Kapcsolódó tartalmak: hatalom

Hír: Rogán beismerte: ő kampányminiszter

Nem akármilyen nap volt a csütörtöki. Rogán Antal propagandaminiszter parlamenti bizottsági meghallgatásán szokatlanul őszinte volt. Megtudhattuk tőle, hogy mi a dolga valójában az általa vezetett Miniszterelnöki Kabinetirodának.

Hír: A jobboldal nem adja Budapestet

A választási szabályok a politikai rendszer leginkább manipulálható elemét jelentik – idézte egy forrásunk Giovanni Sartori olasz politológust annak kapcsán, hogy a Fidesz fontolóra veszi: a budapesti főpolgármestert 2014 őszén már ne közvetlenül válasszák meg.

Hír: Mint legrosszabb rémálmaitokban – az NMHH leendő elnökéről

Karas Monika jelölése újabb üzenet: erre számíthatunk a következő kilenc évben, ha Orbán marad hatalmon – és nem csak a médiában.

Hír: Föld S. Péter: A képzett beteg

Királynak képzeli magát. Uralkodónak, aki egymaga dönthet életről, halálról. Volt ő már minden: szabadságharcos és puskaporszagot szimatoló harci paripa, disznóólat ganézó kondás. Futballista és forradalmár, papokat csuhásozó, trianoni emléknapról kivonuló botrányhős. Polgári körös vitéz, és pápánál vizitelő ájtatos manó.

Hír: Új hatalmat kap Matolcsy

Tovább nő Matolcsy György befolyása azzal, hogy a tervek szerint októbertől a Magyar Nemzeti Bankba (MNB) olvad a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A jegybank-elnök a kormánnyal azonos jogköröket kap majd, rendeleteket is hozhat. Az új jegybank-törvény tervezetét pénteken este nyújtotta be az Országgyűlésnek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Hír: Népszava vélemény: Dominók

Elképzelem, amint a nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár elmagyarázza a baráti fővárosokban, hogy miképpen is van ez itt. Hogy ebben az országban - amely már nem köztársaság, de még nem királyság - egy olyan király uralkodik, aki nem király, még csak nem is elnök, hanem miniszterelnök, ám mindig az történik, amit ő akar.

Hír: "Orbán a nép felett, a nép nélkül, a nép ellen kormányoz"

Mesterházy Attila MSZP elnök Kaposváron, Nagy Imre szülővárosában tartott ünnepségen mondott beszédében kiemelte: "1956 arra figyelmeztet, hogy a nép akaratával szemben nem lehet a hatalmat hosszú távon megtartani".

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.