Kapcsolódó tartalmak: gazdaság

Hír: Orbán: ha a dolgok jól mennek, úgy tűnik, választásokat vesztek

Válságban a sztenderd gazdaságpolitika nem működik, ilyenkor célzott akciókra van szükség - mondta a miniszterelnök a The Wall Street Journal európai kiadásában pénteken megjelent interjúban.

Videó: A miniszterelnök rosszul tudja

Orbán Viktor kormányfő valótlanságokat állított a magyar gazdaság állapotáról a nagyköveti értekezleten. Az államadósság valójában növekszik, fontos beruházások maradnak el.

Hír: Megszorításokat terveznek jövőre is

Alacsony, mindössze 2,8 százalékos inflációval és 2,7 százalékos hiánnyal számol a jövő évi büdzsé tervezésénél a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) - derül ki a tárca honlapján közzétett költségvetési tervezetből.

Hír: MSZP: Orbán valótlanságokat állított a gazdaság állapotáról

Az MSZP szerint Orbán Viktor kormányfő valótlanságokat állított a magyar gazdaság állapotáról a nagyköveti értekezleten. Tukacs István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai tájékoztatóján azt mondta: az államadósság valójában növekszik, és fontos beruházások maradnak el.

Hír: A sokkoló magyar adat további rossz hírt hozhat

Meglepte az elemzőket, hogy a tavalyi nagy zuhanás után még ekkorát tudott esni a beruházási volumen 2013 első negyedében. A nagy mínuszban a beruházásigényes energiaszektort sújtó különadó is ludas. Néhány szakértő azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a jövő heti első negyedéves GDP-adatot lefelé fogja módosítani a KSH.

Hír: Messziről szép, közelről még büdös a magyar csoda

Folytatódik a Magyar Nemzeti Bank alapkamat-vágási sorozata - legalábbis ezt várja minden elemző, erre utalt korábban Matolcsy György jegybankelnök és a legfontosabb adatok is ebbe az irányba mutatnak. Miközben a magyar gazdaság felszíne egyre csillogóbb, a mélyrétegekben nem indult be semmi.

Hír: Egyenlítő TV: A rezsicsökkentés következményei

Az ezzel járó veszélyekre fittyet hányva, tovább folytatódik a kormány rezsicsökkentési PR-hadművelete. A gáz és az áram árának csökkentése után, június 1-től a palackos, illetve a tartályos PB-gáz ára, valamint a kéményseprés díja mérséklődik. Sőt! 2013. július 1-jétől mérséklődő díjakra számíthatnak a fogyasztók a víziközmű-szolgáltatásban és hulladékszállításban is.

Hír: Újabb 1,3 milliárd megy el kommunikációra

Újabb, 1,3 milliárd forint értékű közbeszerzési pályázatot írt ki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium – kommunikációs feladatok ellátására. A tervek szerint 2013. július 22-től induló és 2014 június végéig szóló megbízás során, a nyertesnek médiatervezést, médiavásárlást, reklámtevékenységet és btl-munkákat kell végeznie...

Hír: Bloomberg: Még rosszabb lett Orbánék hitelessége

A Standard and Poor’s-nál Magyarország újabb leminősítésére kell számítani, ha rosszabbodnak a politikai keretek és emiatt gyengül a bizalom, illetve a növekedés lehetősége, továbbá emelkednek a hitelfelvétel költségei, valamint az eddiginél csak kevesebb tőke áramlik be.

Hír: Veszélyben az MNB devizatartaléka?

Bevégeztetett: Áder János köztársasági elnök hétfőn kinevezte a Magyar Nemzeti Bank elnökévé Matolcsy Györgyöt. A leköszönt nemzetgazdasági miniszter számos vezető munkatársát viszi magával a jegybankba, köztük Pleschinger Gyula államtitkárt, aki a Monetáris Tanács kilencedik tagja lesz.

Hír: Évértékelő: beszédes, amiről hallgatott Orbán

Orbán Viktor - immár tizenötödik alkalommal - szokása szerint háromnegyed órás évértékelőt tartott, amelyben inkább az volt az érdekes, amiről nem beszélt. Volt szó amúgy hajófenéken fúróval babráló ellenzékről, egymást szerető öregekről és egyre több magyar csecsemőről. A 2012-es évről és az ideiről azonban nem tudtunk meg új dolgokat.

Videó: Félő, hogy hamarosan újabb megszorításokra lesz szükség

Az MSZP az Európai Bizottság pénteken publikált jelentése alapján félőnek tartja, hogy a következő hónapokban újabb 200 milliárd forintos megszorításokra lesz szükség.

Hír: Népszava vélemény: Az udvarlás vége

Magyarország képes finanszírozni magát a piacokról - annyiszor mantrázta el az utóbbi másfél évben ezt az Orbán-Matolcsy tandem, hogy már maguk is elhitték.

Hír: Mesterházy: a józan politika az IMF-hitelt választja

Magyarország ugyan tudja a piacról finanszírozni a saját államadósságát, ám ezt magasabb kamatfelárral teszi - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.

Hír: Az IMF helyett újabb csomag közeledik

A dollárkötvény sikeres kibocsátása egyértelműsítette, hogy az Orbán-kormány az IMF helyett a pénzpiacról akarja az adósságszolgálathoz szükséges forrást biztosítani, hiába kerül az sokkal többe az országnak. Ennél nagyobb baj, hogy a hiány mindenáron való tartásához a hatalmas költségvetési kockázatok miatt még tavasszal újabb korrekciós csomagra számíthatunk.

Hír: Népszabadság: Sosem látott sikerek

A saját vélt eredményeitől euforikus állapotba került miniszterelnök tegnapi beszédét figyelve hamar felmerült a hallgatóban a kérdés, hogy vajon mennyit érhet az az igazság, amit csak ilyen lapos füllentésekkel lehet prezentálni. Mire a végére értünk, már nem kellett keresni a választ: addigra az igazság el is tűnt a rogyadozó védőbástya mögül.

Hír: Közel a történelmi rekordhoz az államadósság

Majdnem történelmi magasságokba emelkedett a magyar államadósság mértéke. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) statisztikái szerint 2013 januárjában 21 187 milliárd forint volt a magyar állam adóssága, ennél csak 2011 novemberében volt magasabb az összeg- írja a hvg.hu.

Hír: Mesterházy: Orbán mintha másik országban élne

Mesterházy Attila szerint Orbán Viktor miniszterelnök úgy beszélt Brüsszelben, mintha nem Magyarországon, hanem egy másik országban élne. Az MSZP elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában szerdán azt mondta: szerinte a kormányfő osztogatásba kezd, ha megszűnik az ország elleni túlzottdeficit-eljárás.

Hír: Népszava.hu vélemény: Zavar

Két perc. Mindössze ennyi idő kellett a Fidesz döntéshozóinak, hogy határozzanak, ha már az Alkotmánybíróság ellenzi, akkor tényleg ne legyen regisztráció a következő választás előtt. Nem kerültek tehát egy pillanatig sem időzavarba, ami csak azért érdekes, mert utóbb a miniszterelnök éppen az időzavarral magyarázza, hogy letettek erről a kitűnő ötletről.

Hír: Orbán: az idei év már "nem a vetésről, hanem az aratásról" szól

2013-ban Magyarország emelkedni kezd, az idei év már "nem a vetésről, hanem az aratásról" szól - jelentette ki Orbán Viktor pénteken. A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt arról is, hogy "offshore-spekuláns" még egyszer nem lesz jegybankelnök. Felidézte a választási regisztráció ügyét, amelyben - mondta - a józan ész hangja alapján döntött a Fidesz.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.