet bevezetésre. Az intézkedések forrása a portfolio.hu:

Hír: Véleményvezér: Ez a csapat tényleg ennyit tud

A kormány néhány héttel ezelőtt kezdte csupán valóban elhinni, hogy a jövő évi büdzsé tervezetében 500-600 milliárdos lyuk tátong, és hogy ebből baj lesz. Ekkorát nem lehet véletlenül tévedni.

«12»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    +    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.