Kapcsolódó tartalmak: fidesz

Hír: Nol.hu vélemény: Ők az állam

A befejezéséhez közeledik a közjogi rendszer átalakítása, és – már-már utolsóként – most a parlament működésének alapjait rögzítő házszabály van soron.

Hír: 'A szélsőjobboldalt a Fidesz hozta a nyakunkra'

Orbán Viktor és a Fidesz történelmi bűnt követett el, amikor 2002-ben a kokárdát választotta kampányjelvényként – mondja Dénes Balázs, a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) volt elnöke, akivel az emberi jogok nemzetközi napja alkalmából beszélgettünk kisebbségekről, demokráciáról, szélsőjobbról és a felelősségről.

Hír: A jobboldal nem adja Budapestet

A választási szabályok a politikai rendszer leginkább manipulálható elemét jelentik – idézte egy forrásunk Giovanni Sartori olasz politológust annak kapcsán, hogy a Fidesz fontolóra veszi: a budapesti főpolgármestert 2014 őszén már ne közvetlenül válasszák meg.

Hír: Pető Péter: Hajrá, adócsalók!

A Fidesz az a párt, amelyet nem zavar, ha politikai körökből védett megavállalatok – az adóhatóság tudtával – százszámra csalják el a milliárdokat, de lecsap azokra a szélhámosokra, akik Arial helyett, mondjuk, Verdana betűtípussal rögzítik a rezsiháború eredményeit.

Hír: Sok Fidesz-vezető tudott az adócsalásokról

Egyre több fideszes vezetőről derül ki, hogy Horváth András, az adóhivatal egykori alkalmazottja kérte a segítségét a gigantikus adócsalás-elleplezési ügy feltárásában. A korábban a Fidesz-ben politizáló Horváth főnökei után Rogán Antaltól, Révész Máriusztól, Lázár Jánostól, Cséfalvay Zoltántól, Varga Mihálytól is segítséget kért, de hiába - állítja.

Hír: Összeér a 'trafik- és a tanyamutyi'

Az MSZP azt követeli, a Vidékfejlesztési Minisztérium vizsgálja ki az elmúlt évek tanyafejlesztési programjainak eredményét, mert több támogatás is megkérdőjelezhető.

Hír: Ténytár: Törvényes lesz a választási csalás

Orbán Viktor tavaly júliusban (még az előzetes regisztráció körüli mizéria miatt) azt mondta, “úgy fair, hogy a választások előtt több mint egy évvel minden részletszabályt mindenki pontosan ismerhessen.” Azóta természetesen számtalan esetben módosult a választási eljárásról szóló törvény, pedig kevesebb, mint 140 nap van hátra a jövő évi választásokig.

Hír: A rezsicsökkentés is csak a gazdagoknak kedvez

Na, mi az, ami az egykulcsos adó mellett csak a gazdagoknak volt jó? Talált, süllyedt: a kormányzati propaganda jolly jokere, a rezsicsökkentés. Ébresztő, emberek!

Hír: Fideszes blöff volt a szén és a fa árcsökkentése

A kormánypárt olcsó tűzifát és szenet ígért az idei fűtési idényre. A szilárd tüzelőanyagok árcsökkentésére azonban a valóságban még csak kísérletet sem tett a Fidesz. Így éppen a legszegényebb társadalmi csoport nem részesül a fűtési energia ártámogatásból. Ennek feltehetően a legfőbb oka az, hogy az Orbán-kormány nem a nehéz körülmények között élőket, hanem a jómódúakat támogatja.

Hír: Mesterházy: A szociális válság felszámolása a célunk

Orbán Viktor azt akarja bemesélni nekünk, hogy Magyarország sikeresebb és jobb hely lett az elmúlt három évben, mint volt. Ez arcátlan hazugság!

Hír: Népszabadság vélemény: Nézz a szemükbe!

Tegnap az egyik nagy pesti aluljáróban a falnak támaszkodva álltak a hajléktalanok. Nem feküdtek, mint korábban, a rendőr így nem foghatja rájuk, hogy életvitelszerűen töltik ott az idejüket.

Hír: HVG.hu vélemény: Fagyjál meg, ahol akarsz!

Már hogy tisztázzuk a szavak mögötti valódi jelentést: az "állampolgárok" nem az állam afféle alattvalói, egy gépköztársasági királyság tányérnyalói és udvaroncai; nem az állam "ad kenyeret" a kezükbe – éppen hogy ők adják oda az államnak munkaerejüket, jövedelmük egy nagy (és egyre nagyobb) részét, tulajdonképpen – most mit szépítgessük – az életük vissza nem téríthető adagjait;

Hír: Selmeczi Gabriella jól megvédte a nyugdíjad

Októberre már alig több mint 200 milliárd forint maradt abból a nyugdíjvagyonból, amit a kormány a védelmébe vett.

Hír: Szégyen: a nőverő Balogh még mindig országgyűlési képviselő

Fél évet kellett várni rá, de csak beismerte Balogh József (most már) független képviselő, hogy élettársa nem a vak komondoron esett el, hanem az ő öklébe, illetve a terasz korlátjába verte be a fejét.

Hír: Fidesz: ez a kampány az a kampány

Orbán Viktor miniszterelnök eddigi szabadságharca Brüsszellel, az uniós intézményekkel és a EU-bürokratákkal nemcsak kormányzásának az alaphangja, de permanens kampányretorika is.

Hír: Tovább gyűrűzik a szombathelyi drogügy

Továbbgyűrűzik a szombathelyi alpolgármestert érintő drogügy. Czeglédy Csaba, a helyi önkormányzat szocialista frakciójának vezetője állítja, hogy újabb bizonyítékok vannak arra, hogy Lazáry Viktor alpolgármesteren kívül más, ugyancsak fideszes városvezetők is részt vettek azokon a partikon, melyeket az Adrián, illetve a Balatonon hajókon tartottak.

Hír: Újabb lex: készül a kaszinómutyi?

Idén júliusban mi is írtunk arról, hogy a kormány álláspontja a nyerőgépekkel kapcsolatban hirtelenjében 180 fokos fordulatot vett. Miután 2012 októberében teljes egészében betiltották a pénznyerő automaták üzemeltetését, kilenc hónappal később már nem volt kifogásuk ezek ellen - no persze csak akkor, ha állami koncesszióban működtetik azokat.

Hír: 168 Óra vélemény: A Fidesz fél

Sarkosabban fogalmazva, gyáva. Azóta fél, amióta 2002-ben elvesztette a választásokat. Retteg, hogy ez még egyszer előfordulhat. 2010-ben, a kétharmados győzelem után emiatt mindent megtett és mindmáig megtesz, hogy ez ne ismétlődhessen meg. Jól mutatja mindezt a bajai választási cirkusz, amely jócskán túlmutat egy helyi választókerületi voksolás tétjénél.

Hír: Népszabadság vélemény: Voksot vagy életet!

A jövő évi választások egyik legfontosabb kérdése eldőlt. 2014-től Orbán Viktor nem lesz szabadon választott, legitim kormányfő Magyarországon. Kormányfő lehet, legitim nem.

Hír: Letépték a Fidesz álarcát - MSZP-kongresszus

Földmutyi,trafikmutyi,nyugdíjrablás,tolvajkormány - felrajzolták az MSZP párt kongresszusán a Fidesz igazi arcát, majd Mesterházy Attila sorolta, hogy a győztes választások után miképp lehet a mindennapok valóságává tenni az igazságosságot, a biztonságot és a jólétet.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.