Kapcsolódó tartalmak: infláció

Hír: Egyenlítő TV: Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy

Egészen lenyűgöző az a pávatánc, amit a Fidesz folytat a valósággal. Amikor azt gondolnánk, lám, egy apró lépéssel közelebb kerültek a realitásokhoz, azonnal hármat sasszéznak – főleg – balra. Ilyenkor egy dolog segít: vörös fényt, az nyugtatja!

Hír: Kifeszítve

Választási évre választási költségvetés készül. Miután a büdzséről politikusok szavaznak, aligha lehet ez másként. Egy költségvetés mindig politikai kérdés: nincs terület, amely ne tudna millió okot felsorolni a többlet milliárdokra; a súlyozás, a prioritások kijelölése, az alku, a pénzügyi lehetőségek és a társadalmi elvárások egyeztetése több egyszerű matematikai műveletnél.

Hír: Romló gazdasági mutatókra figyelmeztet az MSZP

A rossz gazdasági mutatókra, a recesszióra, a reálkeresetek és a fogyasztás csökkenésére, az infláció növekedésére és a romló életszínvonalra hívta fel a figyelmet az MSZP Baloldali Tömörülés Platformjának alelnöke pénteken. Katona Tamás arról is beszélt, súlyos következményei lesznek annak, ha "Fidesz-katona" kerül a jegybank élére.

Hír: Egyenlítő TV: Tavaly csökkent a reálbér

2012 nem a béremelkedés éve volt. A KSH legfrissebb adatai alapján, 2012 novemberében a nettó átlagkeresetek – az előző esztendő azonos időszakához képest – alig több mint 3 százalékkal növekedtek. Így nyugodt szívvel kijelenthető, hogy 2012-ben csökkent a fizetések reálértéke.

Hír: MSZP: Nálunk romlik leggyorsabban a pénz

A Fidesz-kormány unortodox matolcsyzmusának eredménye egy szánalmas első helyezés: tavaly mi zártunk a legmagasabb inflációval az Európai Unióban. Világos, hogy Orbán nagy szabadságharcában az emberek pénztárcája vérzik el.

Hír: Megállíthatatlanul csökken a reálbér

A legalább ötfős vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által megfigyelt nonprofit szervezeteknél a bruttó átlagkeresetek 4,5, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek pedig 1,8 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakának béreit, ugyanakkor az infláció ebben az időszakban 6,6 százalékra rúgott.

Hír: Népszabadság: Európai rekord a magyar infláció

Szeptemberben is tudott meglepetést okozni az infláció az elemzőknek: a piaci konszenzus 6,3 százalékos éves növekményről szólt, ehelyett 6,6 százalékra ugrott a fogyasztói árindex, amely augusztusban még hat százalékon állt.

Hír: Egyenlítő TV: Beérett a nem-ortodox gazdaságpolitika

Nyilvánosságra került a KSH gyorsjelentése. Látható, hogy technikai értelemben, vagyis hivatalosan is recesszióban van a hazai gazdaság. Az első negyedév után, a második negyedévben is tovább zsugorodott Magyarország gazdasági teljesítménye, mind éves, mind negyedéves alapon. Pedig a Mercedes gyár termelése is beindult, de úgy látszik, hogy képtelen volt kompenzálni a többi ágazat visszaesését.

Hír: 168 Óra: Ördögi körben a magyar gazdaság

Nem csupán az a baj, hogy recesszióba süllyedésünkkel a térségünktől leszakadtunk és egyre inkább a dél-európai válságzónához sodródunk, hanem még inkább az, hogy az Orbán-kormány tudomást sem akar venni a realitásokról, és a gondokért saját ámokfutása helyett továbbra is a külső környezetet okolja.

Hír: Újabb fejezettel bővül Matolcsy tündérmeséje

A magyar gazdaságpolitika tündérmeséjében új fejezet nyílik: a technikai értelemben beköszöntött recesszió mellett számottevő inflációs nyomás látszik kialakulni, ami együtt köti gúzsba a fiskális és a monetáris politikai alkalmazkodást. A lényeg nem a stagflációs csapda, hanem az, hogy hosszú távon minden jó lesz − olvasható a kormány értékelésében.

Hír: Recesszióba taszították az országot

Recesszióba süllyedt Magyarország, beértek az Orbán-Matolcsy tandem "unortodox" gazdaságpolitikájának gyümölcsei. A gazdaság fél éve zsugorodik, az infláció 5,8 százalék. A minisztérium a nemzetközi helyzetre mutogat és semmi jele, hogy van orvossága a nehéz helyzetre, amibe saját magát lavírozta a nemzeti együttműködés kormánya.

Hír: Tündérmeseország gazdasága: ó, ió, recesszió

Szervusztok! Megjöttetek, nem vártunk, de ha már a bányászbéka segge alatt is utolértetek minket akkor foglaljatok helyet. Van hely bőven, a bezzegszlovákok és bezzegrománok, meg a környező egyéb bezzeg népségek úgyis szintekkel feljebb laknak, mint mi. - így köszönthette Kusza Szem a magyar gazdasághoz immár hivatalosan is megérkezett recessziót és európai rekord inflációt.

Hír: Az infláció felpörgetésének kockázatai

 
A kormány másodszor vezetheti ugyanabba a csapdába az országot. A baloldali.hu álláspontja a kormány inflációs politikájáról.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    -    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.