Kapcsolódó tartalmak: imf

Hír: A háború ára - miből törleszt a kormány?

Fogy a Magyar Nemzeti Bank devizatartaléka - érkeznek a hírek három hónapja megszakítás nélkül. Az IMF felé történő hiteltörlesztés pedig még benne sincs a statisztikákban. Miből törleszt a kormány ideő előtt? Megéri a sietség vagy kockáztat a Fidesz?

Hír: Drága búcsú az IMF-től

A választóknak szól az IMF-hitel előtörlesztése: mintegy 14 milliárd forintba kerül, hogy Orbán Viktor kormányfő elmondhassa szavazóinak, hogy kormánya megszabadult a Nemzetközi Valutaalap (IMF) "lélegeztetőgépétől". Az előtörlesztést azonban nem a magyar gazdaság stabil alapjai, hanem a kedvezően alakuló nemzetközi pénzpiaci környezet tette lehetővé.

Hír: Kampánybeszédet tartott Orbán Tusványoson

A határon túli magyarokon múlik, hogy a 2010-ben elindult nemzetpolitikai fordulat 2014 után is folytatódjon – hangzott a miniszterelnök egyórás előadásának konklúziója a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárórendezvényén. A kormányfő bejelentette, hogy a Nemzetközi Valutaalaptól felvett kölcsön idő előtti végtörlesztésére utasította a gazdasági minisztert.

Videó: Orbán a Közgépet méltatta Tusnádfürdőn

A Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) korábban felvett kölcsön végtörlesztésére utasította Orbán Viktor miniszterelnök Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert.

Hír: Népszava vélemény: Az udvarlás vége

Magyarország képes finanszírozni magát a piacokról - annyiszor mantrázta el az utóbbi másfél évben ezt az Orbán-Matolcsy tandem, hogy már maguk is elhitték.

Hír: Az IMF helyett újabb csomag közeledik

A dollárkötvény sikeres kibocsátása egyértelműsítette, hogy az Orbán-kormány az IMF helyett a pénzpiacról akarja az adósságszolgálathoz szükséges forrást biztosítani, hiába kerül az sokkal többe az országnak. Ennél nagyobb baj, hogy a hiány mindenáron való tartásához a hatalmas költségvetési kockázatok miatt még tavasszal újabb korrekciós csomagra számíthatunk.

Hír: Népszava vélemény: Alázatos tisztelettel

Mint annyi megszívlelendő bölcsesség, Lev Tolsztojtól származik az a tömör mondat is, miszerint "A rossz életfelfogás legfőbb oka - a hamis hit".

Hír: Népszabadság: Újabb Matolcsy-csomag jöhet

Új gazdaságpolitikai irányra van szükség Magyarországon a fenntartható költségvetési konszolidációhoz, a növekedés és a bizalom elősegítéséhez, a pénzügyi szektor rendbetételéhez és a strukturális reformok végrehajtásához – állapította meg az IMF magyarországi országlátogatását végző delegációja hétfői közleményében.

Hír: Az év, amikor borzongató tündérmesévé vált az elrugaszkodás

Növekedés helyett recesszió, az IMF helyett pedig Brüsszel. Elszaladó infláció, megszorítások, reálbércsökkenés, államosítások, kevesebb munkahely. És még a Malév is bedőlt. Ez történt 2012-ben a magyar gazdaságban.

Hír: Népszabadság: Hitelesek és hiteltelenek

Ugyanazon a napon, amikor Varga Mihály, az EU/IMF-hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter közölte megvilágosodását, amely szerint az is lehet eredmény, ha nem születik megállapodás, hírül vehettük, hogy „hasít” a magyar euróalapú államkötvény: első körös kétszázmilliós kínálatából alig egy hét alatt több mint tízmillió euró értékben kötöttek le.

Hír: Egyenlítő TV: Egy éve játszadozik a kormány

Több mint egy éve hívta vissza Matolcsy György Magyarországra a korábban „kipaterolt” Nemzetközi Valutaalapot. Az ügy apropóján az Egyenlítő TV megemlékezik arról, hogy mi is történt 2011 novemberében, illetve hol is tartanak, vagy inkább nem tartanak a tárgyalások.

Hír: Népszava: Ezermilliárdos pávatánc

Csaknem ezer milliárd forintba került az államnak és az adófizetőknek Orbán Viktor és kormányának egy éve tartó pávatánca a Nemzetközi Valutaalappal (IMF). Immár a harmadik megszorító csomagot jelentette be a nemzetgazdasági miniszter, miközben az IMF valóságban nem létező megszorításait újsághirdetésekben utasítják el.

Hír: IMF: Továbbra sincs időpont a tárgyalás folytatására

Továbbra sincs időpontja annak, hogy mikor folytatódnak a hivatalos tárgyalások a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és Magyarország között - jelentette ki az MTI kérdésére válaszolva csütörtöki washingtoni sajtótájékoztatóján Gerry Rice, az IMF külkapcsolatokért felelős igazgatója.

Hír: Varánusz: Nem leszünk az IMF Gyirmóttya!

Háború az nincs. Sőt, forradalom sincs. Magyarország kormánya csak tájékoztatja a kedveslakosságot, hogy hülye, mint a segg. Szerintük erre feltétlenül szükség van, mert ahogy Giró Szász András hirdetésmagyarázó és konyaknagykövet elmondta, az ellenzék manipulatív információkkal látta el a kedveslakosságot, amit iziben helyre kellett tenni:

Hír: MSZP: Orbán Viktor önmagával harcol

Országos hazugság-kampányt indított az Orbán-kormány az IMF-tárgyalások kapcsán. A kormányfő még saját magát is meghazudtolja a napilapokban közzétett reklámokban. Orbán Viktor néhány hónappal ezelőtt azt mondta a Kossuth Rádióban: "az IMF a mi barátunk."

Hír: Kétszázmillióért magyaráz az IMF-ről a kormány

A kormány kétszázmilliós kampányt indított az IMF-tárgyalásokról. Ennek részeként jelentek meg kedden több napilapban egész oldalas hirdetések. A kormány szerint a kampányra azért van szükség, mert a hamis információk jelentek meg az IMF követeléseiről.

Hír: Népszava Online: "Kétszázmilliós agymosás"

Kétszázmillió forintos médiakampányt indított a Miniszterelnökség: az I. M. G. Inter Media Group Kft. feladata, az állam és az IMF közötti megállapodás lakossági tájékoztató kampányának megvalósítása, a kampányhoz kapcsolódó médiavásárlási, kreatív tervezési és gyártási, valamint nyomdai kivitelezési feladatok elvégzése - derül ki a nyilvánosságra hozott szerződésből.

Hír: Kormányzati propaganda a koronaúsztatástól az IMF-kampányig

Az IMF-tárgyalások állásásról indított kormányzati kommunikációs kampány logikája annyira nem új, hogy nemcsak az elmúlt két évben követte már a kabinet ugyanezt a taktikát, de már az első Orbán-kormány is így működött. De reklámoztak itt már szocialisták is olyan adócsökkentést, amit nem sokkal később visszavontak.

Videó: Agymosás a kormányhirdetés?

Vadai Ágnes szerint agymosás a kormány IMF-elleni 200 millió forintos médiakampánya. A Demokratikus Koalíció politikusa az ATV Start vendége volt.

Hír: IMF vs. kormány: a fantomháború folytatódik

A gazdasági szabadságharc elbukása után a kormány számára nem maradt más, mint a félrevezető propaganda. Ennek érdekében szeptember elején Orbán Viktor fejében megszületett egy nem létező IMF-követeléslista, rá egy hónapra pedig közpénzeket felhasználva, 200 millióért reklámozzák ennek elutasítását.

«123»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.