Kapcsolódó tartalmak: fidesz

Hír: MSZP: A Fidesznek vissza kell hívnia Varga Istvánt!

”A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja nem szavakkal, hanem tettekkel áll ki a dolgozni akaró magyar nők mellett” – írja közleményében Rogán Antal és Selmeczi Gabriella. Ezek a szavak azonban teljes ellentétben állnak a valósággal. A Fidesz tettei ugyanis minden eddigi szavukat cáfolja.

Hír: Emancipációs vita lett a családon belüli erőszakból

Másfél órán keresztül zajlott a családon belüli erőszakról szóló népi kezdeményezés vitája hétfő éjjel, ahol olyan érvek is elhangzottak a kormánypártoktól, hogy a nőknek inkább vissza kellene térniük a gyereknevelés mellé. A kezdeményezésről a következő ülésnapon döntenek.

Hír: A fideszes képviselők szerint ha a nők emancipálódnak, elfogyunk

Cikkünk írásának pillanatában még zajlik a családon belüli erőszakról szóló vita a Parlamentben. Mi már nem követjük. Nem követjük, mert amit a fideszes parlamenti képviselők művelnek a parlamentben, attól csak hányni tudunk. Itt van pár idézet csemegéül:

Videó: "Cinizmus és nőgyűlölet" - tüntettek Varga István ellen

Varga István fideszes képviselő szerint, ha a nők 4-5 gyereket szülnének, jobban meg lennének becsülve és a családon belüli erőszakkal sem kéne számolniuk.

Hír: Elismerték Sárvárról: nem létezik a 10 pontos IMF-lista

Orbán sajátosan interpretálta az IMF július vége óta létező levelét. Nincs olyan 10 pontos IMF-"horrorlista", mint amilyen a Magyar Nemzetben megjelent – ismerték el tegnap délután a Népszabadságnak Sárvárról, kormányoldalról.

Hír: HVG.hu Nyüzsi vélemény: Nem normális

Attól még, hogy Magyarországon minden elromlik, nem ez a normális. Csak ha megszokjuk. Képzelje el, hogy ön egy jól működő skandináv demokráciából érkezik Magyarországra. Leteszi a csomagjait, berendezkedik szállodai szobájában, néhány napig várost néz, majd felkeresi a szabadon választott skandináv nyelven jól beszélő, rég nem látott magyar barátját.

Hír: Orbán balhét jósol, de ragaszkodik az előzetes regisztrációhoz

Ha nem kellő jogi körültekintéssel készítik el a választási eljárásról szóló törvényjavaslatot, s így szavazná meg azt a parlamenti többség, az akár meg is kérdőjelezheti a választásokon majdan győztes politikai erő legitimációját. Kérdés, lesz-e emiatt komoly vita a jövő héten a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésén Sárváron.

Hír: Népszabadság: A Fideszben úgy gondolják…

Nem gyötörtek bennünket kétségek, hogy mi lesz a vége, hiszen egy hónapja a kormányfő már bejelentette: szeptemberi ülés­szakán dönthet az Országgyűlés arról, hogy a 2014-es választásokra bevezetik a kötelező előzetes feliratkozást.

Hír: A regisztráció hátrányain agyal a Fidesz

Hiába érvelt az elmúlt hetekben a választások előtti regisztráció mellett maga Orbán Viktor is, a kormánypárti képviselők szerint továbbra sem biztos, hogy végül bevezetik-e az új rendszert. A döntést többek között az is befolyásolja, hogy a vidéki fideszes képviselők szerint mennyire hajlandóak a regisztrációra az emberek.

Hír: Poldi bácsi megmondója: Regelve kergesd el!

Na végre! Megkapta az első konkrét pofont a kormány (mondjuk, nyilván személyesen Orbán Viktor) a választások korlátozására tervezett regisztrációs eljárás miatt.

Hír: Karácsony: Óriási vereség lesz a Fidesznek a regisztráció

AZ LMP-s politikus szerint az előzetes regisztrációról szóló törvényjavaslatot ha meg is szavazza a parlament, elbukik az Alkotmánybíróságon.

Hír: Népszava.hu: 2014: válasszon, ha bír

A választási regisztráció bevezetése alkotmányos jogfosztás, amelyet a Fidesz "izzadságszagú, erőltetett legitimációs érvekkel" igyekszik igazolni - mondta a Népszavának a választási szakértő. A kormány által tervezett részletszabályok pedig csak súlyosbítanak a helyzeten, hiszen nemcsak a választójog gyakorlását, hanem már az előzetes regisztráció lehetőségét is korlátoznák.

Hír: Vélemény: 120 ok, ami miatt nem szavaznánk a Fideszre

Maria blogja: 120 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre. Bűnlajstrom 2010 áprilisától 2012 augusztus elejéig. A lista folyamatosan bővül...

Hír: MSZP: Formálódik a Fidesz-Jobbik koalíció

Ha a kormányzópárt úgy érzi, hatalma megtartásához a szélsőségesekre lesz szüksége, összeáll velük. Ha egy választópolgár a Fideszre, vagy a Jobbikra szavaz, akkor arra adja áldását, hogy a fejlesztéseket leállító, a társadalmi leszakadást erősítő politika tovább folytatódjon a megyében, az országban.

Hír: Urnazárási pánik jelei mutatkoznak a Fidesznél

Alaptörvény-ellenes az Orbán Viktor kormányfő által bejelentett terv, miszerint előzetes feliratkozáshoz kötnék a választásokon való részvételt. Miután ugyanis a "magyarosított" regisztrációt választópolgári aktivitással, sőt, határidővel vezetnék be, egy alacsonyabb szintű jogszabályban korlátoznának az általános és egyenlő választójogot.

Hír: Nyugdíj: a kormánynak csak a pénzünk kellett

Az Orbán-kormány még csak a látszatát sem igyekszik fenntartani annak, hogy másfél évvel ezelőtt nem egy egyszerű, államilag levezényelt rablás történt.

Hír: Előregisztráció: senkinek nem tetszik Orbánék ötlete

Egyetlen ellenzéki erő sem támogatja a Fidesz elnöksége által felvetett, pontosabban eldönteni látszott választási előregisztráció intézményét. Mindegyik párt és mozgalom képviselője úgy véli: mindez csak a Fidesz érdekeit szolgálja.

Hír: Fél-ázsiai lesz a választási rendszerünk

Teljesen saját képére formálja a választási rendszert a Fidesz, amely már csak egyes elemeiben fogja tartalmazni a nyugat-európai parlamentáris demokráciákra jellemző vonásokat. A feliratkozásnak nevezett előzetes regisztráció bevezetésével kizárnák azokat a - bizonytalan - választópolgárokat a parlamenti szavazásból, akik a voksolás előtti hetekben vagy napokban döntenének a pártok között.

Videó: A demokraták számára elfogadhatatlan a választási feliratkozás

Az LMP szerint semmilyen alkotmányos elv nem szól az előzetes regisztráció mellett. Az egyenlő választójog alapelvét korlátozza, de bevezetése mégis a Fideszre üthet vissza.

Hír: PC: Indokolatlan és jogszűkítő a feliratkozás

A Political Capital gyorselemzése szerint indokolatlan és jogszűkítő a Fidesz elnökségének döntése, miszerint a választáson való részvételt előzetes feliratkozáshoz kötnék, ami az utolsó két hónapban már nem lenne lehetséges. Az elemzés szerzője, László Róbert álszakmai érvnek tartja Kósa Lajos indoklását, mely szerint csak így biztosítható a külföldön élő vagy dolgozó választók részvétele.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.