Kapcsolódó tartalmak: GDP

Hír: Megint túlszereti magát a kormánypropagada

„Magyarország erősödik!” – szól a kormány legújabb öntömjénező üzenete. Üzenik ezt, miközben az orvosok elvándorlása nem lassul, a kórházi technikai dolgozók évek óta kimaradnak a béremelésből, a tanárokat pedig átvágják a fizetésükkel, miközben nyíltan felvállalják, hogy tesznek a jövő generáció nevelőinek véleményére.

Hír: Jövőre sem lesz jobb, csak az EU-s pénzt zabáljuk

A magyar gazdaság tovább halad azon a pályán, amit jósoltak neki, az uniós támogatások apálya miatt a 2016. évi GDP-növekedés 2 százalékra, a régióban az egyik legalacsonyabbra lassul. Majd dinamikája 2017-ben, az EU-transzferek kezdődő dagálya és a gyorsuló fogyasztás-bővülés hatására 3 százalék környékére emelkedik, áll a GKI elemzésében.

Hír: Folytatódik leszakadásunk a régiótól

Az idei harmadik negyedévi 2 százalékos növekedés alátámasztotta a GKI egész évre várt 2 százalékos éves növekedési prognózisát. Ez azt jelenti, hogy folytatódik leszakadásunk a regionális vetélytársaktól – derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb prognózisából.

Hír: Baltával mentek műteni – Mérlegen a kormány 3.

Talpra állítják a magyar gazdaságot – ígérte a Fidesz–KDNP 2010-es kormányra kerülésekor. És kétségtelen, egyes területeket fenekestül fel is forgattak. Sok esetben azonban mindez igencsak vitatott eredménnyel járt. Ráadásul megannyi olyan intézkedés is történt, amiről szó sem volt a kormányprogramban, a 7 százalékos növekedési álomból pedig 2 százalék körüli GDP-bővülés lett – négy év alatt.

Hír: Ténytár: Az év Pinokkió-díjasa nem más, mint Orbán Viktor

Rendszeres olvasóink számára ismerős lehet a Pinokkió-díj, amelyet hazugságon kapott politikusoknak osztunk ki rendszeresen, egy-egy nagyobb lélegzetvételű interjú vagy szónoklat után. Végignézve az idei díjazottakon, 2013-ban az év Pinokkió-díjasa egyértelműen a miniszterelnök lett. A mostani blogban visszatekintünk, miért érdemelte ki többször is az év folyamán exkluzív díjunkat.

Hír: A kormány hazudott

Jó három éve annak, hogy a Fidesz előbb még csak ellenzékből, később már a kormányrúd mellől is azzal támadta az elődeit, hogy meghamisították az Európai Uniónak küldött statisztikai jelentéseket. Szerintük mást mondott idehaza a KSH és más számokat kapott az Eurostat.

Hír: A nagy kormányzati hanta: mennyi az annyi?

Magyarország GDP-arányos adósságrátája három év alatt több mint 4 százalékponttal csökkent - mondta pénteken Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára - pedig nem is.

Hír: Hiába emelnek adót Orbánék, így is hízik a hiány

A pénzügyi múlt még mindig szebben fest, mint a jelen - hiába jutott pluszpénzekhez a költségvetés, a hiány egyre nő.

Hír: GKI: Folytatódik a magyar gazdaság leszakadása

Mivel a 2013. évi 0,3 százalék után 2014-ben is csak 1,3 százalék körüli növekedés várható, folytatódik az ország leszakadása a régiótól: 2011-14-ben a GDP átlagosan csak évi 0,4 százalékkal nő, ennél rosszabb teljesítmény egyedül Szlovéniában lesz – olvasható a GKI Gazdaságkutató Zrt. hétfőn közzétett legfrissebb prognózisában.

Hír: Kifeszítve

Választási évre választási költségvetés készül. Miután a büdzséről politikusok szavaznak, aligha lehet ez másként. Egy költségvetés mindig politikai kérdés: nincs terület, amely ne tudna millió okot felsorolni a többlet milliárdokra; a súlyozás, a prioritások kijelölése, az alku, a pénzügyi lehetőségek és a társadalmi elvárások egyeztetése több egyszerű matematikai műveletnél.

Hír: Elkezdődött az osztogatás

Ismét módosítja a kormány az idei büdzsét: 171 milliárd forinttal növeli az államháztartási hiányt. Az összeget többek között az E.ON gázüzletágának megvásárlására és a takarékszövetkezetek tőkeemelésére fordítja a kabinet és a pedagógus életpályamodell részleges bevezetésére is csak így teremthető forrás.

Hír: Népszabadság vélemény: Örökmozgó

Nem lehet választási költségvetés jövőre – kötötte meg magát a minap Kövér László, az Országgyűlés elnöke, miközben megkezdődött a kormányzati osztogatás. Ennek jegyében a Fidesz frakcióvezetője feltalálta az örökmozgó gazdaságot.

Hír: Munkára, zabhegyezésre kész

Rosszabbul élünk, mint lehetne, de legalább felvettünk jó sok zabhegyezőt. Gratulálunk a közmunkaprogramhoz!

Hír: Megint leállt a gazdaság

Negyedéves alapon 0,1 százalékkal nőtt a gazdaság, az előző év azonos időszakához viszonyítva a bővülés 0,5 százalék lett – közölte a KSH. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok alapján viszont csak 0,2 százalékos volt az éves növekedés.

Hír: Agyonadóztatásban az élen járunk

Bár a legújabb adók csak a héten lépnek majd életbe, Orbán Viktor máris tovább ment, és – vélhetően a jobban teljesítünk! szlogen alátámasztására – még újabb adófajta bevezetése mellett tört lándzsát. Ebben alighanem a tökéletességre való törekvés vezette, mert mint mondta, ezzel a miénk lesz Európa legeslegjobb adórendszere, mindannyiunk nagy örömére.

Hír: A sokkoló magyar adat további rossz hírt hozhat

Meglepte az elemzőket, hogy a tavalyi nagy zuhanás után még ekkorát tudott esni a beruházási volumen 2013 első negyedében. A nagy mínuszban a beruházásigényes energiaszektort sújtó különadó is ludas. Néhány szakértő azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a jövő heti első negyedéves GDP-adatot lefelé fogja módosítani a KSH.

Hír: Ebből újabb megszorítás lesz, akárhogy nevezi is Matolcsy

A görögöket még megelőzzük, de államadósság-növekedésre, recesszióra, és újabb 200 milliárdos megszorításokra számít az MSZP. A szocialisták reálisnak érzik az Európai Bizottság szomorú prognózisát.

Hír: Brüsszel: újabb megszorítások kellenek - Matolcsyék: tévednek

Az Európai Bizottság előrejelzése szerint 2013-ban és 2014-ben is 3 százalék feletti GDP-arányos államháztartási hiány várható Magyarországon, Olli Rehn, a testület alelnöke azonban jelezte: Magyarország azon országok között van amelyeket az Európai Bizottság tavasszal a túlzottdeficit-eljárás megszűntetésére jelölhet, miután a kormány elkötelezett a hiánycél tartásában.

Hír: Százmilliárdos megszorítás a küszöbön

A kormány által vártnál sokkal magasabb lehet idén az államháztartási hiány. Az Európai Bizottság tegnap közzétett prognózisában az idei évre és 2014-re egyaránt 3,4 százalékos államháztartási hiányt jelez előre. Így nem valószínű, hogy Magyarország belátható időn belül kikerül a túlzottdeficit-eljárás alól.

Hír: Egyenlítő TV: Az elrugaszkodás éve?

Bár kétségtelen, hogy kormányunk élen jár bizonyos fogalmak „nevén nem nevezésében” (lásd tandíj=önköltség, megszorítás=kiigazítás), az azért még Orbán Viktortól is túlzásnak tűnik, hogy a –1.7 százalékos gazdasági „teljesítményt” elrugaszkodásnak tekinti.

«12»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.