Kapcsolódó tartalmak: fidesz

Hír: Jön a 13. havi nyugdíj? Lesz-e választási költségvetés 2014-ben?

A 2013-as költségvetés elfogadása után, és a 2014-es sarokszámok ismeretében – a legtöbbet még a konvergencia programban rögzítették tavasszal – egyre inkább úgy tűnik, hogy a Fidesz a választások előtt egy választási költségvetést szeretne létrehozni.

Hír: Népszabadság vélemény: Nagy lépés hátra

Kövér László tévedett: az Alkotmánybíróság tagjainak többsége mégiscsak kinéz időnként elegáns kocsija ablakából, s a jelek szerint nemcsak a hajléktalanokat látja, hanem a torzuló magyar demokrácia mind elkeserítőbb jelenségeit is.

Hír: Orbán egyelőre félretette a "csodafegyvert"

A választási eljárásról szóló törvény több pontját is kilőtte az Alkotmánybíróság a héten. A legvitatottabb a közvélemény és az ellenzék részről nyilván a regisztráció intézménye volt. A Fidesz - egyelőre - elengedte az ötletét.

Hír: Választójogi törvény: most akkor ki járt jól?

Ma, amikor Rogán Antal bejelentette, hogy nem lesz választási regisztráció, először elégedetten csettintettem. Végre! Az első megnyert csata – gondoltam. Aztán elgondolkodtam az eseten, és rájöttem, ezt a kását sem eszik olyan forrón. A Fidesz ugyanis nem szenvedett vereséget a választójogi törvénnyel kapcsolatban. Igaz, nem is győzött, de mindössze ennyi történt.

Hír: Hvg.hu vélemény: Farkak báránybőrben

Nicsak, kiszól a betyárkörte a lyukból, és megmondja, miért szabad tüntetni! Azt mondja a CÖF, hogy elfogadhatatlan tüntetni a regisztráció ellen, úgyhogy ha ilyenre kerülne sor, akkor majd ők megakadályozzák.

Hír: Ab-döntés sem akadály a Fidesznek

Bár az Alkotmánybíróság a héten akár a teljes választási eljárási törvényt megsemmisítheti, a Fidesz-KDNP eddigi gyakorlatából egyértelmű: akár az alaptörvénybe is beírhatják az alkotmánysértőnek talált részeket. Ennek az sem akadálya, hogy nem csupán az alkotmányt, hanem a nemzetközi egyezményeinket is sértik a kormánypárti tervek.

Hír: Listaország királya Orbán, hercege Kubatov

Lassan úgy kéne nekünk egy listaügyi államtitkár, mint Viktornak egy HaHa aktivista mentes rémálom. Ideje lenne megvizsgálni, a Magyar Nemzet főszerkesztő Liszkay Gábornak vagy a Nemzeti Listakészítő Céh alapító Kubatov Gábornak van -e hozzá több affinitása, és melyikükben buzog jobban a szervilitás faktor.

Hír: Varánusz: A kitagadott Semjén látomása

Azért lehet jó Semjén Zsoltnak lenni, mert beszél hozzá az Úristen. Nem, nem a felcsúti pufi, hanem a másik, amelyiknek egyetlen fia vezekel a kereszten. Legalábbis ez terjed róla a szakdolgozatának szövegazonosságával kapcsolatban egyetlen magyarázatként, legbölcsebb párttársának köszönhetően.

Hír: Vastagbőr: A kurva internet, hát nem megőriz mindent?!

A 2008-as szociális népszavazás plakátjai előtt terjesztett egyik Fidesz-szórólap. A képek magukért beszélnek, hála az égnek, hogy a Miniszterelnök úr még sosem hazudott, és ezt az internet segítségével minden nap be is lehet bizonyítani...

Hír: Egyenlítő TV: Nem a tandíjra?

A héten a kormány rábólintott az oktatási államtitkárság azon előterjesztésére, amely az államilag támogatott hallgatók számát 10 ezer 480 (!!!) főre csökkentené jövőre.

Hír: Vastagbőr: Éljen az általános és egyenlő választójog!

Képzeljük csak el, hogy mi lenne, ha a tavasszal megrendezendő magyar-román világbajnoki selejtezőn az MLSZ döntené el, hogy kik legyenek a bírók, hogy mekkora legyen a pálya mérete, hogy mekkora legyen a kapu, hogy hány csere lehet, hogy hány percig melegíthetnek a meccs előtt a vendégjátékosok, valamint csak azok a magyar és román szurkolók mehetnek ki a meccsre, akik...

Hír: Név szerint vezették be az előzetes regisztrációt

Nem hatott az ellenzéki össztűz, a kormánypártiak elfogadták az új választási szabályokat. Az Országgyűlés hétfőn név szerinti szavazással elfogadta a választási eljárási szabályok megváltoztatásáról szóló törvényt. Arra csak a fideszes és a KDNP-s képviselők voksoltak igennel.

Hír: Orbán emberei és a plágium: furcsa véletlen?

Most már helyénvaló feltenni a költői kérdést: Orbán Viktor vajon jobban szereti a plagizáló típusú munkatársakat, mint az önálló gondolattal rendelkezőket?

Hír: Ténytár: a Fidesz két éve alatt nem nőtt a gazdaság

Orbán Viktor nem teketóriázott, egy hete kijelentette: „papírunk van arról, hogy a magyar gazdaság jó úton jár." Nos, nincs jó hírünk, mert leszámítva a költségvetési hiány teljesülését – ami szintén nehézkesen, rengeteg megszorítással jön össze – ezt egy adat sem támasztja alá. Sőt, papírunk van arról, hogy rossz úton járunk.

Hír: Véleményvezér: Matolcsy úr, mondjon már le!

Matolcsy álma, miszerint a magyar GDP valamikor 2025 és 2030 között a jelenlegi duplájára nő, olyan távol van a realitásoktól, hogy az már fáj. Már nem lehet szótlanul elmenni amellett, hogy a gazdasági miniszter folyamatosan közröhej tárgya.

Hír: Népszava: Csak a Fidesz - kampányolhat

Döntött az Országgyűlés a választási eljárási törvényhez benyújtott módosító indítványokról, így nemcsak a választójogot, hanem a pártok közötti tisztességes versenyt is nyilvánvalóan korlátozza majd a Fidesz.

Hír: Az adatbázisokban és az utcán dől el a következő választás

Egészen más lesz a kampány a 2014-es választások előtt, mint azt korábban megszokhattuk: nem folyik majd a csapból is politikai hirdetés, viszont várhatóan sokkal több, egyforma dzsekit viselő aktivista próbálja majd meggyőzni a választókat, hogy az ő pártjukat támogassák. A visszafogott korteskedés miatt sokaknak talán fel sem tűnik majd, hogy regisztrálni kellene.

Hír: Egyenlítő TV: Autokrácia – Fidesz módra

Nem kérdéses, hogy a legújabb választójogi törvénnyel Magyarország egy autokratikus rendszer irányába sodródik. A kizárólag Fidesz-KDNP által felépített törvény súlyosan sérti a szabad választáshoz való jog, és az emberek közötti egyenlőség demokratikus alapelveit.

Hír: Korlátozott kampánykörnyezet – Ilyen ország pedig nincs CCCXLII.

Újabb, a választási kampányt alapjaiban megváltoztató egyéni indítványok érkeztek a választási eljárásról szóló törvényhez. Vas Imre módosító javaslata, amit az alkotmányügyi bizottság kormánypárti többsége is támogatott, 60-ról 50 napra rövidítené a kampányidőszakot, és nem lehetne választási hirdetéseket közzétenni a nem közszolgálati rádiókban és televíziókban, az online médiában és a mozikban.

Hír: Mégsem törlik el teljesen a kampánycsendet

Újabb módosító javaslatokat nyújtottak be fideszes képviselők a választási eljárási törvényhez. A közmédiában továbbra is maradna a kampánycsend, szórólapozni, nagygyűléseket szervezni viszont lehetne a választások alatt. A lapokat elszámoltatnák arról, hogy melyik párt, mennyiért hirdetett náluk. A kampányfinanszírozás rendezése kimaradt a csomagból.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    -    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.