Kapcsolódó tartalmak: gazdaság

Hír: Megint túlszereti magát a kormánypropagada

„Magyarország erősödik!” – szól a kormány legújabb öntömjénező üzenete. Üzenik ezt, miközben az orvosok elvándorlása nem lassul, a kórházi technikai dolgozók évek óta kimaradnak a béremelésből, a tanárokat pedig átvágják a fizetésükkel, miközben nyíltan felvállalják, hogy tesznek a jövő generáció nevelőinek véleményére.

Hír: Jövőre sem lesz jobb, csak az EU-s pénzt zabáljuk

A magyar gazdaság tovább halad azon a pályán, amit jósoltak neki, az uniós támogatások apálya miatt a 2016. évi GDP-növekedés 2 százalékra, a régióban az egyik legalacsonyabbra lassul. Majd dinamikája 2017-ben, az EU-transzferek kezdődő dagálya és a gyorsuló fogyasztás-bővülés hatására 3 százalék környékére emelkedik, áll a GKI elemzésében.

Hír: Baj van: az éves terv közelében a hiány

Az egész évre tervezett hiány 96 százalékát már "teljesítette" a kormány. A deficit növekedésének üteme gyorsult áprilisban, holott meg kellett volna állnia. A szaktárca magyarázkodik, szerintük nincs gond, csak az idén május elseje előtt fizették ki a családi pótlékot.

Hír: Ezt nem teszik zsebre Orbánék

Ijesztő képet rajzolnak fel az elemzők a kormány tevékenységéről. A szakértők csak néhány pozitív "élményre" emlékeznek, ezek mellett viszont számtalan negatívra. A második Orbán-kabinet lassan végéhez közeledő mandátumához tehát jellemzően negatív tapasztalatok kapcsolódnak: végtörlesztés, egykulcsos adó, rezsicsökkentés, jogbiztonság hiánya.

Hír: Foglalkoztatás: hogy nő az, ami csökken?

Ha a közmunkásokat kivesszük az adatokból, akkor a közszférában a növekedési ütem 2008-hoz képest 4,7 százalékra szelídül, míg 2010 óta 2,1 százalékos csökkenés figyelhető meg.

Hír: Baltával mentek műteni – Mérlegen a kormány 3.

Talpra állítják a magyar gazdaságot – ígérte a Fidesz–KDNP 2010-es kormányra kerülésekor. És kétségtelen, egyes területeket fenekestül fel is forgattak. Sok esetben azonban mindez igencsak vitatott eredménnyel járt. Ráadásul megannyi olyan intézkedés is történt, amiről szó sem volt a kormányprogramban, a 7 százalékos növekedési álomból pedig 2 százalék körüli GDP-bővülés lett – négy év alatt.

Hír: Mesterházy: Kiutat kínálunk

"2014 az első év, amikor nem lesz adóemelés" - mondja a nemzetgazdasági miniszter, leleplezve önmagát és kormányát. Mert ha ez lesz az első ilyen év, akkor eddig mi is történt? Adóemelések tömkelege, ahogy mindig is mondtuk.

Hír: A nagy kormányzati hanta: mennyi az annyi?

Magyarország GDP-arányos adósságrátája három év alatt több mint 4 százalékponttal csökkent - mondta pénteken Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára - pedig nem is.

Hír: A GVH kiherélése: kormányközeli oligarchák tündöklése?

Pénteken nyújtotta be Koszorús László fideszes képviselő azt a törvényt, amely a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hatáskörét szűkítené jelentősen. "Ha" az országgyűlés elfogadja, a hivatal nem vizsgálhatná a cégek összefonódását abban az esetben, ha a kormány úgy dönt: az egyesülés a nemzetgazdasági stratégia részét képezi.

Hír: Egyenlítő TV: Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy

Egészen lenyűgöző az a pávatánc, amit a Fidesz folytat a valósággal. Amikor azt gondolnánk, lám, egy apró lépéssel közelebb kerültek a realitásokhoz, azonnal hármat sasszéznak – főleg – balra. Ilyenkor egy dolog segít: vörös fényt, az nyugtatja!

Hír: Kifeszítve

Választási évre választási költségvetés készül. Miután a büdzséről politikusok szavaznak, aligha lehet ez másként. Egy költségvetés mindig politikai kérdés: nincs terület, amely ne tudna millió okot felsorolni a többlet milliárdokra; a súlyozás, a prioritások kijelölése, az alku, a pénzügyi lehetőségek és a társadalmi elvárások egyeztetése több egyszerű matematikai műveletnél.

Hír: Mesterházy: Szégyelljék a pofájukat!

Az MSZP-székház nagytermében baloldali hívek szegeznek kérdéseket Mesterházy Attilának - tabuk nélkül. Nyugdíjakról, családi bizniszekről,munkahelyteremtésről, stadionépítésről beszél az MSZP elnöke.

Hír: Népszabadság vélemény: Örökmozgó

Nem lehet választási költségvetés jövőre – kötötte meg magát a minap Kövér László, az Országgyűlés elnöke, miközben megkezdődött a kormányzati osztogatás. Ennek jegyében a Fidesz frakcióvezetője feltalálta az örökmozgó gazdaságot.

Hír: Munkára, zabhegyezésre kész

Rosszabbul élünk, mint lehetne, de legalább felvettünk jó sok zabhegyezőt. Gratulálunk a közmunkaprogramhoz!

Hír: Megint leállt a gazdaság

Negyedéves alapon 0,1 százalékkal nőtt a gazdaság, az előző év azonos időszakához viszonyítva a bővülés 0,5 százalék lett – közölte a KSH. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok alapján viszont csak 0,2 százalékos volt az éves növekedés.

Hír: Orbán kilenc hazugsága

Hazudik Orbán, mert igazat mondani nem mer. Átírja a valóságot, tényeket hamisít. Önnön hazugságai örvényében merül el. Nem mehetek el szó nélkül e hazugságok mellett. Nem szabad még hallgatással sem jóváhagyni Orbán szavait.

Hír: Ismét kemény ütést kapott Orbán víziója

Orbán Viktor örök víziója az Európai Unió válságáról, amelyből a szövetség képtelen kikecmeregni, ismét komoly ütést kapott - ezúttal a KSH-tól. Eközben Budapest az újabb devizahiteleseket mentő kormányzati intézkedés lázában ég, aminek ötletére a pénzpiacok finom jelzést küldtek: újra 300 forint fölött jegyezték az eurót, amelynek árfolyama csak péntekre került valamelyest ez alá.

Hír: Mesterházy: Orbán téveszméi Tusványoson

Nem értek egyet Orbán Viktorral. Azzal sem, amit Tusványoson mondott: szerintem 1. Épp Orbán Viktor nem képes kezelni a válságot és nem az Unió. Orbán kormánya egyike ma a legrosszabbul teljesítőknek. Ezt a lakosság többsége a saját bőrén érzi, míg a gazdagoknak még többet ad.

Hír: Népszava vélemény: Inkvizíció?

Jó érzékkel szimatolta ki a The Wall Street Journal riportere, hogy Orbán Viktor esetében mivel lehet kiugratni a nyulat bokorból. Tudta, fecsegő politikussal áll szemben, aki előbb-utóbb csak kiejti azt a szót, amely birizgálja őt, meg is kapta.

Hír: Orbán magyarázza a bizonyítványát

Nem igazán szeretnék elveszni a hazai politika mocsarában, de Orbán Viktor Wall Street Journal interjúja kapcsán (magyarul itt található beszámoló) szeretném az ott elhangzottakat a tényekkel szembeállítani.

«1234»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    -    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.