Kapcsolódó tartalmak: évforduló

Hír: Egyéves a harmadik Orbán-kormány: íme az öt legnagyobb bukta

Egy éve kezdte meg harmadik kormányzati ciklusát Orbán Viktor, ráadásul nem kisebb sikerrel, minthogy az országgyűlési választásokon ismét kétharmadot szerzett - igaz ehhez az is kellett, hogy a Fidesz saját képére formálja a választási rendszert, így 44 százalékos szavazati arány is elég volt a kétharmadhoz.

Hír: Az MSZP alapításnak huszonötödik évfordulójára

Földrengésszerű változások zajlottak Magyarország politikai életében 1989 októberében. Az állampárt, az MSZP megreformálásáért, a demokratikus Magyarország megteremtéséért küzdő reformerek áttörésével az MSZMP kongresszusára összegyűlt küldöttek kimondták egy új, demokratikus baloldali párt, a magát a magyar progresszió örökösének tekintő Magyar Szocialista Párt megalakítását.

Hír: Dohányforduló

Szerény MTI-közleménnyel ülte meg első születésnapját a Nemzeti Dohányboltok Hálózata. A szerénység indokolt: még az a néhány adat is értelmezhetetlen, amit léte igazolásaként a szépnevű Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. közzétesz. Mi abban a siker, hogy a koncessziós jogon működtetett hálózatnak köszönhetően ma már a lakosság 98 százalékának folyamatos az ellátása dohánytermékkel?

Hír: 25 éves a reformköri mozgalom

Éppen 25 évvel ezelőtt, 1989. május 20-21-én tartotta első találkozóját a reformköri mozgalom Szegeden. Pontosan negyedszázada tanácskoztak a reformkörök és a reform szervezetek, melyek kikényszerítették az előrehozott állampártkongresszust, a párt megújítását.

Hír: 168 Óra vélemény: Felköszöntő

Május végén két jeles napot ünnepelhet az ország. 29-én lesz három éve, hogy az új rezsim szorosan megragadta a kormány rúdját, 31-én pedig maga a kormányzó tölti be 50. születésnapját.

Hír: Népszava: Ezermilliárdos pávatánc

Csaknem ezer milliárd forintba került az államnak és az adófizetőknek Orbán Viktor és kormányának egy éve tartó pávatánca a Nemzetközi Valutaalappal (IMF). Immár a harmadik megszorító csomagot jelentette be a nemzetgazdasági miniszter, miközben az IMF valóságban nem létező megszorításait újsághirdetésekben utasítják el.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    -    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.