Kapcsolódó tartalmak: gazdaság

Hír: Tündérmeseország gazdasága: ó, ió, recesszió

Szervusztok! Megjöttetek, nem vártunk, de ha már a bányászbéka segge alatt is utolértetek minket akkor foglaljatok helyet. Van hely bőven, a bezzegszlovákok és bezzegrománok, meg a környező egyéb bezzeg népségek úgyis szintekkel feljebb laknak, mint mi. - így köszönthette Kusza Szem a magyar gazdasághoz immár hivatalosan is megérkezett recessziót és európai rekord inflációt.

Hír: Index.hu: Megzuhant a magyar gazdaság

Technikai értelemben is recesszióba került a magyar gazdaság, miután a második negyedévben 0,2 százalékkal elmaradt a teljesítménye az előző negyedévitől – derül ki a KSH szerdán publikált előzetes becsléséből. Éves szinten 1,2 százalékosra nőtt a visszaesés az előző negyedévben mért 0,7 százalékról.

Videó: Nem folytatódik Matolcsy tündérmeséje?

Burány Sándor, az MSZP gazdaságpolitikusa az Orbán-kormány elhibázott gazdaság- és adópolitikáját tartja felelősnek a rossz gazdasági adatokért.

Hír: Népszava vélemény: Akkumulátorok feltöltve

Néhány nappal ezelőtt még úgy hírlett, mire az IMF delegációja Budapestre érkezik, a miniszterelnök szabadságra megy; szíves közlése szerint feltöltendő lemerült akkumulátorait.

Hír: MSZP: Drágább állam, reálértéken csökkenő jóléti kiadások

A Magyar Szocialista Párt szerint az állam az ideinél drágábban működhet jövőre, miközben a jóléti kiadások stagnálnak, azaz reálértéken csökkennek.

Hír: MSZP: új adókra és adóemelésekre épít a kormány

Az MSZP szerint új adókra és adóemelésekre épül, ezért elfogadhatatlan a jövő évi költségvetés tervezete, amelyet csütörtökön ismertetett Matolcsy György.

Hír: Népszava Online: Tovább tart a "pávatánc"

Tovább szövi álmait a kormány: miközben minden józan szakember visszaeséstől tart, Orbánék nagyobb gazdasági növekedésre számítanak idén.

Hír: MSZP: már csak a kormány hisz a tündérmesében

Az MSZP szerint már csak a kormány hisz a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által írt "tündérmesében": a kabinet gazdasági növekedésre számít,mindenki más recesszióra.

Hír: Menthetetlen Orbán álma, nem bírja a rendszer

Az uniós források felhasználásának gyorsítását elnézve a kormány a többszöri nekibuzdulása ellenére is veszített a bürokráciával és saját magával szemben.

Hír: A munkahelyteremtésre és gazdasági növekedésre kell koncentrálni

Az új adók helyett a munkahelyteremtésre és a gazdasági növekedésre kellene a kormánynak koncentrálnia - hangsúlyozta Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke Kecskeméten.

Hír: MSZP: álomvilágban él Matolcsy György

Az MSZP szerint Matolcsy György olyan álomvilágot festett fel a CNN-nek, amely csak Orbán Viktor miniszterelnöknek tetszik, míg a magyarok többségének az egy rémálom.

Hír: Több és többféle adót kell fizetni, mint két éve

Az MSZP szerint több és többféle adót kell fizetniük az embereknek, mint két éve, az adóbevallás pedig söralátét méretű helyett a korábbinál bonyolultabb lett.

Hír: Az önkormányzatokat is eléri az adóprés

Az MSZP szerint az emberek és a vállalkozások után az önkormányzatokat is eléri a kormányzati adóprés. Újabb elvonások sújthatják jövőre az önkormányzatokat.

Hír: MSZP: a kormány továbbra is csak időhúzásra játszik

Az MSZP kétségesnek tartja, hogy valóban létrejön egy új IMF-megállapodás, szerintük ugyanis a kormány az Európai Bizottság szerdai döntését is "időhúzásra" használja majd.

Hír: Tóta W. Árpád a HVG.hu-n: Pannon Praktikum

A kormányzás kezdetekor két bevett, sokszor, sokféleképpen kipróbált út állt Orbán Viktor előtt. Sajnos a választást úgy nyerték meg, hogy totális idiótának tettették magukat.

Hír: Újabb adók helyett kiszámítható gazdasági környezet kell

Újabb adók helyett kiszámítható gazdasági környezetre és jogszabályi háttérre van szüksége Magyarországnak ahhoz, hogy kilábaljon jelenlegi helyzetéből.

Hír: Baloldali.hu: EU-IMF megállapodás: időhúzásra játszik a kormány

Hatalomra kerülése óta Orbán Viktor az államadósság ellen vívott háborúról beszél. A harcban azonban azóta sem állunk nyerésre. Továbbra is él az államcsőd veszélye.

Hír: ATV.hu: íme, a kőkemény feltételek Orbánéknak

Az Európai Bizottsággal egyeztetve öt pontban összegzett, egyértelmű és nem alkuképes feltételt fogalmazott meg a magyar bírósági reformmal kapcsolatban a Velencei Bizottság.

Hír: Átlát Orbánékon a Nemzetközi Valutaalap

Csak a kormány biztos a tárgyalások gyors elkezdésében. A Nemzetközi Valutaalapnál azt is látják, hogy a kormány a török kártyát akarja megjátszani.

Hír: A kormány magatartása is veszélyezteti a hitelmegállapodást

Tukacs István: Az Európai Bizottság szóvivőjének nyilatkozata is világosan jelzi, hogy hiányzik a befektetői bizalom Magyarország iránt.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    -    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.