Kapcsolódó tartalmak: fidesz

Videó: "Akár ötvenszer is jöhetsz!" - fideszes választási csalás Baján

Az összefogás pártjainak véleménye szerint választási csalás történt a vasárnapi, bajai időközi önkormányzati választásokon, ezért megóvják annak végeredményét.

Hír: A trafik népszavazás befolyásolhatja a választást

Kérdés, hogy kiírják-e 2014 tavaszáig. Gyorsítaná az eseményeket, ha a pártok beszállnának az aláírásgyűjtésbe, egyelőre azonban nem tudják, beszállnak-e.

Hír: Népszava vélemény: A mutyi színe

Más pénzéből szeret csak igazán a Fidesz hepajkodni. Amit más keresett meg, más tett félre, más gazdálkodta ki, másra való, más jogosult rá, nos, abból élvezetes osztogatni, ajándékozni, jutalmazni. Nem az állami vagy önkormányzati költségvetésre gondolok, mert arra úgy tekintenek, mint a saját pénztárcájukra.

Videó: Kiszámíthatatlan és hiteltelen gazdaságpolitika

Az MSZP szerint a kormány kiszámíthatatlan és hiteltelen gazdaságpolitikát folytat, a csökkentés töredéke annak, amennyivel ez a kormány növelte a rezsit az elmúlt években.

Hír: Nol.hu vélemény: Fenyeget a félelem

Rendeleti kormányzás során a végrehajtó hatalom (kormány) az őt létrehozó és ellenőrizni hivatott törvényhozói hatalom (parlament) helyett irányítja az országot. Ez indokolt lehet rendkívüli helyzetekben (háborúban, természeti csapások idején), amelyek annyira gyors intézkedéseket követelnek, hogy nincs idő a demokratikus intézmények körültekintő döntéshozatalára.

Hír: Népszabadság vélemény: Örökmozgó

Nem lehet választási költségvetés jövőre – kötötte meg magát a minap Kövér László, az Országgyűlés elnöke, miközben megkezdődött a kormányzati osztogatás. Ennek jegyében a Fidesz frakcióvezetője feltalálta az örökmozgó gazdaságot.

Hír: Újabb szög a parlamentarizmus koporsójába - a viták széthúzása

Gyakorlatilag közhelynek számít mostanság, hogy a kétharmados többségével (vissza)élő kormánypárti frakciószövetség jelentős létszámbeli fölényét felhasználva tesz arról, hogy különös hordereje sem a Parlamentnek, sem a parlamenti vitáknak ne legyen. (Elég ha a 2011-ben bevezetett kivételes sürgős eljárásra gondolunk.)

Hír: Orbán, a nagyképű

lletve ez így nem teljesen igaz, mármint a cím, mert - ha hinni lehet a kiszivárgott híreknek - a miniszterelnök óvatosságra is intette az övéit, a visegrádi kihelyezett frakcióülésen.

Hír: MSZP: Kormányváltás lesz 2014-ben, az egész ország nyerni fog

Kormos Kata keddi budapesti sajtótájékoztatóján reagált Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő sajtótájékoztatójára. Az MSZP szóvivője úgy fogalmazott: "a bukás előtt álló Fidesz-kormány utolsó rúgásaiként értelmezhető" Selmeczi Gabriella sajtótájékoztatója.

Hír: Devizahitelek: senki se jár jól

December végéig kivezethetik a devizahiteleket, de senki sem fog ezzel túl jól járni. Az állam nem adna sok pénzt, a bankokra nagy teher hárulna, de a devizások nem járhatnának így se jobban, mint ha forinthitelük lenne – ez derül ki a Fidesz erős embereinek szavaiból.

Hír: Takarékszövetkezetek államosítása: trafikmutyi deluxe

Talán még a trafikmutyinál is komolyabb ügy lenne a takarékszövetkezetek államosítása, ha a téma mellett teljesen félrenéző ellenzék hozzá tudna szólni a témához. De egyelőre nagyon úgy fest, hogy a feledés homályába vész az "titkos" állami bankrendszer kiépítése. Pedig több mint 100 takarékszövetkezetről van szó, sok-sok milliárd forint tőkével, és több százezer ügyféllel.

Hír: A végtelenített trafikmutyi látható vége

Nincs nyugalom a trafikmutyi körül. Az Orbán-kormány minden jel szerint újabb dobásra készül: módosítanák a Fidesz-hatalom három évének leghírhedtebb mutyitörvényét - írja közleményében Szanyi Tibor.

Hír: Kettős Mérce: Unatkozik? Üsse a szegényeket!

A fideszesek úgy látszik se az értelemmel, se a hatékonysággal se az emberséggel nem foglalkoznak, amikor a szegényeket kell büntetni. Hiába volt teljesen sikertelen, hiába meszelte el az Alkotmánybíróság visszahozzák a hajléktalan emberek büntetéséről szoló törvényeket és rendeleteket. Miközben megoldásról beszélnek a devizahitelesek ügyében már előre meg is büntetik azokat akik utcára kerülnek.

Hír: Devizahitelek: "Orbán csak a saját haverjainak intézte el"

Az MSZP szerint Orbán Viktor és kormánya bő három éve semmit nem tett a bajba jutott devizahitelesek megsegítésért, az ellenzéki párt azonnali megoldást sürget.

Hír: Népszabadság vélemény: Cöf-cöf

A fejlett demokráciákban a civil kontroll nagyon erős a végrehajtó hatalommal szemben. Nálunk is vannak már próbálkozások. A tréfából közszolgálatinak nevezett Kossuth rádió honlapja így vezette fel azt a zenés portréműsort, amelynek főszereplője – kapaszkodjunk meg – Csizmadia László volt.

Hír: Pannon-tenger kalózai: kedélyes vizeken

Magyarországon kétféle ember él. Vannak, aki tudják, hogy a kormány lop, de ez nem érdekli őket. Aztán vannak, akik tudják, hogy lop, de ennek örülnek.

Hír: Népszava vélemény: "Érdemi"

Biztosan akad, akit megnyugtat, hogy a választási eljárási szabályok "érdemi visszaélésre" nem adnak lehetőséget. A Fidesz egyik megmondóembere, Gulyás Gergely szíves közlése azonban azt is felveti, hogy netán "nem érdemi visszaélések" azért lehetségesek.

Hír: Népszava vélemény: Sikerpropaganda

Jó volna, ha mielőtt a kormány propagandistái összedugják a fejüket, hogy kitalálják, milyen sikerről értesítsenek minket legközelebb elsőbbségi levelükben (most: az unió, noha óckodott egy kicsit, de meghajolt nagyságunk előtt és megszüntette ellenünk a túlzottdeficit-eljárást), leereszkednének az utca emberéhez is, tesztelnék egy-egy sikerötletüket, vajon ők is sikernek találják-e?

Hír: Trafikmutyi = korrupció = közbűnözés

Amilyen korrupt a Fidesz, olyan korrupt a kormány. Amilyen korrupt a kormány, olyan korrupt a kormányzati intézményrendszer. A Fidesz az országos trafikmutyival intézményesítette a korrupciót, amely láthatóan köztörvényes közbűnözés formájában aktivizálódik.

Hír: Világfelfordulás Tusványoson

Tisztelettel jelentem, Tusványoson, ezen a nemlétező településen kiesett a világ feneke, abból az alkalomból, hogy Orbán Viktor megejtette rendes évi látogatását, és elénk hintette bölcsességének gyöngyeit.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.