Kapcsolódó tartalmak: fiatalok

Hír: Döbbenetes hazai nyugdíjkörkép

Hihetőnek tart egy esetleges nyugdíjkatasztrófát a fiatalok többsége, ezért sokan nem is számolnak elfogadható időskori állami ellátással. A mostani idősebbek közül viszont sokan úgy gondolják, nyugdíjasként is dolgozniuk kell vagy pénzzé kell majd tenniük az évtizedek alatt megszerzett értékeik nagy részét, hogy meg tudjanak élni.

Hír: Sokkoló: Ennyi magyar vándorolt ki

Mintegy 350 ezer olyan kivándorolt magyar élt 2013 elején a világban, akik 1989 után, és legalább egy évvel a felmérés előtt hagyták el Magyarországot - derül ki a KSH-nak a SEEMIG-projekt keretében készített elemzéséből.

Hír: Európában van a jövőnk!

Nesze nektek nemzethalál! Amíg Orbán Viktor azon sopánkodik, hogy a keresztelők száma hogyan aránylik a temetésekéhez, a baj ennél sokkal nagyobb: gyorsuló ütemben ürül ki az ország, az itt született, itt felnőtt, itt kitanult fiatalok és középkorúak tömegesen vándorolnak Nyugat felé.

Hír: A jövő elitje készül elhagyni az országot?

Míg a jelenlegi középiskolai végzősök 18 százaléka jelentkezett külföldi egyetemre vagy főiskolára, a mostani 9-11. osztályosok 36 százaléka tervezi a jövőben ezt - derült ki a GVI felméréséből. Különösen a budapesti és elitgimnáziumokból, a jó tanulmányi eredményűek, illetve a lányok tervezik így.

Hír: Winkfein Csaba: A menekülők országa

Három éve kormányoz kétharmaddal a Fidesz-KDNP, mégsem volt képes a valaha fiatal demokrata Orbán Viktor arra, hogy a pályakezdők drasztikus elvándorlását megállítsa. Talán azért, mert a miniszterelnök ma már nem is fiatal és nem is demokrata.

Hír: Orbánék aljas rágalmakkal támadják a jogaikért kiálló fiatalokat

Az Alkotmánybíróság épülete előtt beszédekkel ért véget csütörtök este fél 11-kor az a tüntetés, amely reggel a Fidesz Lendvay utcai székháza udvarának és erkélyeinek elfoglalásával kezdődött.

Hír: Népszabadság: Orbán szégyene

Orbán Viktor ezt rettenetesen elmérte. Bár hívei előszeretettel hivatkoznak rendkívül finom politikai érzékére, ha volt is ilyen, már oda – kiölték belőle az ellenzékben töltött vad évek, amelyek a 2002-es bukás mindent elsöprő dühéből táplálkoztak, és épp ebből fakadóan tették a legkisebb kompromisszumra is képtelenné, még ha adott esetben az nemzeti érdek lett volna is.

Hír: Egyenlítő TV: Kemény válasz a kormány propaganda-videójára

Négymillió forintért forgatott filmet a magyar fiatalok elvándorlása ellen a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. A film azonban nem a magyar valóságról szól – ahogy ezt többen szépen összeszedték.

Hír: Köszönjük, Fidesz: punk dallal válaszoltak az arcpirító videóra

Többeknek kinyitott a bicskát a zsebében az Új Nemzedék videója, ami arra hivatott, hogy eltántorítsa a fiatalokat a kivándorlástól. A Magyar Fiatalok egy Picsa számmal válaszoltak: Minden idekötne, de...

Videó: Matolcsy: az elvándorlás "rejtett nemzeti kincs"

Matolcsy György az oktatási, tudományos és kutatási bizottság ülésén úgy fogalmazott, hogy az elvándorlás miatt felesleges aggódni, az ugyanis rejtett nemzeti kincs.

Hír: Véleményvezér: Mit várhatnak Orbántól a fiatalok valójában?

A kormányfő szerint 2020-ra jön el a Fiatalok Kánaánja, amikor minden kivándorolt haza akar majd jönni. De ha újraválasztását eközben látványosan a nyugdíjasok támogatására alapozza, ki hiszi ezt el neki?

Hír: Alternatíva vélemény: Alkotmánybíróság

Talán helyeslően bólogatnánk, ha az alkotmánybíróság szerint alkotmányt sértene a „röghöz kötés”, avagy leánykori nevén az állami ösztöndíjas hallgatóknak kötelezően aláírandó szerződés. De sajnos nem ez alkotmányellenes, hanem az, hogy ezt az ügyet kormányrendelet rendezte. Milyen szerencse, hogy még nincsenek nyári szüneten a honatyák, nem igaz?

Hír: Mesterházy Attila: Új magyar exodus?!

Aki itthon nem találja a helyét, az sajnos el fog menni, amint alkalma nyílik rá. Ezen nem hazafias szólamokkal, színvonaltalan magyarkodással lehet segíteni.

Hír: Kivándorló fiatalok: Honvágyuk van, és dühösek

Karrierépítés helyett a megélhetésért költöznek külföldre a magyarok, csak tavaly például több mint 40 ezren vándoroltak ki Németországba. A 30 alattiak csaknem fele elmenne.

Hír: Gyurcsány után a Fidesz üzeni: el lehet menni!

Minden ötödik magyar, a 30 év alattiaknak pedig a fele tervezi, hogy külföldön dolgozzon. Aránytalanul nagy teher van a vállukon: tényleg itt fogunk maradni a nyugdíjasainkkal.

Hír: Baloldali.hu: Ezért vándorolnak el a fiatalok

Az elmúlt hetekben attól a felméréstől volt hangos a média és a parlament, miszerint a fiatalok fele tervezi, hogy hosszabb időre vagy akár végleg elhagyja Magyarországot.

Videó: TÁRKI: a fiatalok fele elmenne Magyarországról

Az elmúlt 20 évben még soha nem volt ilyen magas azoknak a magyaroknak az aránya, akik migrációt terveznek -- derült ki a TÁRKI felméréséből.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.