Kapcsolódó tartalmak: gazdaságpolitika

Hír: Népszabadság: Hitelesek és hiteltelenek

Ugyanazon a napon, amikor Varga Mihály, az EU/IMF-hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter közölte megvilágosodását, amely szerint az is lehet eredmény, ha nem születik megállapodás, hírül vehettük, hogy „hasít” a magyar euróalapú államkötvény: első körös kétszázmilliós kínálatából alig egy hét alatt több mint tízmillió euró értékben kötöttek le.

Hír: Népszava: Ezermilliárdos pávatánc

Csaknem ezer milliárd forintba került az államnak és az adófizetőknek Orbán Viktor és kormányának egy éve tartó pávatánca a Nemzetközi Valutaalappal (IMF). Immár a harmadik megszorító csomagot jelentette be a nemzetgazdasági miniszter, miközben az IMF valóságban nem létező megszorításait újsághirdetésekben utasítják el.

Hír: Kettős Mérce: Gyuri, please!

Gyuri bácsi, nálunk az olyan megszólalások után amit te legutóbb mondtál, félre szokták hívni az embereket azzal, hogy „Beszéljünk egy kicsit”.

Videó: Szalay-Berzeviczy: Improvizatív a kormány újabb megszorító csomagja

Szalay-Berzeviczy Attila szerint a kormány legújabb, 90 milliárdos megszorítócsomagja nem igazán gazdaságpolitikai, hanem improvizatív, emocionális intézkedéseket tartalmaz.

Hír: Véleményvezér: Matolcsy úr, mondjon már le!

Matolcsy álma, miszerint a magyar GDP valamikor 2025 és 2030 között a jelenlegi duplájára nő, olyan távol van a realitásoktól, hogy az már fáj. Már nem lehet szótlanul elmenni amellett, hogy a gazdasági miniszter folyamatosan közröhej tárgya.

Hír: MSZP: 300 ezer forintnyi megszorítás jut egy négytagú családra

Az MSZP szerint jövőre egy négytagú családra több mint 300 ezer, egy főre vetítve 77 ezer forintnyi megszorítás jut Orbán Viktor és Matolcsy György felelőtlen gazdaságpolitikája miatt, ezért a szocialisták azt kérik a kormánypárti képviselőktől, ne az újabb megszorításokat, hanem az MSZP által kidolgozott gazdasági kilábalás programját támogassák és segítsék.

Hír: Elkészült az MSZP gazdasági kilábalási koncepciója

A növekedés és a munkahelyteremtés mellett a jogállami normák helyreállítását és a befektetői klíma megváltoztatását is célul tűzi az MSZP gazdasági kilábalási koncepciója, amelynek vitairatát csütörtökön mutatta be Mesterházy Attila.

Hír: MSZP: Tiltakozó aláírásgyűjtést indítanak

Aláírásgyűjtést kezdeményez az MSZP; többek között a regisztrációhoz kötött választójog, a földbérleti pályázatokon tapasztalt visszásságok és az egészségügyet is érintő forráskivonás miatt döntöttek az akció mellett.

Hír: Népszabadság: Európai rekord a magyar infláció

Szeptemberben is tudott meglepetést okozni az infláció az elemzőknek: a piaci konszenzus 6,3 százalékos éves növekményről szólt, ehelyett 6,6 százalékra ugrott a fogyasztói árindex, amely augusztusban még hat százalékon állt.

Hír: Népszava.hu: Az unortodoxia halott

Ha nem ismernénk Matolcsy György közgazdásznak az elmúlt negyedszázad során, részben felelős pozícíók betöltőjeként elhangzott merészebbnél merészebb, gyakran a fantazmagória világát idéző kijelentéseit, cikkeit, akkor azt is megkockáztathatnánk: a nemzeti gyásznapot megelőző délelőttön az unortodox politika kimúlt.

Hír: "Hazug porhintés" - szakszervezetek a Matolcsy-csomagról

Érthetetlen és ebben a formájában elfogadhatatlan a Matolcsy György által pénteken bejelentett egyenlegjavító intézkedéscsomag - közölte a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF), amely közleményében "hazug porhintésnek" nevezte azt, hogy a kormány szerint nem a munkavállalók fizetik majd meg az intézkedések árát.

Hír: 400 milliárdos megszorítást jelentett be Matolcsy

Idén 1,2 százalékkal visszaesik, és jövőre is csak 1 százalékkal nő a magyar gazdaság, derül ki a kormány által közzétett új makrogazdasági előrejelzésből. Emiatt a kabinet 2013-ra 397 milliárd forintos megszorításról döntött, míg erre az évre 133 milliárdot zárolnak. A közszférában és az adózásban lesz a legfájdalmasabb az újabb megszorítócsomag.

Videó: Róna: ha romlani fog a helyzet, akkor végünk

Kiszámítható, stabil kormányzásra lenne szükség, abba kellene hagyni a kókler gazdaságpolitikát -- erről Róna Péter beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Hír: Tovább épül Orbán Viktor rendszere

Tovább épül Orbán Viktor rendszere és az általa gyártott virtuális valóság: a reálgazdasági és társadalmi folyamatok, illetve a kormányzati sikerpropaganda között egyre mélyül a szakadék. Egy patkószeg sem veszhet el, különben oda a ló, a lovas, a csata, s végül az ország.

Hír: Népszabadság: Hideg zuhany Brüsszelből

Augusztus végén lesújtó híreket kapott Brüsszelből a kormány: az Európai Bizottság helyzetértékelése szerint Orbán Viktor kormánya mérhetetlenül optimista, nem kezeli a kockázatokat, a gazdaságot képtelen felpörgetni, és ha nem változtat, 2020-ra az államadósság a GDP 100 százalékára futhat fel.

Hír: MSZP: Új gazdaságpolitikai programot!

Az MSZP parlamenti vitanap összehívását kezdeményezi az őszi ülésszakban annak bizonyítására, hogy a gazdaság és a foglalkoztatás élénkítését csak egy a jelenlegitől 180 fokban eltérő gazdaságpolitikai programmal lehet elérni - erről a párt elnök-frakcióvezetője beszélt csütörtökön, Budapesten.

Hír: Mesterházy Attila: „Elrugaszkodás” – és zuhanás a szakadékba

Az elrugaszkodás éve lesz 2012 - ígérte korábban Orbán Viktor. Azt azonban nem említette, hogy a szakadék széléről fogunk elrugaszkodni, és a kormány a mélybe rántja Magyarországot. Most pontosan ez történik.

Hír: Újabb fejezettel bővül Matolcsy tündérmeséje

A magyar gazdaságpolitika tündérmeséjében új fejezet nyílik: a technikai értelemben beköszöntött recesszió mellett számottevő inflációs nyomás látszik kialakulni, ami együtt köti gúzsba a fiskális és a monetáris politikai alkalmazkodást. A lényeg nem a stagflációs csapda, hanem az, hogy hosszú távon minden jó lesz − olvasható a kormány értékelésében.

Hír: Nem követni, hanem elkerülni próbálja Európa a magyar utat

Egyre büszkébben és magabiztosabban hangoztatják az Orbán-kormány tagjai, élen a miniszterelnökkel, hogy Európában példákkal jár az élen Magyarország a válság kezelését illetően, s számos ország tőlünk veszi át az unortodox megoldási módokat. Szakértők óva intenek az elbizakodottságtól.

Hír: A „Jobbkéz” anatómiája - Matolcsy György politikai világa

Talán soha annyira ellentmondásos személyiség nem irányította még a magyar gazdaságpolitikát, mint Matolcsy György. A nemzetgazdasági miniszter tevékenységének megítélése – finoman szólva is – vegyes képet mutat. Mindazonáltal a kritikaözön ellenére azt láthatjuk, hogy Orbán Viktor rendre kiáll minisztere mellett, s hiába vizionálta már oly sokszor a sajtó, nem távolította el tisztségéből.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    *    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.