Kapcsolódó tartalmak: Horn Gyula

Hír: Szobrot kapott Horn Gyula a XIII. kerületben

Felavatták Horn Gyula egykori miniszterelnök szobrát pénteken Budapesten, a XIII. kerületi Gyermek téren.

Hír: Tóbiás: 1998-ban Horn Gyula miatt léptem be az MSZP-be

Horn Gyulára nem csak ma, hanem munkám során mindennap emlékszem, példaadó személyisége kötelez arra, hogy az ő baloldali ethoszának szellemében szervezzük ismét váltópárti erővé a Magyar Szocialista Pártot.

Hír: Horn Gyula élete maga volt a 20. század történelme

Örök nyugalomra helyezték Horn Gyula volt miniszterelnököt hétfő délelőtt a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. Koporsójánál lerótta kegyeletét Orbán Viktor miniszterelnök, Boross Péter, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon korábbi kormányfő, valamint Mesterházy Attila, az MSZP elnöke. A búcsúztatáson több ezren vettek részt.

Hír: Horn Gyulára emlékezett az európai szocialisták frakciója

Horn Gyulára emlékezett kedden a Szocialisták és Demokraták európai parlamenti (EP-)képviselőcsoportja az Európai Parlament strasbourgi épületében.

Hír: Egész Európa gyászolja Horn Gyulát

Horn Gyula halála nemcsak a magyar népnek, hanem egész Európának nagy veszteség - reagált Horn Gyula halálhírére Hans-Dietrich Genscher egykori német külügyminiszter.

Hír: Mesterházy Attila: Horn igazsága

Horn Gyulára emlékezem. Az emberre, aki magasra, nagyon magasra jutott, Európa legnagyobbjai közé. Aki abból a magaslatból sem feledte, hogy a legfontosabb feladat Magyarország szolgálata, és ennek érdekében, ha kellett, az érzelmeit is leküzdve, saját személyisége ellenében is képes volt súlyos döntéseket hozni.

Hír: Külföldi vendégek is leróják kegyeletüket Horn Gyula temetésén

Orbán Viktor kormányfő és volt miniszterelnökök, illetve Mesterházy Attila, az MSZP elnöke mellett külföldi vendégek is lejórák kegyeletüket Horn Gyula néhai kormányfő jövő hétfői temetésén - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) csütörtökön az MTI-vel.

Hír: Baja Ferenc gondolatai Horn Gyuláról

Magam, aki négy éven át miniszterként és pártunk választmányának elnökeként dolgozhattam Gyula mellett, egyfelől, mint már írtam mesteremre s barátomra tekintettem rá.

Hír: Jöjjön el Ön is Horn Gyula hétfői temetésére!

Július 8-án 10 órakor lesz Horn Gyula néhai miniszterelnök temetése a Fiumei úti temető 15-ös számú parcellájában. A Fiumei úti temetőben a gyászszertartás napján reggel 8 órától Horn Gyula tisztelői leróhatják kegyeletüket. A Magyar Szocialista Párt politikusai és szimpatizánsai a 22-es parcellában gyülekeznek. Az MSZP várja a tagjait, minden baloldalit és Horn Gyula tisztelőit!

Hír: Lendvai Ildikó: Kis ember, nagy ember

Eleinte nem tudtam, hogy nagy ember. Azt persze láttam, micsoda bravúr volt 1990-től a politikai pária-létből abszolút többséget szerző kormányerővé tenni az MSZP-t.

Hír: Pártok és politikusok részvétnyilvánítása Horn Gyula halálhírére

Pártok és politikusok részvétüket nyilvánították és reagáltak Horn Gyula halálhírére.

Hír: Az MSZP saját halottjaként búcsúzik a volt kormányfőtől

Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető az MTI-nek küldött közleményében azt írta: „mindig emlékezni fogunk Horn Gyulára, aki a mélyről jött ember kivételes érzékével ismerte a hétköznapi sorsokat, példás bátorsággal és odaadással tudott megküzdeni a lehetetlennek tűnő kihívásokkal”.

Hír: Mesterházy: Búcsú Horn Gyula miniszterelnöktől

Mély fájdalommal értesültem Horn Gyula haláláról. A Magyar Szocialista Párt minden tagja és támogatója nevében ezúton is őszinte együttérzésemet fejezem ki halála miatt.

Hír: Horn Gyula halálára

Életének 81. évében elhunyt Horn Gyula, Magyarország egykori miniszterelnöke.

Videó: Emlékezés Horn Gyulára - Mesterházy Attila beszéde a Parlamentben

Mesterházy Attila, az MSZP elnökének Horn Gyula emlékére elmondott beszéde a Parlamentben.

Hír: "Reálpolitikus volt, aki mindig előrébb látott, mint kortársai"

Horn Gyula volt miniszterelnökre emlékeztek a Parlamentben pénteken napirend előtt. Kövér László, az Országgyűlés elnöke úgy fogalmazott: Horn Gyula a rendszerváltozás előtt és után is meghatározó szocialista politikus volt. Az Országgyűlésben a volt kormányfő gyászszalagos képe mellé virágcsokrot helyeztek el. Mesterházy Attila, az MSZP elnökének parlamenti beszéde.

Hír: Horn Gyula halálára: Búcsú

Sokak szerint az a legigazibb kép Horn Gyuláról, amellyel mai címlapunkon búcsúzunk a volt miniszterelnöktől. Élete egyik meghatározó epizódja volt, amikor majdnem pontosan 24 éve, 1989 június 27-én - osztrák kollégájával, Alois Mockkal - átvágta a két országot és a két világrendszert is elválasztó vasfüggönyt.

Hír: Meghalt Horn Gyula

Életének 81. évében meghalt Horn Gyula volt miniszterelnök - tájékoztatta a kormány az MTI-t. A szocialista politikus 1994 és 1998 között volt kormányfő. A rendszerváltás előtt rövid időn át külügyminiszter volt, a Németh-kormány tagjaként komoly szerepet játszott a vasfüggöny átvágásában.

Hír: Pólusépítő – Lakner Zoltán köszönti a 80 éves Horn Gyulát

Éppen születésnapján vált meg a miniszterelnöki poszttól 1998-ban a most nyolcvanéves Horn Gyula. Az azt megelőző kilenc év volt politikai pályája legmozgalmasabb és legsikeresebb periódusa.

Hír: Frankfurter Allgemeine Zeitung: Horn Gyula, a "jó magyar"

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap Horn Gyula pályafutását mutatta be csütörtökön a volt miniszterelnök 80. születésnapja alkalmából.

«12»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    -    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.