Kapcsolódó tartalmak: kampány

Hír: Egyenlítő TV: Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy

Egészen lenyűgöző az a pávatánc, amit a Fidesz folytat a valósággal. Amikor azt gondolnánk, lám, egy apró lépéssel közelebb kerültek a realitásokhoz, azonnal hármat sasszéznak – főleg – balra. Ilyenkor egy dolog segít: vörös fényt, az nyugtatja!

Hír: Népszabadság vélemény: Nemnormálisország

Egy jól működő demokráciában a kormányzó erők nem kizárólag a szavazatszerzést szolgáló, de hosszú távon fenntarthatatlan – akár államcsőddel fenyegető – intézkedésekkel igyekeznek megnyerni a választókat. Egy normális országban a pártok nem felelőtlen – s nyilvánvalóan betarthatatlan – ígéretekkel kampányolnak, hanem bátran felnőttként kezelik a választópolgárokat.

Hír: Szex és drog a bajai kampányban

Szexista weboldallal és utcai drogárusítással riogató telefonos kampánnyal próbálják meg lejáratni a vasárnapi bajai időközi önkormányzati választás baloldali jelöltjét, válaszul a Fidesz indulóját áltraffipaxozással vádolja egy MSZP-közeli blog.

Hír: Kész átverés az ötödik módosítás

Ugyan eltávolít néhány jogállamiságot romboló kitételt az alaptörvényből a tegnap elfogadott ötödik alaptörvény-módosítás, de legalább ennyit bele is tesz annak szövegébe. Az ötödik módosításra ráadásul részben a korábbi, negyedik módosítás által előidézett problémák kiküszöbölése miatt volt szükség.

Hír: Gyarapodás helyett a rezsiharc folytatódik

Akinek egy közép-európai nyomorult kisállam miniszterelnökeként minden idejét a háborúzás veszi el, attól semmilyen formában nem értelmes elvárni, hogy legalább szabadidejében kormányzással is foglalkozzon.

Hír: Népszabadság vélemény: Örökmozgó

Nem lehet választási költségvetés jövőre – kötötte meg magát a minap Kövér László, az Országgyűlés elnöke, miközben megkezdődött a kormányzati osztogatás. Ennek jegyében a Fidesz frakcióvezetője feltalálta az örökmozgó gazdaságot.

Hír: Az év végétől pöröghet fel a választási osztogatás

Az adósság elleni harc kudarcának beismerése, hogy nem csupán az NGM adósságmérője tűnik el, de rövidesen a kőbe vésett adósságszabály is. A Fidesz-kormány reményeinél rosszabb büdzséhelyzetet jelzi, hogy a legújabb nyilatkozatok szerint a választási költekezés nagyobb része a jövő évre tolódik át.

Hír: Választási költségvetés? Naná!

Ez a „kevesebb magyar születik” mindig a ciklus utolsó részében jön elő. Amíg a tüzet oltja az ember, nem tekint a távolba. Most, hogy kikerültünk, felálltunk, jobban is teljesítünk és élünk, valamint megvédtük a rezsicsökkentést, már van idő hosszú távú, sorsdöntő kérdésekkel foglalkozni. Ilyen a népegészségügy, a népességfogyás, meg a népszerűség és a népbutítás.

Hír: Titokban hozott döntések alapján alakul a választási rendszer

Újra egyéni országgyűlési képviselői indítványokkal nyúl bele a Fidesz a magyar választási rendszerbe. Tegnap két új törvényjavaslat került az Országgyűlés elé, egy az országgyűlési választási kampány finanszírozásáról, egy pedig a nem rég elfogadott választási eljárási törvény módosításáról.

Hír: Adóforintokból épül a Fidesz-imázs

Melyik uniós országban csökken 10 százalékkal a rezsi idén januártól - teszi fel a kérdést kék háttér előtt Fidesz-narancsszín keretben, feltűnő betűkkel, hatalmas óriásplakátokon, több napilapban és online hírportálokon is a kormány.

Hír: Népszabadság vélemény: Politikai perverzió

Ami Magyarországon történik, az a folyamatos politikai perverzió maga. Az Alkotmánybíróság által nemrég több ponton is alaptörvény-ellenesnek minősített választási eljárási törvényhez benyújtott alkotmányügyi bizottsági módosítócsomag arcátlansága még így is figyelemre méltó.

Hír: MSZP évértékelő: Mesterházy miniszterelnök-jelöltként beszélt

Mesterházy Attila bejelentkezett a miniszterelnöki posztra - ez derült ki az MSZP kampány-nyitó eseményéből és a pártelnök beszédéből is. A részben évértékelő, részben programadó beszéd során a pártelnök kerülte az aktuálpolitikai témákat és a szocialisták szövetségi politikájának pontos részleteit.

Hír: Ide roma haza ne jöjjön! Miskolcon már dübörög a kampány

De szép is ez, Feleim! 15 hónappal a választás előtt Miskolcon már látszik milyen kampányunk lesz. Bemelegítés vagy főpróba? Döntsétek el magatok. Az viszont biztosnak látszik, hogy a 2014 Legnagyobb Hülyéje címért öldöklő közdelem és sugárban hányás várható a szocik, a Fidesz és a Jobbik között, amit itt ott zöld turhagombóccal fog az LMP színesíteni, ha egyáltalán eljut odáig.

Hír: A rezsicsökkentés csak kampányfogás? Támadásba lendült a kommandó

Más országokban is előfordult, hogy az állam a szolgáltatók kárára a megszokottnál is erőteljesebben belenyúlt a lakossági energiaárakba – például Albániában, ahonnan éppen ezért menekül a cseh áramszolgáltató – nyilatkozta a Heteknek a Concorde Zrt. vezető elemzője.

Hír: Népszabadság vélemény: Fűzési szezon

Csak ámulok és bámulok, milyen unortodox kreativitással igyekszik a Fidesz a felszínen tartani a tízszázalékos lakossági energiaár-csökkentés témáját. Először a kormány, majd a Fidesz-frakció is bizottságot alapított annak ellenőrzésére, hogy a szolgáltatók úgymond ne trükközzenek az árcsökkentés érvényesítésével.

Hír: Egyenlítő TV: Hivatalosan is elkezdődött a kampány

Az Index úgy értesült, hogy a kormány fontolgatja a 13. havi nyugdíj újbóli bevezetését. Figyelembe véve a jelenlegi gazdasági helyzetet, kétség nem férhet hozzá, hogy ez egy újabb, meglehetősen költséges gesztus a nyugdíjas szavazatok megszerzéséért folyó küzdelemben.

Hír: Jön a 13. havi nyugdíj? Lesz-e választási költségvetés 2014-ben?

A 2013-as költségvetés elfogadása után, és a 2014-es sarokszámok ismeretében – a legtöbbet még a konvergencia programban rögzítették tavasszal – egyre inkább úgy tűnik, hogy a Fidesz a választások előtt egy választási költségvetést szeretne létrehozni.

Hír: Mesterházy Attila: Hosszú menetelés

Van ok az aggodalomra, mikor Orbán Viktor jobb évet ígér 2013-ra. Mint tudjuk, mindig az ellenkezője igaz annak, amit a Fidesz elnöke állít vagy ígér. A jobb időket megígérte már 2009-ben, 2010-ben, 2011-ben is a következő esztendőre. Most, sajnos, megígérte 2013-ra is.

Hír: Az MSZP győzelmét ígéri Ron Werber

Újra tanácsadóként segíti az MSZP-t Ron Werber. Az izraeli kampányguru a 2002-es nyertes választáskor segítette az MSZP-t, majd több évig dolgozott a szocialistáknál.

Hír: Népszava: Csak a Fidesz - kampányolhat

Döntött az Országgyűlés a választási eljárási törvényhez benyújtott módosító indítványokról, így nemcsak a választójogot, hanem a pártok közötti tisztességes versenyt is nyilvánvalóan korlátozza majd a Fidesz.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    -    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.