Kapcsolódó tartalmak: fidesz

Hír: Itt a bizonyíték a csalásra: pénzért és tűzifáért szavaztak Baján

Egyértelmű bizonyíték került elő arról, hogy szavazatvásárlás történt a bajai időközi választáson. Egy videofelvételen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt, illetve tűzifát ígér nekik, ha ők és a családjuk is elmegy szavazni.

Hír: Ipsos: nőtt az ellenzék tábora

A Fideszt a választókorú népesség 26 százaléka támogatja, az MSZP 16, a Jobbik 6, az Együtt-PM 4, a Demokratikus Koalíció (DK) 3, az LMP egy százalékon áll - közölte az Ipsos az október első felében, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásából származó eredmények alapján csütörtökön az MTI-vel.

Hír: Ennyit a kedvezményes húsáfáról

A kormányülésen kedden nem került szóba az élelmiszeráfa csökkentése, amikor a 2014-es adótörvény-javaslatról tárgyaltak – mondta a Népszabadságnak egy kormányközeli szereplő. A lap forrása annak ellenére is határozottan állította ezt, hogy az elmúlt hónapok egyik slágertémája volt a kérdés.

Hír: MSZP: Csalt a Fidesz - feljelentést tesznek

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese és Legény Zsolt, az MSZP Demokrácia Központjának vezetője büntetőfeljelentést tett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon ismeretlen tettes ellen „választás, a népszavazás, a népi kezdeményezés és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény” gyanúja miatt.

Hír: A Fidesz elvesztette a becsületét

Az MSZP, a DK és az Együtt-PM szerint a Fidesz győzelme a vasárnapi időközi önkormányzati választáson felér egy vereséggel, mert a győzelemért cserében a párt egy egész ország előtt elveszítette a becsületét.

Hír: Elmeszelték a Fideszt Baján

A Fidesz-KDNP a bajai kampányban megsértette a választási eljárásról szóló törvény alapelveit a településen köröző kampányautókról lejátszott hangfelvétellel - közölte a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság. A testület eltiltotta a pártot az ellenzéki jelöltet gyűlöletkeltőnek nevező felvétel használatától.

Hír: Felgyorsul a rezsiharc, újabb uniós bírálat jöhet

Előrehozzák a „kettes számú” rezsicsökkentés törvénybe foglalását. Az eredetileg tervezett október vége helyett már a jövő héten dönthet a parlament a rezsicsökkentés folytatásáról – közölte Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője.

Hír: Népszabadság vélemény: Erőszakértő

Erőszakmentességre kérte Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a szombati tüntetőket. A cinikus közlés nem okozhatott meglepetést, legföljebb az, hogy azzal nem Sz. Ferenc jelentkezett.

Hír: Népszabadság vélemény: Boldog csapdalakók

Kövér László pártja hétvégi kongresszusán azt mondta, a rendszerváltás kezdetén rajthoz álló pártok a KDNP kivételével mind elhullottak a Fidesz mellől. Nem gondolom, hogy emlékezetkiesés miatt nem említette az MSZP-t. Számára a szocialisták tényleg nem léteznek. Saját világban él, sokadmagával.

Hír: Az MSZP szerint trükközni akar a Fidesz a választásokkal

Egy időpontban kellene tartani az országgyűlési és az európai parlamenti választást MSZP-s politikusok, Szanyi Tibor elnökségi tag és Gurmai Zita EP-képviselő szerint.

Hír: Kampányol az Orbán-kormány: összevissza intézkedések

A kormányt szemmel láthatóan kampány-nyomás alá helyezte a Fidesz-frakció, amelynek semmi sem drága, ha népszerűnek látszó intézkedéseket hozhat. A bankok újabb tízmilliárdokat buknak, miközben a belső kereslet élénkülését vizionálja a gazdasági minisztérium.

Hír: A Fidesz egy év alatt megbuktathat minden ellenzéki kormányt

Az európai intézmények számára nehéz volt tetten érni: mit is művel a párt. A probléma csak akkor jelentkezett, amikor a kormány mindezt összerakta egyetlen rendszerré, amelyben immár csaknem lehetetlen az ellenzék választási győzelme. A frankensteini államban az ördög a tényezők kölcsönhatásában van.

Hír: 240-en mondtak igent: a szegényeket nem segíteni, büntetni kell!

A Parlament fideszes többsége megszavazta a szabálysértési törvény módosítását. Azt a törvényt, amit tavaly az Alkotmánybíróság megsemmisített, és ami azokat a szegény embereket bünteti, akiknek nincs lakhatásuk.

Hír: Mesterházy Attila: Ez még csak a kezdet

Alaptörvényben akarja rögzíteni a rezsicsökkentést a Fidesz frakcióvezetője. Állítólag "éles vita" folyik erről a Fidesz-frakcióban. Ez magyarra fordítva annyit jelent: Orbán még nem döntött. Ő is beszélt azonban arról a "reflexről", hogy a szocialisták miatt kell kétharmadba betonozni egyes intézkedéseket.

Hír: Egyenlítő TV: Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy

Egészen lenyűgöző az a pávatánc, amit a Fidesz folytat a valósággal. Amikor azt gondolnánk, lám, egy apró lépéssel közelebb kerültek a realitásokhoz, azonnal hármat sasszéznak – főleg – balra. Ilyenkor egy dolog segít: vörös fényt, az nyugtatja!

Hír: "Százmillió forint lett elhordva zsebbe"

Rágalmazás és hamis vád gyanújával tett feljelentést Papcsák Ferenc fideszes zuglói polgármester, noha egy, az internetre felkerült hangfelvételen szereplő vállalkozó nem is róla, hanem a kerületi vagyonkezelő vezetőjéről állította, hogy egy 500 milliós önkormányzati megbízásból 100 milliót "osztottak vissza".

Hír: Népszabadság vélemény: Nemnormálisország

Egy jól működő demokráciában a kormányzó erők nem kizárólag a szavazatszerzést szolgáló, de hosszú távon fenntarthatatlan – akár államcsőddel fenyegető – intézkedésekkel igyekeznek megnyerni a választókat. Egy normális országban a pártok nem felelőtlen – s nyilvánvalóan betarthatatlan – ígéretekkel kampányolnak, hanem bátran felnőttként kezelik a választópolgárokat.

Hír: Ezek bizony csalnak...

...így reagált az egyik ismerősöm arra az állításra, hogy a bajai időközi választásokon a Fidesz meg nem engedett eszközöket vetett be a győzelem érdekében.

Hír: Egyenlítő TV: Mindannyiunk Baja

Időközi önkormányzati választásnak csak akkor van jelentősége, ha a mi jelöltünk nyert. Ha elbukott az emberünk, természetesen nem jelent semmit. Éppen ezért nem érdemes a pártok kommentárjait olvasgatni ilyenkor. Mindezek ellenére, a tegnapi, bajai választásnak fontos tanulságai vannak.

Hír: Ott nyert a Fidesz, ahol időseket autóztattak

A bajai helyi időközi választáson öt szavazókörben szavaztak. Háromban kiegyenlített verseny volt, kettőben a fidesz jelöltje 2,5-3-szor annyi szavazatot kapott, mint legfőbb riválisa.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    +    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.