Kapcsolódó tartalmak: fidesz

Hír: Népszabadság vélemény: Bukszabukta

Még az abszolút holt szezonban is akad néhány nap, amikor az összesűrűsödő politikai döntések pontos sémát rajzolnak elénk az aktuális hatalom természetéről. Furcsa, kétnézetű képek ezek: az egyik irányból szemlélve cselekvő, a céljai felé következetesen haladó kormányt mutatnak, de csak egy kicsit kell billenteni rajtuk, hogy feltáruljon a másik (az igazi?) valóság.

Hír: Népszava vélemény: Az államosítás fokozódik

A Fidesz-kormányzat államosítási törekvéseinek nincs határa. Ez a felismerés már megszületett a magán-nyugdíjpénztári tagok vagyonának einstandolásakor, amikor - a nyugdíjak megmentésére hivatkozva - nyilvánvalóvá vált, hogy hárommillió munkavállaló megtakarítására tette rá a kezét a magatartásával a szocialista központosítást felidéző "a kétharmad".

Hír: Van, akinek nem okoz gondot a tranzakciós adó

Soha nem hittem volna (mostanság meg különösképp nem), hogy valaha azt kívánom majd, bárcsak minisztériumban dolgoznék. Most viszont azt olvasom, hogy a tárcák évi 90 millió forintot költenek arra, hogy kompenzálják dolgozóik bank- és tranzakciós adó miatti költségnövekedését. Így kérem könnyű.

Hír: A trafik-, a föld- és a patikamutyi után itt a nyerőgépmutyi is?

2012. október 2-án 238 igen szavazattal fogadta el az országgyűlés azt a törvényjavaslatot, amely a pénznyerő automaták teljes betiltásáról gondoskodott.

Hír: Adócsalást pártol a kormány?

Az államkassza feltöltése vagy a Fidesz-közeli üzleti köröknek kedvező piac-újraosztás az elsődleges célja a vidéki kaszinók meghívásos koncessziós pályáztatásának találgatják sokan.

Hír: A magyar politikatörténet legundorítóbb ügye a trafikmutyi

Igen, mélyen tisztelt polgártársak, ez az egész ügy undorító és mocskos. Ahhoz is nehezen szoktunk hozzá, hogy bizony a politika az adóforintokat és a közvagyont időnként sajátjaként kezeli. De a Fidesz új fejezetet nyitott. Ha ennek a történetnek nem szakad 2014-ben vége, a magyar politikatörténet legmocskosabb időszaka következik, vagy már itt van?

Hír: Népszava vélemény: Monitoring

Már sokszor tapasztalhattuk, ha egyszer a kétharmad valamit eldönt, akkor attól semmi sem tántoríthatja el. Legkevésbé a tények. Most az Európa Tanács határozatának interpretálása bizonyítja ezt.

Hír: Kettős Mérce: Ángyán, a Tisztességes Fideszes legendája

Amióta kétharmad a kétharmad és NER a NER, azóta bukkan föl néha valakinek a neve, mint aki “fideszes, de azért jóravaló, még a fidesszel is hajlandó szembemenni”. Az egyik ilyen jelölt Pokorni Zoltán, aki évtizede gondosan ápolja szimpatikus imidzsét, így volt mire épülnie a Hoffmann Rózsával vívott oktatáspolitikai harca kapcsán ennek a felvetésnek.

Hír: Egyenlítő TV: Minden hétre jut egy mutyi

A trafik-, a föld- és a gyümölcsmutyi után itt a patikamutyi. Hiába, nem telhet el hét a NER-ben egy jóféle mutyi nélkül. Miután a cigiárusítást, a földvásárlást és az iskolagyümölcs programot sikerült kiosztani a haveroknak, most a patikák vannak soron. Jó üzlet ez is, kétségtelen.

Hír: Pártok és politikusok részvétnyilvánítása Horn Gyula halálhírére

Pártok és politikusok részvétüket nyilvánították és reagáltak Horn Gyula halálhírére.

Hír: Választási költségvetés? Naná!

Ez a „kevesebb magyar születik” mindig a ciklus utolsó részében jön elő. Amíg a tüzet oltja az ember, nem tekint a távolba. Most, hogy kikerültünk, felálltunk, jobban is teljesítünk és élünk, valamint megvédtük a rezsicsökkentést, már van idő hosszú távú, sorsdöntő kérdésekkel foglalkozni. Ilyen a népegészségügy, a népességfogyás, meg a népszerűség és a népbutítás.

Hír: Egyenlítő TV: Egy nap a NER-ben

A napokban (költözés miatt) alaposan felborult jól megszokott életritmusom. Mint minden tollforgató terroristának, életem igen tetemes részét teszi ki az interneten található hírek fogyasztása, amikből ugyebár a blogger ihletet, témát, miegyebet merít.

Hír: Ámítás a nyugdíjszámla

Hiába a kormány ígérete és a milliárdos projekt, nincs és a tervek szerint nem is lesz egyéni nyugdíjszámla. Kizárólag egy adatbázisról van szó, amelyen a munkavállalók a foglalkoztatójuk által bevallott - és nem a befizetett - járulékot követhetik nyomon. Ha valódi számláról lenne szó, akkor igazi, és nem virtuális pénzt vezetnének rajta. A kormány korábban valódi számlát ígért.

Hír: Egyre nyíltabb zsákmányszerzés folyik

Az utóbbi hónapokban a korábbiaknál is nyilvánvalóbbá vált, hogy a gazdasági intézkedések számottevő részben a hatalomhoz kötődő érdekcsoportok haszonszerzését szolgálják. A Fidesz-többség már a látszatra sem ad, egymás után születnek az olyan törvények és rendelkezések, amelyekről azonnal kiderül, valójában kiknek is kedveznek.

Hír: Az árvízből ácsol magának nemzetmentő piedesztált a Fidesz

Orbán Viktor kampányjelenlétét ugyan bírálja az MSZP, ám a szocialisták - egyébként az összes párttal egyetemben - fejet hajtanak a az árvízzel küzdők előtt. A hétfői parlamenti ülésnap frissülő összefoglalója.

Hír: Népszabadság vélemény: Váltsunk kormányt!

A legutóbbi felmérés szerint a megkérdezettek 56 százaléka a kormányváltást részesítené előnyben. Ez valamivel nagyobb többség annál az 52,73 százaléknál, amely kétharmados parlamenti többséget adott a Fidesznek.

Hír: Nem fenntartható 2014 után a Fidesz rendszere

Van olyan menetrend, amelyet elfogadva versenyben dőlhet el, hogy ki lesz a jelenlegi kormánnyal szembenálló többség közös jelöltje - mondja Tóbiás József. Az MSZP frakcióigazgatója szerint egészséges demokráciában nincs azzal baj, ha többen versengenek a posztért.

Hír: Gyarapodnak a Simicska-cégek

Nem sok panaszuk lehet a Simicska Lajossal összefüggésbe hozható vállalkozásoknak az elmúlt három évre. A legfrissebb, immár a tavalyi évet taglaló mérlegbeszámolókat a 2009. éviekkel összevetve igazán irigylésre méltó helyzet rajzolódik ki.

Hír: Népszabadság vélemény: És az ingatlanok?

Hatszázhatvanhat törvényt és törvénymódosítást fogadott el alakuló ülése óta a mostani parlament, s bár nem egynek a demokrácia alapértékeit vagy akár az emberek mindennapjait tekintve rossz az üzenete, de az is tény, hogy viszont érteni lehetett, hogy a jogalkotónak mi a szándéka.

Hír: A pedagógusok államosítása - és ennek az ára

gy tűnik, a pedagógusokat továbbra sem kerüli el a kormányzat kitüntető, de kissé megterhelő figyelme, pedig már a ciklus eddigi részében is annyi izgalmas dolog történt velük, ami alighanem több is a kelleténél.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    -    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.