Kapcsolódó tartalmak: fidesz

Hír: A Jobbik és a Fidesz kapcsolatáról beszélt az MSZP elnöke

"Ma Magyarországon parlamenti képviselete van az antiszemitizmusnak, a cigányellenességnek, a kirekesztésnek. Más országokban is tapasztalható az ilyen erők politikai előretörése, de máshol éles és egyértelmű határ húzódik jobb és szélsőjobb között" – mondta Mesterházy Attila egy oslói konferencián.

Hír: Népszabadság vélemény: Család elleni erőszak

Kezdhetnénk a vak komondorral is, de természetesen nem tesszük. Egyrészt, mert Balogh József immáron függetlenként védi-óvja a parlamentben a konzervatív értékeket, másrészt, mert Zsigó Róbert anyák napi köszöntőjében olyasmiről még véletlenül sem esett szó, amit a kormányzó kétharmad esetleg nem biztosít megfelelően a magyar asszonyoknak.

Hír: Átléptek a komondoron

Nincs ok arra, hogy hibáját elismerje - indokolta az élettársa megverésével gyanúsított fideszes Balogh József, hogy miért nem mond le mandátumáról és egyéb tisztségeiről, csak a Fidesz frakcióját hagyja ott. A vak komondorról szóló állítások után most "a balliberális média támadásáról" beszélt.

Hír: Halló, itt a trafikmutyi hangja beszél!

Átfogó ügyészségi vizsgálatot, a trafikpályázatok érvénytelenítését, illetve a fideszes többségű szekszárdi közgyűlés feloszlatását követelték tegnap a szocialisták. Mesterházy Attila szerint világossá vált, hogy az összes fideszes politikus hazudott, amikor tagadta, hogy politikai alapon döntöttek a koncessziókról.

Hír: A Közgépnek és Simicskának továbbra is jól fut a szekér

Van, akit nem érint a válság. Ilyen szerencsés – az állami megrendelések örök nyertese és a jogszabályi hátteret is biztosító lexek egyik kiváltója – Simicska Lajos cége, a Közgép.

Hír: Népszabadság vélemény: Munkásosztály a paradicsomban

Erőt (tömeget) a szakszervezetek, perspektívát (vagy legalább valamilyen horizontot) az ellenzék, sajátos, csak rájuk jellemző humort pedig a Fidesz reprezentánsai tudtak felmutatni az idei munkaünnepen.

Hír: Népszabadság vélemény: Aki Á-t csal...

Véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy... a kormány közérdekű adatok nyilvánosságra hozatalát akadályozza saját hatalmi ambícióitól vezérelve; minden olyan kezdeményezést támogatni kell, amely erősíti az átláthatóságot, elősegíti a hatalom ellenőrizhetőségét – ez áll a Fidesz választási programjában, mellyel megnyerte a választásokat.

Hír: Az MSZP visszaadja a trafikokat!

Júliustól szinte csak a Fidesz barátai árulhatnak cigarettát Magyarországon. A kormánypárt ugyanis – akárcsak a földbérletek esetében – ismét a saját haverjainak kedvezett, az ő kezükre játszotta a „Nemzeti Dohányboltok” koncessziós jogait.

Hír: Egyenlítő TV: A nagy fideszes dohánymutyi

zerdán írtunk arról, hogy (nem mintha különösebb meglepetésként ért volna minket) a júliusban induló Nemzeti Dohányboltok koncessziójára kiírt pályázaton elsősorban nem családi vállalkozások, munkanélküliek, gyed-ről visszatérő édesanyák és nagycsaládosok, hanem Fidesz- és CBA-közeli vállalkozások nyertek.

Hír: Népszava vélemény: Aranyfüst

Akit a dohány füstje megcsapott, szenvedélyesen szívja. Még akkor is, ha ma már a cigarettás dobozokon vágják az arcába, az életével játszik. Az állam azonban nem ilyen hányaveti, különösen, ha a haza jövőjéről van szó, vagyis arról az egyre fogyatkozó fiatalról, aki még itthon maradt.

Hír: A Fidesz helyi vezérei döntötték el, ki nyithat trafikot

A kormánypárt helyi potentátjai osztották el a dohányboltok üzemeltetésének jogát – tudta meg a hvg.hu több fideszes forrásból. A listát a választókerületi elnökök véleményezték, de volt olyan város is, ahol a kormánypárti frakcióval szavaztatták meg, ki nyithat trafikot. A kormánypárti politikusok több esetben a saját rokonaikat juttatták e lehetőséghez.

Videó: Érvénytelenítsék a trafikpályázatokat!

Mesterházy Attila pénteken felszólította a kormányt, érvénytelenítse a trafikpályázatokat.

Hír: Népszabadság vélemény: Évforduló

Ez a három év úgy elröpült, mintha harminc lett volna. 2010. április 25-én vált bizonyossá a kétharmad. Azóta a Fidesz fenekestül felforgatta az országot, csinált belőle egy vezetője elképzeléseinek megfelelő helyet: működésképtelent, illetve olyat, amelyet csak ő tud működtetni.

Hír: Jó barátok kezében a nagy dohányüzlet

Nagy az esély rá, hogy a Fideszhez közelálló körök fogják működtetni az állami dohányboltokat. Bár eddig csak azt hozták nyilvánosságra, hogy a települések felén mely pályázók nyertek koncessziós jogot, máris látszódnak az összefonódások, az, hogy számos településen néhány vállalkozó, családok, rokonok tarthatják felügyelet alatt a piacot.

Hír: MSZP: A kormány három év alatt romba döntötte a gazdaságot

Az MSZP véleménye szerint a választások óta eltelt három évben a kormány romokba döntötte a gazdaságot és elmélyítette a szegénységet – mondta hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján Józsa István.

Hír: Népszava vélemény: Nemzeti földmutyi

Kiderült, amit a gazdák nagy többsége már eddig is tudott, ha mástól nem, hát Ángyán József egykori államtitkártól. A Vidékfejlesztési Minisztériumból éppen a földmutyik miatt távozó agrárszakember még tavaly tavasszal egy országgyűlési mezőgazdasági bizottsági ülésen csapott - szó szerint is - az asztalra, hogy "nem ezt ígértük!".

Hír: Egyenlítő TV: A nemzet főtere?

2011. június 24-én Lázár János, Harrach Péter, Balsai István és L. Simon László határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek „a budapesti Kossuth Lajos tér rekonstrukciójáról” címmel. Az indítvány 2014. május 31-ig ad arra határidőt a kormánynak, hogy a tér teljes rekonstrukcióját elvégezze.

Hír: Népszabadság vélemény: Európa ellen

A Fidesz regnálása nyomán Magyarország idegen test lett az európai közösségben, s – más forrás nem lévén – ma már néha az a benyomás keletkezik, hogy csak a kohéziós alapok tartják benn az unióban.

Hír: Cáfolja a Fidesz, hogy felmerült volna a kizárása

A Fidesz nem képviseltette magát az Európai Néppárt (EPP) Dubrovnikba kihelyezett frakcióvezetőségi ülésére, amelyen az RMDSZ-közeli Új Magyar Szó Online című romániai magyar lap szerint eldőlt, hogy kirakják a Fideszt az európai pártszövetségből, amennyiben nem engednek Viviane Reding igazságügyi biztosnak az alaptörvény negyedik módosításának kérdésében.

Hír: Felkészült az MSZP a fideszes trükkökre

Bár az időközi választási eredményekből Molnár Zsolt szerint csak nagyon korlátozottan lehet az országos trendekre következtetni, az MSZP közelmúltban megalakult választás-előkészítő munkacsoportja támogatja a helyi kampányokat. Részben azért, mert a településeken több új választási technikát próbálhatnak ki, emellett a Fidesz taktikáját is megismerhetik.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.