Kapcsolódó tartalmak: fidesz

Hír: „Addig maradok, amíg vissza nem vonják a negyedik módosítást”

Csütörtök délelőtt 10 órakor mintegy száz tiltakozó állampolgár foglalta el a Fidesz Lendvay utcai székházát. A civilek az alaptörvény negyedik módosítása ellen demonstrálnak; békés ülősztrájkba kezdtek. A tiltakozók egyikét, Rózsa Milánt kérdeztük akciójukról.

Videó: „Az alkotmány nem játék" Tüntetők hatoltak be a Fidesz székházába

Néhány tucat tüntető hatolt be a Fidesz budapesti, Lendvay utcai székházának udvarára csütörtök délelőtt.

Hír: Nem tágít a Fidesz

A Velencei Bizottság és az Európai Unió vizsgálatát kérik az alaptörvény tervezett, negyedik módosítása ügyében hazai jogvédő szervezetek. Miközben a civil és szakmai, valamint a nemzetközi közvéleményben egyre erősebb felháborodást keltenek a Fidesz-KDNP tervei, a kormánypártok minden fenntartás nélkül újabb pontokon átírták, így még tovább súlyosbították alaptörvény-módosító javaslatukat.

Hír: Még inkább a Fidesz felé lejt a pálya

Akár a 2014-es választást megelőző utolsó napig változtathatnak az egyéni választókerületek körzethatárain – áll egy KDNP-s képviselő, Vejkey Imre néhány napja benyújtott egyéni módosító indítványában.

Hír: Kevesebből sehogyan sem lesz több

Megpróbálja sikerként beállítani a kormány, hogy kevesebb támogatást kap Magyarország a következő hétéves uniós költségvetési ciklusban, mint a most befejeződőben, melyről még a szocialista kormány tárgyalt. A kabinet azonban megfeledkezik arról, hogy akárhogyan "forintosítja" a számokat, a támogatás nem lesz több.

Hír: Népszava vélemény: Spontán ellentüntetés

Nincs még egy olyan kormány és kormánypárt a földön, amely annyira rászolgált volna a civilek védelmére, mint az Orbán-kabinet és a Fidesz.

Hír: Népszabadság vélemény: Gyűlölni

Mint mosolygó babák szájuk szegletében az utolsó tejcseppekkel – szelídnek érzik magukat Fidesz-szerte a vezetők, amikor, mint kik jelet kaptak, sikítanak fel a gyűlölet ellen. Ebből nem kérnek! A gyűlölet neve pedig MSZP, amely baloldali izomgörcs mást sem tesz, csak támad.

Hír: Megkezdődött a háromnapos zárt fideszes frakcióülés Gyulán

Tüntetések és ellentüntetések közepette megkezdődött a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportjának évadnyitó tanácskozása kedd este Gyulán.

Videó: A rezsicsökkentés az évszázad átverése

Az MSZP szóvivője szerint a rezsicsökkentés csak a kormányzati sikerpropaganda része, valójában pedig az évszázad átverése.

Hír: Porrá zúzzák a gránitszilárd alaptörvényt

Az alaptörvényben rögzítené a Fidesz-KDNP a hallgatói szerződés lehetőségét. Bekerülne az alkotmányba az is, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) az alaptörvény értelmezése során nem vehetné figyelembe az alaptörvény hatálybalépése előtt hozott Ab-határozatokat és indoklásukat.

Hír: Népszabadság vélemény: Orbán Mágus

Orbán Viktor, annyi forradalom győztes harcosa ismét föltöltötte az akkumulátorokat, és Gyulán kiadta a képviselőknek az új jelszót: azt kell kommunikálni, hogy a Fidesz a kisebbik rossz. Hozzátette, hogy „objektíve nem mondhatjuk, hogy jól állunk, hogy szép minden. Ezért kell azt mondani, hogy jobban, szebben”.

Hír: "Ne hagyjuk, hogy a Fidesz az orrunknál fogva vezessen!"

Tabajdi Csaba szocialista európai parlamenti képviselő a STOPhoz eljuttatott közleményben jelezte: hamis, hogy lezárult volna az Európa Tanács vizsgálata a magyar médiahelyzetről. A Fidesz félrevezeti a magyar közvéleményt.

Hír: Választási rendszer: a Fidesz akkor is győz, ha leszavazzák

A választókörzetek átrajzolása után nehezebb lesz legyőzni a Fideszt, legalábbis a Political Capital mandátum-generátora ezt jelzi. A trükközés eredményeként ugyanis egy kormánypárti szavazat többet érhet, mint egy ellenzéki.

Hír: Hazug képviselő várja a bocsánatkérést

A Fidesz sorra elképesztő hazugságokat mond, de Cser-Palkovics András tegnap talán túltett az eddigieken. Nem volt könnyű: pár napja Matolcsy azt magyarázta, hogy a hitel nem hitel, Orbán pedig a Gyurcsány-kormány alatt idehozott Mercedes gyárral „igazolta" gazdaságpolitikája „sikerét".

Hír: Egyenlítő TV: Tavaly csökkent a reálbér

2012 nem a béremelkedés éve volt. A KSH legfrissebb adatai alapján, 2012 novemberében a nettó átlagkeresetek – az előző esztendő azonos időszakához képest – alig több mint 3 százalékkal növekedtek. Így nyugodt szívvel kijelenthető, hogy 2012-ben csökkent a fizetések reálértéke.

Hír: A rezsicsökkentés csak kampányfogás? Támadásba lendült a kommandó

Más országokban is előfordult, hogy az állam a szolgáltatók kárára a megszokottnál is erőteljesebben belenyúlt a lakossági energiaárakba – például Albániában, ahonnan éppen ezért menekül a cseh áramszolgáltató – nyilatkozta a Heteknek a Concorde Zrt. vezető elemzője.

Hír: Népszabadság vélemény: Fűzési szezon

Csak ámulok és bámulok, milyen unortodox kreativitással igyekszik a Fidesz a felszínen tartani a tízszázalékos lakossági energiaár-csökkentés témáját. Először a kormány, majd a Fidesz-frakció is bizottságot alapított annak ellenőrzésére, hogy a szolgáltatók úgymond ne trükközzenek az árcsökkentés érvényesítésével.

Hír: Vastagbőr: Tizenharmadik? Jöhet a tizennegyedik is!

A nyugdíjasok mindig az aktuális kormány legkedvesebb barátja: a nyugdíjat az állam adja, és 3 millió szavazó az 3 millió szavazó, a másik 5 millióval pedig csak a gondok-problémák voltak.

Hír: Népboldogító ötletek: rezsicsökkentés Fidesz módra

Tukacs István, országgyűlési képviselő mai megyei sajtótájékoztatóján azokról a népboldogító ötletekről beszélt, amelyeket a Fidesz-KDNP kormány az elmúlt időszakban gyártott le, nyilván azért, hogy ellensúlyozza az elszenvedett politikai vereségeit.

Hír: Bayer szintjére került a Fidesz

Alig egy nap alatt utasította el a Bayer Zsolt elleni feljelentést a Fővárosi Főügyészség, mondván, nem történt bűncselekmény - így a publicistának aligha kell tartania a Fideszből való kizárástól. Miközben az Európai Bizottság alelnöke is elfogadhatatlannak nevezte a cigányellenes írást, az ügyészségi döntésen felbátorodott kormánypárt az ellenzéket "gyilkosok védelmezőinek" nevezte.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    +    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.