Kapcsolódó tartalmak: hitel

Hír: Alkotmányt sért a kormány

Saját Alaptörvényébe törli a lábát a kormány - legalábbis az államadósságról szóló adatok és a kétharmad törvénymódosító szándéka erre utal. A gránitba vésett szöveg szerint nem vehető fel úgy kölcsön, hogy az adósság szintje magasabb legyen, mint az előző években volt. Hát ez nem sikerült.

Hír: A háború ára - miből törleszt a kormány?

Fogy a Magyar Nemzeti Bank devizatartaléka - érkeznek a hírek három hónapja megszakítás nélkül. Az IMF felé történő hiteltörlesztés pedig még benne sincs a statisztikákban. Miből törleszt a kormány ideő előtt? Megéri a sietség vagy kockáztat a Fidesz?

Hír: Matolcsy csomagja nem lesz elég a játszma megfordítására

Elemzők szerint az MNB terve nem elegendő a növekedés fellendítésére, de megerősíti azokat a véleményeket, miszerint Matolcsy helyt ad a jegybanknál a kormány növekedésbarát politikájának, amelyet még ő alkotott meg gazdasági miniszterként.

Hír: Harmincöt perc

Ennyi időt adott a monetáris tanács tagjainak előterjesztése tanulmányozására Matolcsy jegybankelnök, mikor előterjesztette az MNB Növekedési Hitel Programját.

Hír: Alacsony hatásfokú hitelprogram

Kedvezményes hitellel segítené a jegybank éléről a gazdasági növekedést Matolcsy György, korábbi nemzetgazdasági miniszter. Elemzők szerint a program nagyon csekély növekedést hozhat, cserébe a most látható kockázatai is alacsonyak. A hitelezésbe bevonni tervezett pénzintézetekkel hétfőn tárgyal a jegybank a részletekről.

Hír: Népszava.hu vélemény: Szereptévesztésben

Orbán Viktor még 2011 decemberében beszélt arról a közszolgálati rádiónak adott interjújában, hogy a "jegybankban heverő tartalékok" növekedésösztönzésbe való bevonásáról meg kell egyeznie a jegybankelnökkel. Egy évvel később, megígérte a vállalkozóknak, hogy kiválthatják devizahiteleiket.

Hír: Népszabadság: Hitelesek és hiteltelenek

Ugyanazon a napon, amikor Varga Mihály, az EU/IMF-hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter közölte megvilágosodását, amely szerint az is lehet eredmény, ha nem születik megállapodás, hírül vehettük, hogy „hasít” a magyar euróalapú államkötvény: első körös kétszázmilliós kínálatából alig egy hét alatt több mint tízmillió euró értékben kötöttek le.

Hír: IMF: Továbbra sincs időpont a tárgyalás folytatására

Továbbra sincs időpontja annak, hogy mikor folytatódnak a hivatalos tárgyalások a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és Magyarország között - jelentette ki az MTI kérdésére válaszolva csütörtöki washingtoni sajtótájékoztatóján Gerry Rice, az IMF külkapcsolatokért felelős igazgatója.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    -    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.