Kapcsolódó tartalmak: jegybankelnök

Hír: Király Júlia: 35 perc volt olvasásra

Nem volt teljesen egységes a Monetáris Tanács a nem konvencionális eszközök alkalmazásának megtárgyalásakor. Király Júlia tartózkodott, miután nem volt ideje megismerni a javaslatot.

Hír: MSZP: Matolcsy György nevetséges közszereplő

Az MSZP szerint a miniszterelnök által jegybankelnöknek jelölt Matolcsy György nem testesíti meg a szakmaiságot és egy nevetséges közszereplő, Varga Mihály pedig csak "ügyvezető" gazdasági miniszter lesz a kormányban, így az ellenzéki párt egyikük kinevezését sem támogatja a gazdasági bizottság pénteki ülésén - jelentette ki a testület ülése előtt Tukacs István újságíróknak.

Hír: Orbán bejelentette: Matolcsy hat évre jegybankelnök

Matolcsy Györgyöt jelöli Orbán Viktor jegybankelnöknek – a kormányfő sokak által várt, de nem remélt döntését szokásos péntek reggeli rádióinterjújában jelentette be a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Mint azt a Népszabadság korábban közölte: az új nemzetgazdasági miniszter Matolcsy távoztával a feladat nélkül maradt Varga Mihály lesz.

Hír: Matolcsy a jegybankba megy? Ha nem rombol, az már tündérmese

Kész tényként kezeli a sajtó és a közpolitika háttérországa, hogy Matolcsy György gazdasági miniszter váltja a hét végén leköszönő Simor Andrást a Magyar Nemzeti Bank élén. Hogy mit tesz majd a monetáris politikában az unortodox megoldások mester, kiszámíthatatlan, ennek ellenére megpróbálunk jósolni.

Hír: Orbánt meglephette a Matolcsy miatti össztűz

A magyar kormányt meglephette az a széleskörű negatív reakció, amely Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter MNB-elnöki jelölésének lehetőségét fogadta - vélekedtek londoni pénzügyi elemzők Orbán Viktor miniszterelnök e kérdésben tett pénteki nyilatkozatát kommentálva.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    +    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.