Kapcsolódó tartalmak: fidesz

Hír: Véleményvezér: Amivel a Fidesz nem számolt

A 2014-es választások eredményét az ellenzék egységesen semmisnek fogja tekinteni, amennyiben alulmaradnak. Sem az ország egyik fele, sem a nemzetközi közvélemény egy része nem fogja a Fidesz hatalmát legitimnek tekinteni.

Hír: Varánusz: A Fidesz alól kiszántják a NER-t

Fekete napja volt Viktorunknak a tegnapi. Csak csodálkozik rá a világra, mint busmanok a szánkóra, hogy fakkjú vazze, mi van itt? Szabó Rebekát meg tudná fojtani egy nemzetiszínű zsinórtangával, az arca meg lángol a szavaktól amik Anikó asszony szájából indulva arculütésként hatottak mikor otthon bejelentette: anyám, ki kell vessem a stelázsi adót is.

Hír: Ángyán belekötött Csányi tehenészetébe

Ángyán József fideszes képviselő elképesztőnek nevezte, hogy Csányi Sándor 3,5 milliárdos tehenészete jelentős közpénz hozzáadásával épülhetett fel. Azt mondta, nagyon el kell gondolkodnia azon, hogy egy esetleges parasztpárt élére állna-e.

Hír: Véleményvezér: Ángyán József egyre veszélyesebb a Fideszre

Valamilyen ürüggyel pártja fel fogja kérni Ángyánt a távozásra, hátha lesz idő lecsendesíteni a vihart. Ebben az esetben az LMP és a Jobbik is jól járna a professzor leigazolásával.

Hír: Egyenlítő TV: Államosított időjárás

Ha már minden borulni látszik, ha már nincs gazdasági növekedés, ha már soha nem látott mértékű az elszegényedés, vagy a kivándorlási hajlam, akkor legalább az idő legyen szép!

Hír: Kettős Mérce: Az elmúlt egy év

Az elmúlt 22 évben a magyar politika szép lassan süllyedt le, lehetne sorolni az azóta is feltáratlan korrupciós ügyeket az olajszőkítéstől, a székházeladáson át Tocsik Mártáig. Együtt néztük végig, hogy a politika mindkét oldala hogyan foglalja el a demokratikus intézményrendszer székeit, hogyan herdálja el a közvagyont és az elmúlt 10-12 évben hogyan zúzta porrá a magyar gazdaságot is.

Hír: MSZP: Orbán Viktor önmagával harcol

Országos hazugság-kampányt indított az Orbán-kormány az IMF-tárgyalások kapcsán. A kormányfő még saját magát is meghazudtolja a napilapokban közzétett reklámokban. Orbán Viktor néhány hónappal ezelőtt azt mondta a Kossuth Rádióban: "az IMF a mi barátunk."

Hír: Kormányzati propaganda a koronaúsztatástól az IMF-kampányig

Az IMF-tárgyalások állásásról indított kormányzati kommunikációs kampány logikája annyira nem új, hogy nemcsak az elmúlt két évben követte már a kabinet ugyanezt a taktikát, de már az első Orbán-kormány is így működött. De reklámoztak itt már szocialisták is olyan adócsökkentést, amit nem sokkal később visszavontak.

Videó: Agymosás a kormányhirdetés?

Vadai Ágnes szerint agymosás a kormány IMF-elleni 200 millió forintos médiakampánya. A Demokratikus Koalíció politikusa az ATV Start vendége volt.

Hír: Budai Gyula magyarázkodik: attól lesz valaki a rokonom, hogy...

A Népszabadság szerint Gerzsánszki Lajos lett az abszolút győztes a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei földbérletpályázaton, összesen 732 hektár földterületet nyert el. A hír azért érdekes, mert Lajos Budai Gyula volt elszámoltatási kormánybiztos, jelenleg a vidékfejlesztési minisztérium államtitkárának, unokaöccsének apósa.

Hír: Mindenki regisztráljon, lehetőleg levélben

A választási eljárási törvény tervezetében nincsenek megfelelő garanciák arra, hogy megkérdőjelezhetetlen és tisztességes választási eredmények szülessenek - állítja Szoboszlai György. Az Országos Választási Bizottság (OVB) egykori tagja szerint a választási regisztráció szükségtelen és indokolhatatlan, az alkotmányos elvekkel pedig nem fér össze, hiába módosítják emiatt az alkotmányt.

Hír: Tóta W. Árpád: Az önző óriás

Régóta vágytunk már az erőskezű vezetésre. Hát tessék, ennyit tud: lopni két erős marokkal. A rendszerváltás óta téma, hogy a demokrácia nem hatékony rendszer. Ahogy teltek az évek, egyre gyakrabban került elő a demokráciafáradtság fogalma. Ez mogyoróhéjban azt jelenti, hogy a dolgok nem mennek előre, a pártok csak vitatkoznak a parlamentben, és ráadásul még választani is kell közülük.

Hír: Ténytár: Így korlátozza a Fidesz a pártversenyt

A 2010-ben kétharmados többséget szerző kormánypártok alkotmányozó többségüket minden különösebb teketória nélkül használják arra (is), hogy a következő választásokon a lehető legrosszabb helyzetbe hozzák versenytársaikat. A Ténytár összeszedte a legfontosabb korlátozó megoldásokat.

Hír: Index.hu: Jegyrendszerre adott szabadság

A Demokrácia és Dilemma Intézet szerint a feliratkozásos választási rendszernek racionális értelme nincs, egyetlen várható hatása az lesz, hogy csökken majd a választási részvétel. Az új törvényeket kifejezetten 2014-re szabták.

Hír: Karácsony Gergely: Miért aljasság a regisztráció? 1.

A Fidesz kedden benyújtotta a választási eljárásról szóló törvényjavaslatot. Ha egy konszolidált európai demokráciában élnénk, egy ilyen törvény aligha érdekelné az embereket. A választás technikai részleteit tartalmazza ugyanis, a választási eljárás tisztaságát pedig – gondolhatnánk – senki nem akarja meghekkelni. Kis hazánk azonban sajnos nem a konszolidált európai demokráciák közé tartozik.

Hír: Kubatov a regisztrációról: Nekem tetszik!

Érdemes volt ma reggel meghallgatni a regisztrációval kapcsolatban Kubatov Gábor káposztaügyi kecsketitkárt a királyi tévében. A témával kapcsolatban valóban kevés hitelesebb arcot találhattak volna. Hiszen ki tudna nála többet a választási listakészítés gyakorlati hasznáról?

Hír: MSZP: Nem támogatható a feliratkozás

Az MSZP semmiképpen sem támogatja a választási feliratkozás bevezetését, de különösen elfogadhatatlannak tartja, hogy a Fidesz tervei szerint aki elmulasztja a regisztrációt, mindhárom választásról lemarad 2014-ben - mondta az MSZP-s Molnár Zsolt hétfőn sajtótájékoztatón.

Hír: Hvg.hu vélemény: Égesd el a SAS-behívót!

Akinek nem fűlik a foga az újfajta leventemozgalomhoz, az dobja a papírt a konzultációs kérdőív mellé. A szemétbe. Vagy használja gyújtósnak.

Hír: Index: Megvédték Vargát a fideszes nők

Tiszteli a nőket, előre engedi őket az ajtóban, mondták fideszes képviselőnők arról a kormánypárti politikusról, aki szerint a nők előbb szüljenek három-négy gyereket, és csak utána foglalkozzanak a karrierjükkel. Az Index által megkérdezett fideszes képviselőnők megvédték Vargát, de többen maguk sem tudták kollégájuk megkeresése nélkül értelmezni "a parlamenti vita hevében" elhangzottakat.

Hír: Tamás Gáspár Miklós: Pofozzátok föl őket!

„Lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást.” Ennek ugyan nincs értelme, de azért sejtjük, hová akar kilyukadni a szónok: ha a szülők gyermeket „vállalnak”, akkor túl fáradtak hozzá, hogy püföljék egymást. „Föl sem merülhetne a családon belüli erőszak.” És a gyerekeket ki veri? Őket nem a gyermeket „vállaló” családokban verik?

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.