Kapcsolódó tartalmak: gazdaság

Hír: Orbán gazdasági rendszerváltása

Orbán Viktor a ciprusi néppárti csúcstalálkozón fejtette ki, hogy Magyarországon 2010 és 2012 között gazdasági rendszerváltás ment végbe. Nehéz vitába szállni a miniszterelnökkel, hiszen a '89-ben kezdődő piacgazdasági rendszerváltást követően, az elmúlt két évben egyfajta visszafejlődés indult meg a régmúlt rendszeréhez.

Hír: Index.hu: Matolcsy szerint a világ

Matolcsy György nemcsak miniszterként, hanem polihisztor gondolkodóként és publicistaként is számos érdekes adattal, elmélettel gazdagította a magyar közéletet a 2012-es írásaiban és beszédeiben.

Hír: Elrugaszkodtunk! Ilyen volt 2012

„2012 az elrugaszkodás éve lesz, amikor Magyarország visszanyeri elvesztett egyensúlyi helyzetét” – jelentette ki tavalyi évértékelőjében a miniszterelnök. Szerzőink megkísérelték összeszedni, hogy mi mindentől rugaszkodtunk el ebben az évben (a józan észt és a valóságot ezúttal nem számítva). Egy sikerekben gazdag év néhány jellemző momentuma.

Hír: Amikor a valóság felülírta Orbán Viktort

Ha 2012 a kormány tervei szerint alakul, akkor az idén Magyarországon beindult volna a gazdasági növekedés, kevesebb lenne az adó, mint két éve, bevezették volna az egyéni nyugdíjszámlákat, felépítették volna az ócsai lakóparkot, és elfogadott új polgári törvénykönyvünk is lenne.

Hír: Az év, amikor borzongató tündérmesévé vált az elrugaszkodás

Növekedés helyett recesszió, az IMF helyett pedig Brüsszel. Elszaladó infláció, megszorítások, reálbércsökkenés, államosítások, kevesebb munkahely. És még a Malév is bedőlt. Ez történt 2012-ben a magyar gazdaságban.

Hír: Magyarország tönkre vágva - az Orbán-Matolcsy-bukás ára

Az MSZP szerint minden előrejelzés arra mutat, hogy az Európai Unió következő hétéves költségvetéséről szóló tárgyalásokon károkat fog szenvedni Magyarország, a "Matolcsy-féle gazdaságpolitika" így már a jövőbeli fejlesztéseket is veszélyezteti - erről Tukacs István, a párt országgyűlési képviselője beszélt pénteki sajtótájékoztatóján.

Hír: Egyenlítő TV: Egy éve játszadozik a kormány

Több mint egy éve hívta vissza Matolcsy György Magyarországra a korábban „kipaterolt” Nemzetközi Valutaalapot. Az ügy apropóján az Egyenlítő TV megemlékezik arról, hogy mi is történt 2011 novemberében, illetve hol is tartanak, vagy inkább nem tartanak a tárgyalások.

Hír: Kettős Mérce: Gyuri, please!

Gyuri bácsi, nálunk az olyan megszólalások után amit te legutóbb mondtál, félre szokták hívni az embereket azzal, hogy „Beszéljünk egy kicsit”.

Hír: MSZP: Ki hisz Matolcsynak?

A gazdaság idén érte el a mélypontot, jövőre már növekedési fordulat lesz – két újabb előrejelzése között most éppen erről mesél Matolcsy György. De ki hiszi ezt el neki?

Hír: Ténytár: a Fidesz két éve alatt nem nőtt a gazdaság

Orbán Viktor nem teketóriázott, egy hete kijelentette: „papírunk van arról, hogy a magyar gazdaság jó úton jár." Nos, nincs jó hírünk, mert leszámítva a költségvetési hiány teljesülését – ami szintén nehézkesen, rengeteg megszorítással jön össze – ezt egy adat sem támasztja alá. Sőt, papírunk van arról, hogy rossz úton járunk.

Hír: Portfolio.hu: Recesszióban maradt Magyarország!

A harmadik negyedévben (naptárhatással igazítva) 1,4 százalékkal volt alacsonyabb a magyar gazdaság teljesítménye, mint egy évvel korábban - derül ki a KSH mai előzetes adatából. A mai GDP-adat azért is érdekes, mert választ kaphattunk arra, hogy recesszióban maradt-e a Magyarország, vagyis az előző negyedéhez képest tovább zsugorodott-e a gazdaság.

Hír: Matolcsy ránk ijeszt: ez csak a kezdet

Sokáig azt hittük, hogy nincs Nagy Terv, majd kiderült, hogy mégis van. A nemzetgazdasági miniszter legalábbis ismeri, kár, hogy a valóságot nem.

Hír: Varánusz: A Fidesz alól kiszántják a NER-t

Fekete napja volt Viktorunknak a tegnapi. Csak csodálkozik rá a világra, mint busmanok a szánkóra, hogy fakkjú vazze, mi van itt? Szabó Rebekát meg tudná fojtani egy nemzetiszínű zsinórtangával, az arca meg lángol a szavaktól amik Anikó asszony szájából indulva arculütésként hatottak mikor otthon bejelentette: anyám, ki kell vessem a stelázsi adót is.

Hír: Népszabadság: Elhalasztott béremelés, becsapott pedagógusok

Már szerdán megjelent a sajtóban, hogy elmarad a pedagógusok béremelése, de az oktatási államtitkárság határozottan cáfolta. Kormányközeli forrásaink szerint a tagadásnak semmi értelme nem volt, mivel az Origo.hu cikkének megjelenésekor Hoffmann Rózsa államtitkárnak tudnia kellett, hogy 2013-ban semmilyen formában nem lesz pedagógusbér-emelés.

Hír: Orbán és jobbkeze újabb hatalmas pofont adott Magyarországnak

Orbán Viktor jobbkeze pénteken újabb fájó és brutális intézkedéseket jelentett be. A megszorító csomag az Orbán-kormány több mint két éves ámokfutásának, elhibázott gazdaságpolitikájának ára.

Hír: Népszava: Nem számolnak: reménykednek

A kormány már csak bizakodik: bízik a gazdasági növekedésben és a fogyasztás beindulásában, de nem akar változtatni az elhibázott költségvetésen. Szakértők szerint a jelenlegi számokkal azonban elképzelhetetlen egy IMF-megállapodás, holott a kormány már nagyon piacra szeretne dobni egy devizakötvény-csomagot.

Hír: Jól időzített „IMF-lista” leplezheti a kormány fiaskóit

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) nem most és nem tárgyalási feltételekként közölte javaslatait a kormánnyal, és több pont minden bizonnyal nem is abban a formában fogalmazódott meg, ahogy a Magyar Nemzetben megjelent – derítette ki a hvg.hu azzal kapcsolatban, hogy a lap csütörtöki számában egy listát közölt az IMF feltételeiről.

Hír: 168 Óra: Ördögi körben a magyar gazdaság

Nem csupán az a baj, hogy recesszióba süllyedésünkkel a térségünktől leszakadtunk és egyre inkább a dél-európai válságzónához sodródunk, hanem még inkább az, hogy az Orbán-kormány tudomást sem akar venni a realitásokról, és a gondokért saját ámokfutása helyett továbbra is a külső környezetet okolja.

Hír: GDP: Matolcsyék még a saját hazugságaikat is megmagyarázzák

A számok is bizonyítják, Matolcsy tündérmeséjének rossz vége lehet: hazánk bruttó hazai terméke (GDP) 2012 második negyedévében 1,2 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A kormány egész évre hivatalosan 0,1 százalékos növekedést vár. A Nemzetgazdaság Minisztérium (NGM) az ipar lendületvesztésére és a külgazdaságra fogja az unortodox gazdaságpolitika csődjét.

Hír: Recesszióba taszították az országot

Recesszióba süllyedt Magyarország, beértek az Orbán-Matolcsy tandem "unortodox" gazdaságpolitikájának gyümölcsei. A gazdaság fél éve zsugorodik, az infláció 5,8 százalék. A minisztérium a nemzetközi helyzetre mutogat és semmi jele, hogy van orvossága a nehéz helyzetre, amibe saját magát lavírozta a nemzeti együttműködés kormánya.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.